• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

YENİ DİŞİ KUŞ GELDİ

zezeli

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar muhabbet kuşumuz vardı bizim petshoptan dişi albino olarak almıştık. Tatile giderken bir arkadaşımıza verdik ve onların erkek kuşu ile çok iyi anlaşmışlar. Bunun üzerine bir bilene sormuşlar eş mi oldular diye? Erkek olduğunu söylemiş. Erkek ve kızgınlığa girdi denilerek erkek kuşumuz olduğunu öğrendik.
Ardından eşim eve dişi getirdi daha önce 1 jez yumurtlamış ve burnu baya kahverengi şiş gibi. Kızgınlığa girmiş dişi olarak vermişler. Getirdikten 2 saat kadar sonra aynı kafese aldık. Bizim kuş inanılmaz enerjik kur yapıyor kabarıyor fakat diğer kuş hem tüy döküyor hem de sürekli vuruyor. Bugün 2 günleri ve ben daha 2 kez erkeğin yem yedirdiğini gördüm. Onun haricinde hep bizim kuş yaklaşıyor o da vuruyor. Bu arada bulunduğumuz yerdeki petshop baya baya küçük ve kuşlar hasta olduğu ve koktuğu için içlerine salıp eş sectiremedim.
2 gün beklemek için yeterli bir süre mi? Ayırıp iade mi etmeliyiz? Ayırdığımda erkek kuşum etkilenir mi?
Uzun beklesek erkek kuşa zarar verir mi?
Başka nasıl ona eş bulabilirim?
Teşekkür ederim

Mert.

Eski Forumcu
Meraba hos geldiniz Foruma. Kuşun videosunu gorebilirmiyim birde hemen yanına koymasaydiniz 1 hafta karantinaya kalması gerekiyordu ayırın kuşları 1 hafta yine cinsiyetlerinden emin misiniz isterseniz atin bir bakalım kuslariniza

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ailemize hoş geldiniz 😊
Kuşlarınızin görsellerini bekliyoruz 😍

zezeli

Yeni Üye
Merhaba hem video hem fotoğraf koydum beyaz olan bizim kuşumuzdu. Renkli yeni gelen kuş. Renkli olan videodaki gibi çok saldırgan bugün bizimki baya bi korkmuş görünüyor.

Ekli dosyalar

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bu qrada video eklenmedi hata verdi videodan çektiğim ekran görüntüsünü koyuyorum
Hoşgeldiniz ☘ Kuşlarınız çok tatlı ☺ streamable.com da video yükleyip linkini kopyaladıktan sonra buraya yapıştırabilirsiniz.

zezeli

Yeni Üye
Gife çevirip denedim umarım olmuştur. Behsettiğiniz siteden yapamadım

Ekli dosyalar

Mert.

Eski Forumcu
Kuşlarının cinsiyeti doğru ama erkek kizginliga girmiş gibi değil ama normaldir bu hareketler diskini kontrol edelim ilk etapta ayirmanizi onreririm çünkü hastalık varsa erkeğe geçebilir onun için 1 kontrol edelim zamanla eş olacaklardır sabır 1 haftanın sonunda yanına koyabilirsiniz
Gife çevirip denedim umarım olmuştur. Behsettiğiniz siteden yapamadım

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
İyi arkadaş olurlar hayırlı olsun

zezeli

Yeni Üye
Kuşlarının cinsiyeti doğru ama erkek kizginliga girmiş gibi değil ama normaldir bu hareketler diskini kontrol edelim ilk etapta ayirmanizi onreririm çünkü hastalık varsa erkeğe geçebilir onun için 1 kontrol edelim zamanla eş olacaklardır sabır 1 haftanın sonunda yanına koyabilirsiniz
Teşekkür ederim. Hemen ayırdım ayrı odalarda mı kalmalı aynı odalarda mı? Bir de erkek baya oyun yapıyor bize yapmazdı o kadar. Kafasını aşağı yukarı sallıyor, değişik sesler, kabarma, öpüşecek gibi yaklaşıyordu. Biz de bu yüzden kızgınlığa girdi sanmıştık. Bu arada bende triflucan var vermeli miyim suyunda yeni kuşa? Yeni kuş baya tüy döküyor. Streseçte mi tüyde mi onu da bilemedim. Şimdi dışkılarını da koyuyorum tavsiyenizi bekliyorum. İnşallah sorun yoktur.

Ekli dosyalar

Mert.

Eski Forumcu
Kuşun dışkısı normal gibi stresten dokuyor olabir tuydede olabilir triflucan derken neyi kassettin fotosunu atarmisiniz ayrı odalar olsa iyi olur belki hastalık vardır bulaşır 1 hafta 10 gün kalsın bu sırada hafta bir kere gervit hafta bir kere probiyotik kullanarim hem kuşun bagisikligida dusmez

zezeli

Yeni Üye
Kuşun dışkısı normal gibi stresten dokuyor olabir tuydede olabilir triflucan derken neyi kassettin fotosunu atarmisiniz ayrı odalar olsa iyi olur belki hastalık vardır bulaşır 1 hafta 10 gün kalsın bu sırada hafta bir kere gervit hafta bir kere probiyotik kullanarim hem kuşun bagisikligida dusmez
Nette araştırmıştım kuşlar için 5 damla kadar iç dış parazit için kursak problemleri için diye bize dışardan gelen hasta bir kuş için almıştık. Fotosunu koyuyorum ben de olanlarıodaları da ayırdım şimdi.gervit ve probiyotik için de öneriniz varsa onu alalım.

Mert.

Eski Forumcu
Gervit. Multivitamin ve enrobact probiyotik alabilirsin sağlıklı kuşlara bile lazım takviye bu ilaç değil buranın sponsoru var güvenir mamaisten. Alabilirsin. Herşey var nerdeyse o ilaçla ilgili birşey bilmiyorum hocalarım gördüğümde cevap verecektir suanlik kullanmayın onu cevap gelince ona göre kulanirsiniz

zezeli

Yeni Üye
Gervit. Multivitamin ve enrobact probiyotik alabilirsin sağlıklı kuşlara bile lazım takviye bu ilaç değil buranın sponsoru var güvenir mamaisten. Alabilirsin. Herşey var nerdeyse o ilaçla ilgili birşey bilmiyorum hocalarım gördüğümde cevap verecektir suanlik kullanmayın onu cevap gelince ona göre kulanirsiniz
Tamamdır teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Mert.

Eski Forumcu
O bit ve tüy bakım spreyleri solunum rahatsızlıklarına yol aciyor hiç sağlıklı degil kullanmayin uzun vadede sıkıntı çıkarıyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Hastalık belirtileri yoksa ilaç vermeyin düzenli olarak vitamin ve probiyotik verirseniz yeterlidir bide calsiyum ve mineral verin ayrıca zengin karışım yem

zezeli

Yeni Üye
O bit ve tüy bakım spreyleri solunum rahatsızlıklarına yol aciyor hiç sağlıklı degil kullanmayin uzun vadede sıkıntı çıkarıyor
Hastalık belirtileri yoksa ilaç vermeyin düzenli olarak vitamin ve probiyotik verirseniz yeterlidir bide calsiyum ve mineral verin ayrıca zengin karışım yem
veterinerden vitaminli yem aldım haftada 1 onu veriyorum. Spreyi kuşu ilk aldığımda petshoptan almıştım. Gold wings spreyi de başka şehirde petshoptan aldım. Yani buradaki petshopun sattığından kalitesi belli oluyor sağdan 2 ürün oradan alındı tavsiye ettikleri için. Kullanmadım aldığım gibi kaldılar. B vit damlatmıştım arada bir suyuna. Kalsiyumlu kuş kumu vitaminli yem ve normal yem veriyorum. Kafesinde kalamar kemiği ve diğer gaga taşı var. Bahsettiğiniz gervit ve probiyotiği sipariş edeceğim. Oyuncakları da çıkardım. Hayvanlardan korkan benim için çok büyük bir adım oldu bu kuş. Bu arada beyaz kuşun ismi afroditti 😂 kız ve çok güzel olduğu için koymuştuk 😂 yanlızlık Allaha mahsus tecrübem yok ama sizlerin desteği ile bilgileriniz ile eş olurlar ve yavruları olur inşallah. Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için 🙏

Mert.

Eski Forumcu
Rica ederiz inşallah yavrularını görmek üzere iyi forumlar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
veterinerden vitaminli yem aldım haftada 1 onu veriyorum. Spreyi kuşu ilk aldığımda petshoptan almıştım. Gold wings spreyi de başka şehirde petshoptan aldım. Yani buradaki petshopun sattığından kalitesi belli oluyor sağdan 2 ürün oradan alındı tavsiye ettikleri için. Kullanmadım aldığım gibi kaldılar. B vit damlatmıştım arada bir suyuna. Kalsiyumlu kuş kumu vitaminli yem ve normal yem veriyorum. Kafesinde kalamar kemiği ve diğer gaga taşı var. Bahsettiğiniz gervit ve probiyotiği sipariş edeceğim. Oyuncakları da çıkardım. Hayvanlardan korkan benim için çok büyük bir adım oldu bu kuş. Bu arada beyaz kuşun ismi afroditti 😂 kız ve çok güzel olduğu için koymuştuk 😂 yanlızlık Allaha mahsus tecrübem yok ama sizlerin desteği ile bilgileriniz ile eş olurlar ve yavruları olur inşallah. Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için 🙏
İstediğiniz zaman sorabilirsiniz 😊 İyi günler iyi forumlar dilerim

zezeli

Yeni Üye
İstediğiniz zaman sorabilirsiniz 😊 İyi günler iyi forumlar dilerim
Rica ederiz inşallah yavrularını görmek üzere iyi forumlar
Merhabalar rahatsız ediyorum fakat dediğiniz gibi 1 hafta ayrı odalarda tuttum sürekli ötüyorlardı birbirlerine sonra aynı kafese koydum. Erkek baya heyecanlı hareletli idi fakat dişi baya dövüyor. Artık eskisi gibi hareketli değil erkek kuş. Dişi tünekte yürürken bile yolundan çekilsin istiyor ve erkek de kaçıypr o gelirken. Zaman zaman yanaşmaya çalışsa da dayak yiyor resmen. Napmalıyım? Ne önerirsiniz? Ayırıp dişiyi iade mi etsem?

Üst Alt