• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yeni bebiş forpus

Limonbey33

Tutkulu
Bir tane yeni 35 günlük forpus alıyorum,yem kırmaya başlamış ama yine de nutribird a21 ile beslemem gerekir mi veya iyi olur mu?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Eğer tam kıramıyorsa beslemeniz gerekir, her ihtimale karşı elinizde hazır bulunsun, arada kursağına bakarsınız doluysa hiç gerek kalmaz

Limonbey33

Tutkulu
Eğer tam kıramıyorsa beslemeniz gerekir, her ihtimale karşı elinizde hazır bulunsun, arada kursağına bakarsınız doluysa hiç gerek kalmaz
Alacağım kişi sendeki dişi forpus da besler onu hiç almana gerek yok dedi ama emin olamadım(yeni alacağım da dişi)

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Alacağım kişi sendeki dişi forpus da besler onu hiç almana gerek yok dedi ama emin olamadım(yeni alacağım da dişi)
Hiç sanmıyorum. Zaten bi 10 gün kadar ayrı kafeste tutmanız gerekir, ki onu da geçtim, anne baba bazen kendi yavrusunu beslemezken yuvadan atlamış yavruyu başka dişi niye beslesin 🤷

Limonbey33

Tutkulu
Hiç sanmıyorum. Zaten bi 10 gün kadar ayrı kafeste tutmanız gerekir, ki onu da geçtim, anne baba bazen kendi yavrusunu beslemezken yuvadan atlamış yavruyu başka dişi niye beslesin 🤷
Buğday unu mısır unu ve bebe bisküvisi ile mama yapıp verebilirsin dedi bir de

Limonbey33

Tutkulu
Evet onbeş gün kesin olarak ayrı tutucam zaten

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Konudan Bağımsız ama neden dişi. Sürekli dişi alıyorsunuz 🤭🤭

Limonbey33

Tutkulu
Konudan Bağımsız ama neden dişi. Sürekli dişi alıyorsunuz 🤭🤭
Merak etmekte haklısınız çünkü tek erkek kuşum limon😁limonu aldıktan bir süre sonra forpus almaya karar vermiştim ve dişilerin daha uysal olduğunu soyledikleri için lunayi da dişi aldım,sonra limon ileride eş olsun diye dişi yavru gördüm onda karar kıldım ama bir tane de parmağı olmayan bir yavru dişi vardı ona da kiyamadim sen de gel evimize dedim😁şimdi bir forpus daha almaya karar verdim erkek alırsan kan govdeyi götürür dediler ben de dişiye karar verdim🤭yani süreç bu şekilde gelişti(buarada asla bir kuşla kalinmiyormus kendimden anladım)

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Çok tşkler tabiki sağlıcakla gelsin minik kızım paylaşırım,şimdi ona bir isim bulmak lazım bir de🤭limon,luna,Lora,lavinya ekibine bir minnos kız daha,önerilere açığız😀
Kesin L ile başlar o kesin :LOL: Leylak olsun bu da :D Ama gelsin, rengine, bakışlarına göre en güzel ismi buluruz hep birlikte inşallah 🌸

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merak etmekte haklısınız çünkü tek erkek kuşum limon😁limonu aldıktan bir süre sonra forpus almaya karar vermiştim ve dişilerin daha uysal olduğunu soyledikleri için lunayi da dişi aldım,sonra limon ileride eş olsun diye dişi yavru gördüm onda karar kıldım ama bir tane de parmağı olmayan bir yavru dişi vardı ona da kiyamadim sen de gel evimize dedim😁şimdi bir forpus daha almaya karar verdim erkek alırsan kan govdeyi götürür dediler ben de dişiye karar verdim🤭yani süreç bu şekilde gelişti(buarada asla bir kuşla kalinmiyormus kendimden anladım)
Tercih sizin tabiki aslında parmaksız olanda limona eş olabilirdi bence. Forpuslar eş seçmez diye duymuştum. Küçük diyemi anlaşamazlar . Erkek olsa ilerde eşte yapardınız.