• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yeni başladım yardım ederseniz sevinirim

Bahadur

Yeni Üye
Selam. İsmim Bahadur Bakü'de yaşıyorum. 1 yıldır muhabbet kuşu besliyorum fakat şimdiye kadar yem ve sudan başka bir şey yapmamış kısacası özensiz davranmıştım. Fakat son zamanlar ilgim katbekat arttı. Genel hatalarımı söylerseniz sevinirim.(yazım hataları olsa aff ola dilinizi pek iyi bilmiyor ola bilirim)
(Not: kaçıncı soruya cevap verdiğinizi belirtirseniz çok sevinirim şimdiden yardım için teşekkür ederim)

1.soru-kafes düzenim doğru mu?
Tahta tünek bulamadım diye nar ağacı dalından tahta tünek yaptım kafes biraz küçük erkek olduğunu düşündüğümüz kuşumuza eş alınca kafesi büyüteceğiz

2.soru-alçıdan gaga taşı, kömür, taş tuz
Bulunduğum arazideki petshopdan gaga taşı istediğimde bana bu üçünü birlikte bir pakette verdi. Alçıdan gaga taşının kullanılmasından kaçınmak gerek fakat daha kalamar kemiği, mineral blok bulamadım yakın zamanda alacağım gene de alana kadar dursun mu yoksan çıkarayım mı kafesten
Kömür ve taş tuzun zararı var mı yoksa kalsınlar mı en çok taş tuzu seviyor yem yedikten sonra hep gagalıyor tuzu.

3.soru-cinsiyyet
Erkek dediler ama gene de sorayım dişi mi yoksa erkek mi ?

4.soru-gaga mantarı ?
Fotolarda da göreceğiniz gibi kuşun gagasında beyaz çatlaklar gibi şeyler var gaga mantarı mıdır yoksa çatlak, kırık ya da başka bir şey mi ?
Gaga mantarıysa nasıl tedavi ederim hangi ilaçlar kullanılmalı

5.soru-gagadaki koyu yeşil çizgi
Nedir bu çizgi yara mıdır hastalık mıdır yoksa normal bir şey mi ?

Fotolar kötüyse yenilerini çekerim fakat dershanede olacağım geç ata bilirim.Ekli dosyayı görüntüle 27281Ekli dosyayı görüntüle 27282Ekli dosyayı görüntüle 27283Ekli dosyayı görüntüle 27284

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Selam. İsmim Bahadur Bakü'de yaşıyorum. 1 yıldır muhabbet kuşu besliyorum fakat şimdiye kadar yem ve sudan başka bir şey yapmamış kısacası özensiz davranmıştım. Fakat son zamanlar ilgim katbekat arttı. Genel hatalarımı söylerseniz sevinirim.(yazım hataları olsa aff ola dilinizi pek iyi bilmiyor ola bilirim)
(Not: kaçıncı soruya cevap verdiğinizi belirtirseniz çok sevinirim şimdiden yardım için teşekkür ederim)

1.soru-kafes düzenim doğru mu?
Tahta tünek bulamadım diye nar ağacı dalından tahta tünek yaptım kafes biraz küçük erkek olduğunu düşündüğümüz kuşumuza eş alınca kafesi büyüteceğiz

2.soru-alçıdan gaga taşı, kömür, taş tuz
Bulunduğum arazideki petshopdan gaga taşı istediğimde bana bu üçünü birlikte bir pakette verdi. Alçıdan gaga taşının kullanılmasından kaçınmak gerek fakat daha kalamar kemiği, mineral blok bulamadım yakın zamanda alacağım gene de alana kadar dursun mu yoksan çıkarayım mı kafesten
Kömür ve taş tuzun zararı var mı yoksa kalsınlar mı en çok taş tuzu seviyor yem yedikten sonra hep gagalıyor tuzu.

3.soru-cinsiyyet
Erkek dediler ama gene de sorayım dişi mi yoksa erkek mi ?

4.soru-gaga mantarı ?
Fotolarda da göreceğiniz gibi kuşun gagasında beyaz çatlaklar gibi şeyler var gaga mantarı mıdır yoksa çatlak, kırık ya da başka bir şey mi ?
Gaga mantarıysa nasıl tedavi ederim hangi ilaçlar kullanılmalı

5.soru-gagadaki koyu yeşil çizgi
Nedir bu çizgi yara mıdır hastalık mıdır yoksa normal bir şey mi ?

Fotolar kötüyse yenilerini çekerim fakat dershanede olacağım geç ata bilirim.Ekli dosyayı görüntüle 27281Ekli dosyayı görüntüle 27282Ekli dosyayı görüntüle 27283Ekli dosyayı görüntüle 27284
Merhaba öncelikle hoşgeldiniz.
1-kafeste çok fazla tünek var, karşılıklı yani paralel iki tünek şeklinde koyarsanız çok daha iyi olur.
2-fazla tuz belki zarar verebilir hiç kullanmadım ama o alçıdan dediğiniz gaga taşına yumurta kabuğu da konulduğunu biliyorum. Bence onu kullanabilirsiniz bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Kömürü hiç duymadım bile
3- cinsiyeti erkek gibi ama tam net değil farklı bir ışıkta flaşsız çekip paylaşır mısınız.
4-Gaga mantarı değil o her kuşta olan bir şey. Çatlaklar için kokusuz vazelin ya da saf tatlı badem yağı ile bakım yapabilirsiniz(gece yatmadan önce ince bir tabaka halinde)
5- bu konu hakkında bir fikrim yok hocalarımız cevaplayacaktır

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bu arada kullandığınız yemin içeriği yetersiz, sadece kızıl darıyla beslerseniz kuşunuza yeterli besin kaynağını veremezsiniz.

nymeria

Tutkulu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye
Merhabalar, hoş geldiniz.

Önceki sorulara Sude hanım zaten cevap vermiş, son madde için bir tahminim var sadece. Kuşunuza yeşillik veriyor musunuz? Benim kuşum marul, semizotu vs. yediği gün gagası böyle oluyor. Bunun haricinde bir durum varsa da hocalarımız dönecektir size.

Ayrıca isterseniz yeni yapılmış dışkı fotoğrafı da paylaşın, ona da bakılmış olur.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Merhaba, hoşgeldiniz.

@Sude W. Gerekli cevapları vermiş ancak bende kısa kısa maddelerin üstünden geçmek istiyorum.

1- kafes düzeninden ziyade yavru alınmak isteniyorsa yada eş kuş, kafes mutlaka değişmeli. 45 lik üretim kafesi idealdir. Kafeste tahta tünek kesinlikle olmalı, yavru alınmak isteniyorsa aksesuar oyuncak vs olmamalı

2- bu işin ideali kuş kumu ve kalamar kemiğidir, diğer ürünler çok gerekli değildir

3- kuşunuz erkek

4- @Sude W. nin bildirimi yeterli ve faydalıdır

5- yeşillik yemesi kaynaklı olabilir, 4.maddeyi uyguladığınızda o görüntü de kaybolacaktır

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kaliteli Yem: Bir kuşun yemi kaliteli olmalıdır. Kuşun yemliğini sıkça takip edin. Yediği yemin kabukları yemin üzerinde bulunur. Kuş daha sonra bu kabukları yer. Siz de yemi yediğini sanırsınız. Onun için yemin üzerinde bulunan bu kabukları temizleyin.

Su: Su mutlaka damacana içme suyu olmalıdır. Çeşmedeki su klor içermektedir ve bu kuşunuza zarar verir. Kuşun suyu her gün tazelenmelidir. Kuşun suluğu da çok temiz olmalıdır. Kuşlar en çok su yollu ile hastalanmaktadır.

Kuş Kumu: Kuşun sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlar. Sindirimi hızlandırır ve kolaylaştırır. Yem ve su kadar önemlidir.

Tahta Tünek: Kafesin içinde bulunan tünekler pürüzsüz tahtadan olmalıdır. Kuşun ayak sağlığı, gaga ve tırnakları için tahta tünekler çok önemlidir.

Sebze ve Meyve: Kuşunuz sadece kaliteli yem ve su ile besleyemezsiniz. Bunun dışında sebze ve meyve de vermelisiniz.

Gaga Taşı: Kuşlar için enerji kaynağıdır. Biçimsiz gagaları şekillendirir. Mineral ve vitamin bakımından zengindir.

Mineral Bloku: Kuşlara sağlık ve canlılık kazandırır. Kuşların, metobolizmalarını düzenleyen önemli bir ek besindir. Zengin vitamin, mineral ve iz element kaynağıdır.

Kalamar Kemiği: Kuşlar için oldukça zengin bir kalsiyum kaynağıdır. Kemik ve kas yapısını güçlendirir. Tüylere canlılık ve parlaklık verir.

Vitamin: Kuşun vitamin eksikliğini tamamlar. Stres azaltıcı özelliği vardır.

Probiyotik: Kuşun bağışıklık sistemini güçlendirir. Zararlı mikropları baskılar. Vücuda direnç kazandırır. Pek çok hastalığın ilerleme yolunu kapatır.

Yulaf: Özellikle tüy döneminde kuşların tüylerinin parlak ve sağlıklı çıkmasına yardımcı olan yulaf serinletici etkisiyle kavurucu sıcaklarda kuşlarımızın ferahlamasına destek sağlar.

Dal Darı: Tüy döneminde yaşanan stresi en aza indirir. Yem kırmayı öğrenmeye çalışan kuşlara yardımcı olur. İshalin atlatılmasında etkin rol oynar. Kuşun elinize alışmasına yardımcı olur.

Kafes Düzeni: Bir kuşun kafes düzeni oldukça önemlidir. Her şeyden önce kafes büyüklüğü kafesin içinde bulunacak kuş sayısına göre belirlenmelidir. Kafes içindeki tünek ve diğer aksesuarlar kafese öyle yerleştirilmesi gerekir ki içindeki kuş veya kuşlar rahat kanat çırpsınlar ve hareket etsinler. Diğer taraftan kafesin yeri ne çok yüksekte ne de çok aşağıda olmalıdır.

Kafes Temizliği: Kuşun kafesi ve aksesuarları her haftada bir temizlenip dezenfekte edilmelidir. Deterjan asla kullanmamalıdır. Deterjan kimyasal olup kuşunuza zarar verir. Kafesin alt kısmı en geç iki günde bir temizlenmelidir.

Kuşun Bulunduğu Oda Temizliği: Kuşunuzun bulunduğu odanın yerleri organik temizlik ürünü ile silinmelidir. Asla çamaşır suyu ve diğer deterjanla silinmemelidir.

Kuşun Huzuru: Kuşunuzu bulunduğu ortamda ani hareketlerden ve yüksek seslerden koruyun. Onlar çok tedirgin canlılardır. Eğer bunu yapmazsanız strese girecek ve sizi ısırmaya başlayacaktır. Aşırı tedirginliği yüzünden ne sosyalleşecektir ve ne de sizle iletişime girecektir

Bahadur

Yeni Üye
Yardım eden herkese teşekkürler tüm uyarıları dikkate alacağım