Selam. İsmim Bahadur Bakü'de yaşıyorum. 1 yıldır muhabbet kuşu besliyorum fakat şimdiye kadar yem ve sudan başka bir şey yapmamış kısacası özensiz davranmıştım. Fakat son zamanlar ilgim katbekat arttı. Genel hatalarımı söylerseniz sevinirim.(yazım hataları olsa aff ola dilinizi pek iyi bilmiyor ola bilirim)
(Not: kaçıncı soruya cevap verdiğinizi belirtirseniz çok sevinirim şimdiden yardım için teşekkür ederim)
1.soru-kafes düzenim doğru mu?
Tahta tünek bulamadım diye nar ağacı dalından tahta tünek yaptım kafes biraz küçük erkek olduğunu düşündüğümüz kuşumuza eş alınca kafesi büyüteceğiz
2.soru-alçıdan gaga taşı, kömür, taş tuz
Bulunduğum arazideki petshopdan gaga taşı istediğimde bana bu üçünü birlikte bir pakette verdi. Alçıdan gaga taşının kullanılmasından kaçınmak gerek fakat daha kalamar kemiği, mineral blok bulamadım yakın zamanda alacağım gene de alana kadar dursun mu yoksan çıkarayım mı kafesten
Kömür ve taş tuzun zararı var mı yoksa kalsınlar mı en çok taş tuzu seviyor yem yedikten sonra hep gagalıyor tuzu.
3.soru-cinsiyyet
Erkek dediler ama gene de sorayım dişi mi yoksa erkek mi ?
4.soru-gaga mantarı ?
Fotolarda da göreceğiniz gibi kuşun gagasında beyaz çatlaklar gibi şeyler var gaga mantarı mıdır yoksa çatlak, kırık ya da başka bir şey mi ?
Gaga mantarıysa nasıl tedavi ederim hangi ilaçlar kullanılmalı
5.soru-gagadaki koyu yeşil çizgi
Nedir bu çizgi yara mıdır hastalık mıdır yoksa normal bir şey mi ?
Fotolar kötüyse yenilerini çekerim fakat dershanede olacağım geç ata bilirim.Ekli dosyayı görüntüle 27281Ekli dosyayı görüntüle 27282Ekli dosyayı görüntüle 27283Ekli dosyayı görüntüle 27284
(Not: kaçıncı soruya cevap verdiğinizi belirtirseniz çok sevinirim şimdiden yardım için teşekkür ederim)
1.soru-kafes düzenim doğru mu?
Tahta tünek bulamadım diye nar ağacı dalından tahta tünek yaptım kafes biraz küçük erkek olduğunu düşündüğümüz kuşumuza eş alınca kafesi büyüteceğiz
2.soru-alçıdan gaga taşı, kömür, taş tuz
Bulunduğum arazideki petshopdan gaga taşı istediğimde bana bu üçünü birlikte bir pakette verdi. Alçıdan gaga taşının kullanılmasından kaçınmak gerek fakat daha kalamar kemiği, mineral blok bulamadım yakın zamanda alacağım gene de alana kadar dursun mu yoksan çıkarayım mı kafesten
Kömür ve taş tuzun zararı var mı yoksa kalsınlar mı en çok taş tuzu seviyor yem yedikten sonra hep gagalıyor tuzu.
3.soru-cinsiyyet
Erkek dediler ama gene de sorayım dişi mi yoksa erkek mi ?
4.soru-gaga mantarı ?
Fotolarda da göreceğiniz gibi kuşun gagasında beyaz çatlaklar gibi şeyler var gaga mantarı mıdır yoksa çatlak, kırık ya da başka bir şey mi ?
Gaga mantarıysa nasıl tedavi ederim hangi ilaçlar kullanılmalı
5.soru-gagadaki koyu yeşil çizgi
Nedir bu çizgi yara mıdır hastalık mıdır yoksa normal bir şey mi ?
Fotolar kötüyse yenilerini çekerim fakat dershanede olacağım geç ata bilirim.Ekli dosyayı görüntüle 27281Ekli dosyayı görüntüle 27282Ekli dosyayı görüntüle 27283Ekli dosyayı görüntüle 27284