• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru Bakımı yeni aldığımız muhabbet kuşumuz <3

ezgimina

Yeni Üye
Merhaba herkese. 18 temmuzda 3 gün önce bir fıstık muhabbet kuşu aldık. ogünden beri kafesinde ve evin aynı yerinde duruyor. gündüzleri işteyim. ama akşam gittiğimde 10-15 dk da bir yanına sakin sakin gidip kafes içinde elimi bekletip biraz yanaşıyorum ona. bundan önce ölen bir kuşum vardı :( o bunun gibi çılgın değildi onu 3 gün sonra kafesten çıkartıp odaya alıştırabilmiştim.parmağıma gelmeye başlamıştı. ama bu fıstık tedirgin birazda ürkek. daldarıyı bile elimde sabit tutmama rağmen yanaşmıyor . yalnız şöyle bişey var . elimi kafese sokup bekletiyorum yavaş yavaş yaklaşıyorum hatta birkaç kez göğsünü sevebildim ama kasıldığını farkettim. kafes içindede kaçtığı zaman kovalamadan elimi çekmiyorum. sizce alışması uzun sürer mi ? yada hep böyle kalmaz dimi :(WhatsApp Image 2026-07-20 at 15.27.56.jpegWhatsApp Image 2026-07-20 at 15.35.12.jpeg

bzdmsamett

Yeni Üye
Merhaba herkese. 18 temmuzda 3 gün önce bir fıstık muhabbet kuşu aldık. ogünden beri kafesinde ve evin aynı yerinde duruyor. gündüzleri işteyim. ama akşam gittiğimde 10-15 dk da bir yanına sakin sakin gidip kafes içinde elimi bekletip biraz yanaşıyorum ona. bundan önce ölen bir kuşum vardı :( o bunun gibi çılgın değildi onu 3 gün sonra kafesten çıkartıp odaya alıştırabilmiştim.parmağıma gelmeye başlamıştı. ama bu fıstık tedirgin birazda ürkek. daldarıyı bile elimde sabit tutmama rağmen yanaşmıyor . yalnız şöyle bişey var . elimi kafese sokup bekletiyorum yavaş yavaş yaklaşıyorum hatta birkaç kez göğsünü sevebildim ama kasıldığını farkettim. kafes içindede kaçtığı zaman kovalamadan elimi çekmiyorum. sizce alışması uzun sürer mi ? yada hep böyle kalmaz dimi :(Ekli dosyayı görüntüle 107446Ekli dosyayı görüntüle 107447
Maşallah çok sevimli, öncelikle ortamı tanımasına izin verin. Kafesin yerini değiştirmeyin daha sonra günlük 5 dakikalık rutinlerle parmağınızı kafese yaklaştırın, daha sonra parmağınızı kafese sokabilirsiniz daha sonra ayaklarına doğru bu şekilde ısındıra ısındıra hareket edin. Göğüs kısmına dokunulmasından hiç hoşlanmazlar ve ayaklara o yüzden şimdilik temas etmeyin o size temas etmek istesin. Ayaklarının altına doğru parmağınızı uzatabilirsiniz ilerleyen süreçte. Kafes dışından sürekli yakın mesafeden konuşabilirsiniz. Dal darı ödüldür sürekli kafeste bulunmasın fazla yağlanma yapar.

ezgimina

Yeni Üye
Maşallah çok sevimli, öncelikle ortamı tanımasına izin verin. Kafesin yerini değiştirmeyin daha sonra günlük 5 dakikalık rutinlerle parmağınızı kafese yaklaştırın, daha sonra parmağınızı kafese sokabilirsiniz daha sonra ayaklarına doğru bu şekilde ısındıra ısındıra hareket edin. Göğüs kısmına dokunulmasından hiç hoşlanmazlar ve ayaklara o yüzden şimdilik temas etmeyin o size temas etmek istesin. Ayaklarının altına doğru parmağınızı uzatabilirsiniz ilerleyen süreçte. Kafes dışından sürekli yakın mesafeden konuşabilirsiniz. Dal darı ödüldür sürekli kafeste bulunmasın fazla yağlanma yapar.
merhaba tekrar. çok teşekkür ediyorum. demek her kuş aynı olmuyor öbürü gibi hızlıca adapte olur sanmıştım bu biraz kaça çıktı :) daldarıyı kafeste bırakmıyorum bir iki sefer denedim ama korktu ondan ilk görünce. akşam eve gidince önce yine elime alıştırma yapıcam daldarıyı sonra uzatıcam :) hep böyle kalır diye korkuyorum :(

bzdmsamett

Yeni Üye
merhaba tekrar. çok teşekkür ediyorum. demek her kuş aynı olmuyor öbürü gibi hızlıca adapte olur sanmıştım bu biraz kaça çıktı :) daldarıyı kafeste bırakmıyorum bir iki sefer denedim ama korktu ondan ilk görünce. akşam eve gidince önce yine elime alıştırma yapıcam daldarıyı sonra uzatıcam :) hep böyle kalır diye korkuyorum :(
Dal darıyı tanımadığı için korkuyor, ufak ufak taneler halinde elinizle uzatıp veya avucunuzla önüne tutup gelmesini sağlayabilirsiniz. Yine aşırı olmamak kaydıyla marul, havuç, yumurta beyazı gibi ek gıdaları tanıştırabilirsiniz severler. Entrobac alın mutlaka ilerleyen süreçlerde vücuduna yararlı probiyotikler alsın çok ufak dozajlarda suluğuna veya ek gıdasına katabilirsiniz. Aspuru da çok severler fakat yağlıdır ödül olarak verebilirsiniz. Tüyü kadar ömrü olsun.

ezgimina

Yeni Üye
Dal darıyı tanımadığı için korkuyor, ufak ufak taneler halinde elinizle uzatıp veya avucunuzla önüne tutup gelmesini sağlayabilirsiniz. Yine aşırı olmamak kaydıyla marul, havuç, yumurta beyazı gibi ek gıdaları tanıştırabilirsiniz severler. Entrobac alın mutlaka ilerleyen süreçlerde vücuduna yararlı probiyotikler alsın çok ufak dozajlarda suluğuna veya ek gıdasına katabilirsiniz. Aspuru da çok severler fakat yağlıdır ödül olarak verebilirsiniz. Tüyü kadar ömrü olsun.
çok teşekkür ediyorum. b complex , multivitamini döüşümlü suyuna katıyorum hergün değiştiriyorum. onun dışında probiyotikte alayım . çok sağolun :)

Üst Alt