• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Yeni aldığım sultan papağanı

erayaltintas

Yeni Üye
Yaklaşık 4 gün önce bir adet Sultan papağanı aldım, 4 aylık yavru dendi, 4 gündür ele alıştırmaya çalıştım elimi isirmiyor sadece kaçıyordu daha önce hiç tecrübem yok bu arada kuş bakmak ile ilgili, dal darı verince veya yem verince kafesin içinde elimden yemiyor, ötmüyor idi hiç , günde bir kere çok küçük cik etti dün ve bugün akşam saatlerinde, genellikle tabanda duruyordu, bugün kafesi açtım , cami kapamaya gittim o anda kafesten fırladı , uçup duvarlara çarptı, kafesine sokmak için elim ile tuttum çok yanlış bir davranis yapmışım sanırsam elimi ısırdı iki kere sert bir şekilde ama çekmedim bıraktım sonra kendi kurtuldu, sonra kafesini yanına getirip içeri girmesini sagladim ,gagasının üst bitiş yerinde deri kalkar gibi kanama var ama çok çok az kırmızılık gibi , benim bu süreçte ne yapmam gerekiyor bana yardımcı olabilir misiniz acaba

Watch unnamed | Streamable sabah çektiğim videosu da burda
Dışkısını da ekledim

Ekli dosyalar

NefeS

Yeni Üye
Sağlık konusunda pek bilemem ama daha yeni gelmiş bir kuş için normal hareketler ve Yeni olduğu için yabancılamıştır . Yavaş yavaş alıştırın elinize başını okşayın,kafesteyken konuşun,sesinize alışsın. mesela dal darı yem felan verin elinizle gelmesini sağlayın

erayaltintas

Yeni Üye
Sağlık konusunda pek bilemem ama daha yeni gelmiş bir kuş için normal hareketler ve Yeni olduğu için yabancılamıştır . Yavaş yavaş alıştırın elinize başını okşayın,kafesteyken konuşun,sesinize alışsın. mesela dal darı yem felan verin elinizle gelmesini sağlayın
Dal darı yemi olduğu gibi uzatınca kaçıyor, elime ufaladım uzattım gene yemedi, normal yemi de elimden yemiyor

NefeS

Yeni Üye
İlk dal darıyı kafesine uzatın kafes içinde tanısın, ne olduğunu bilmediğinden kaçıyor olabilir

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba şuan elinizle yem vermeye çalışmayın birkaç gün geçsin sonra avcunuzdan deneyebilirsiniz. Şuan için sizi, elinizi tehdit olarak algılıyor. Bu süreçler normal. Yaşı hakkında fikir sahibi değilim diğer arkadaşlarım yardımcı olurlar ama yavru ise eğitimi size alışmayı kolaylaştırır. Kızaran yere terramicyn deri merhemi çok az miktarda sürebilirsiniz.

Nisa K.

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye

Üst Alt