• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yeni aldıgim muhabbet kusu

Melisa41

Tutkulu
Yeni disi 50 günlük muhabbet kuşu aldım dün dünden beri bişey yemiyor erkek muhabbet kuşum neredeyse oraya gitmeye çalışıyor ve uyukluyor IMG_20220915_211015.jpgIMG_20220915_204513.jpgIMG_20220915_181922.jpg

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Yem yemiyorsa stres yapmıştır alternatifleri söylüyorum
1-Diger kuşun yanına koyup beslemesini sağlamak
2-Daldari ve aspur verip kendi yemesini sağlayın
3- Besleme maması ve aparatı alıp kursaktan veya aparatın ucuyla besleyin

Melisa41

Tutkulu
Yem yemiyorsa stres yapmıştır alternatifleri söylüyorum
1-Diger kuşun yanına koyup beslemesini sağlamak
2-Daldari ve aspur verip kendi yemesini sağlayın
3- Besleme maması ve aparatı alıp kursaktan veya aparatın ucuyla besleyin
Tamam teşekkür ederim denicem peki uyuklamasinin nedeni ne olabilir birde nasıl kendime alistirabilirim bir kere elime geldi artık gelmiyor zamanla gelir mi acaba

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
Tamam teşekkür ederim denicem peki uyuklamasinin nedeni ne olabilir birde nasıl kendime alistirabilirim bir kere elime geldi artık gelmiyor zamanla gelir mi acaba
Oncelikli olarak aç kalmayip yem yemesi ya da beslenmesi lazim. Sağlığına hareketli haline dönsün alıştırma konusunda da yardımcı oluruz. (y)

Melisa41

Tutkulu
Streamable Video Streamable Video bulutum yanına koyunca yem yemeye basladi çok şükür ama şimdi de bulut izin vermiyo yemesine oda yemeye calisiyo aynı yerden kovuyo normalde akıllı yemlik ten yer bulut 🤣 kendi kafesine geri koysam yemeye devam eder mi acaba

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Streamable Video Streamable Video bulutum yanına koyunca yem yemeye basladi çok şükür ama şimdi de bulut izin vermiyo yemesine oda yemeye calisiyo aynı yerden kovuyo normalde akıllı yemlik ten yer bulut 🤣 kendi kafesine geri koysam yemeye devam eder mi acaba
Kavga falan yoksa dursun bir süre iyice beslensin sonra eğitmek için ayırabilirsiniz isterseniz 👍

Melisa41

Tutkulu
Kavga falan yoksa dursun bir süre iyice beslensin sonra eğitmek için ayırabilirsiniz isterseniz 👍
Kavga şu şekilde oluyor bulut yem yemeye giderse o kusta gidiyor bulut yemi bırakıp diğer tarafa giderse yağmurda onun peşinden gidiyo bulut o zaman vuruyo yine de kalsın mi ayırım mi sizce

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kavga şu şekilde oluyor bulut yem yemeye giderse o kusta gidiyor bulut yemi bırakıp diğer tarafa giderse yağmurda onun peşinden gidiyo bulut o zaman vuruyo yine de kalsın mi ayırım mi sizce
Şimdi bu hep öyle olacak bulut onun öğretmeni ayrı zamanda kıskanacak ve kıskançlık belirtisi bir iki gagaliyacaktir ben ona terbiye etme diyorum 😊 kavga kanlı olmadığı sürece sorun yok 👍

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
@Şehmus BAKIR abi gerekeni anlatmış ellerine sağlık. Ben sağlık açısından dün aldığınız kuşu hemen evinizdeki kuşun yanina atmamanizi öneririm. Baska bir kafes varsa yaklasik 10 15 gün karantinada tutup multivitamin ve probiyotik takviyesi yapınız. Bu süre zarfinda kuşu ve dışkısını gözlemleyin sonradan pisman olmamak adına.

Melisa41

Tutkulu
@Şehmus BAKIR abi gerekeni anlatmış ellerine sağlık. Ben sağlık açısından dün aldığınız kuşu hemen evinizdeki kuşun yanina atmamanizi öneririm. Baska bir kafes varsa yaklasik 10 15 gün karantinada tutup multivitamin ve probiyotik takviyesi yapınız. Bu süre zarfinda kuşu ve dışkısını gözlemleyin sonradan pisman olmamak adına.
Bende ayrı kafese koydum ama bulut olmadan bişey yiyip içmiyor 🤣

Melisa41

Tutkulu
@Mustafa89 @Şehmus BAKIR Yağmur iyice bize alıştı yemeği içmesi hareketleri gayet iyi kendime alistirmaya çalıştım ama bulut kaçınca oda kaçıyor ayrı kafese koyunca bulutu arıyor buluta çok bağlandı kendime nasıl alistirabilirim

Moderatör tarafında düzenlendi:

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
@Mustafa89 @Şehmus BAKIR Yağmur iyice bize alıştı yemeği içmesi hareketleri gayet iyi kendime alistirmaya çalıştım ama bulut kaçınca oda kaçıyor ayrı kafese koyunca bulutu arıyor buluta çok bağlandı kendime nasıl alistirabilirim
Kuş tek olmadiginda alistirmak malesef cok zor. Daha onceden size alismis bir kus olursa tek kaldiginda yine sizinle ilgilenir ama hic alismamis kuşu yanında baska bir kuş varken alıştırmayı hic denemedim :)

Melisa41

Tutkulu
Kuş tek olmadiginda alistirmak malesef cok zor. Daha onceden size alismis bir kus olursa tek kaldiginda yine sizinle ilgilenir ama hic alismamis kuşu yanında baska bir kuş varken alıştırmayı hic denemedim :)
Peki bir kaç gün ayrı kafese koyup alistirsam kuşu strese girer mi acaba bulutun yanından alinca

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
Peki bir kaç gün ayrı kafese koyup alistirsam kuşu strese girer mi acaba bulutun yanından alinca
Birkaç gün degil birkaç ay alabilir kuşu kendinize alistirmaniz :) kustan kusa degisen bir durum bu.

Melisa41

Tutkulu
Birkaç gün degil birkaç ay alabilir kuşu kendinize alistirmaniz :) kustan kusa degisen bir durum bu.
Benim demek istediğim bulutla yağmur şuan ayrılınca birbirlerini istiyorlar kafesleri ayirdigimda strese girerler mi acaba 😊

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kafeste bulutu elinize alın o da gelir zaten bir kaç gün o şekilde yapın alışır. Yağmur un öğretmeni bulut 😊

Üst Alt