• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

yeni aldığım muhabbet kuşu hakkında sorularım var

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
ya birde bu neden avizeye gidiyor? kendini sevdiriyor benden korkmuyor ama sürekli avizeye gidiyor konuyor. sebebi ne ki
Bence oraya alışmasın yoksa size alışmaz ilk olarak kafes içinde eğitim verin size iyice alışsın avizenın üstüne de kırmızı bir örtü koyun gitmesin unutturun ona orayı 👍

Zeus

Müdavim
ya birde bu neden avizeye gidiyor? kendini sevdiriyor benden korkmuyor ama sürekli avizeye gidiyor konuyor. sebebi ne ki
Kuşlar evde kendini güvende hissetmek için en yukarı çıkıyor, avize de bu konuda maalesef hepimizin başının belası. Kafes konumunuz nasıl? Göz hizanızdan çok aşağıda veya yukarıda mı? Dışarı çıktığında konabilecek başka bir yer bulun ona, tünek olur lambader olur o tarz yüksek bi şey.

Kutayyy

Aktif Üye
Kuşlar evde kendini güvende hissetmek için en yukarı çıkıyor, avize de bu konuda maalesef hepimizin başının belası. Kafes konumunuz nasıl? Göz hizanızdan çok aşağıda veya yukarıda mı? Dışarı çıktığında konabilecek başka bir yer bulun ona, tünek olur lambader olur o tarz yüksek bi şey.
bir sehpanın üzerinde kafes. önceki kuşum resmen bana aşıktı ama kafesi de aynı konumdaydı hiç avizeye gitmedi daha önce

Zeus

Müdavim
bir sehpanın üzerinde kafes. önceki kuşum resmen bana aşıktı ama kafesi de aynı konumdaydı hiç avizeye gitmedi daha önce
Ama bu önceki kuşunuz değil 😅 başka bir kişiliği var. Size ve eve alışana kadar kafesi göz hizanızda bir yere koymanız iyi olur, sizin üstten bakışlarınız da avizeye yöneltebilir onu.

Kutayyy

Aktif Üye
Ama bu önceki kuşunuz değil 😅 başka bir kişiliği var. Size ve eve alışana kadar kafesi göz hizanızda bir yere koymanız iyi olur, sizin üstten bakışlarınız da avizeye yöneltebilir onu.
hm tamamdır teşekkürler :)

Kutayyy

Aktif Üye
zaten daha 2. günden çok birşey olmasını bekleyemem değil mi? eski kuşuma çok alışmışım ve bazen bununda onun gibi olduğunu düşünüyorum kafam karışıyor. oda ilk geldiğinde böyleydi. sorun yok değil mi kuşta? videoyu izlediniz mi?

Zeus

Müdavim
zaten daha 2. günden çok birşey olmasını bekleyemem değil mi? eski kuşuma çok alışmışım ve bazen bununda onun gibi olduğunu düşünüyorum kafam karışıyor. oda ilk geldiğinde böyleydi. sorun yok değil mi kuşta? videoyu izlediniz mi?
Araştırmalarım sonucunda öğrendiğim ilk şey; kuşun eve ve size alışması için zamana ihtiyaç duyduğu. Ne o size yukarıdan bakmalı, ne de siz ona. Üstelik daha çok küçük 😊 kaybınız için üzgünüm ama kıyaslarsanız süreci uzatırsınız. Videoyu izledim ve bana biraz ürküyor gibi geldi -ki bu normal- daha 2 gün olmuş. Daha önce kuş beslemiş biri de olsanız bu süreç sizin için de bir başlangıç öyle kabul edin.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Maşallah çok akıllı 🤲
Biraz sabır, sevgi ve zamana ihtiyacı var😊😉👍
Yemlik içi uyku yuvalık sandığından benim düşüncem😊🤲
Size tam güvensin yanınızdan ayrılmaz😊🥰

Kutayyy

Aktif Üye
Maşallah çok akıllı 🤲
Biraz sabır, sevgi ve zamana ihtiyacı var😊😉👍
Yemlik içi uyku yuvalık sandığından benim düşüncem😊🤲
Size tam güvensin yanınızdan ayrılmaz😊🥰
küçük bir sorum daha var; kuyruğu sekiyor aşağı yukarı. yeni geldiği için olabilir mi yoksa internette sebepleri solunum problemleri yazıyor

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
küçük bir sorum daha var; kuyruğu sekiyor aşağı yukarı. yeni geldiği için olabilir mi yoksa internette sebepleri solunum problemleri yazıyor
Şuanda mevcut video var ise bu adımları uygulayarak video yükleyebilir misiniz UVbZ8.png

Kutayyy

Aktif Üye
Maşallah uykuda gelmiş🥰🤲gözler küçülmüş, sekme yok, o nefes alırken hepsinde oluyor, kırkbinkere maşallah 😊🥰🤲
ah çok sevindim. gözleri kapatınca falan hasta sandım. bugün kendini sevdirdi ve biraz parmağım alışsın diye merdiven gibi yürüttüm. avizeyede çok kaçmadı. kafesin kapağı açık ama uyku geldiyse kapatayım mı? zaten hareketler biraz azaldı

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
ah çok sevindim. gözleri kapatınca falan hasta sandım. bugün kendini sevdirdi ve biraz parmağım alışsın diye merdiven gibi yürüttüm. avizeyede çok kaçmadı. kafesin kapağı açık ama uyku geldiyse kapatayım mı? zaten hareketler biraz azaldı
Kapatın uyusun ışığı da kapatın en az 8 saat uyumalı🤲🥰

Üst Alt