• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

yeni aldığım muhabbet kuşu hakkında sorularım var

Kutayyy

Aktif Üye
selam. önceki muhabbet kuşumun 4 aylık bir tedavi süreci başarısız olduğu için kaybettim. dün bir tane yeni muhabbet kuşu aldım. büyük ihtimal erkek. fakat çok küçük. suluğun yerini falan bilmiyor. yemliğin içine giriyor yuvarlanıyor. tırmanmayı tam bilmiyor. hep düşüyor. kafese alışmasını bekliyorum. çok çıkmak istiyor. benden o kadar korkmuyor kafesin tepesinde dışarıda daldarı yedi. avizeye alıştı hep oraya gidiyor. omzuma falan geldi birkaç kere. şimdi sorularım şunlar.

yem kırmayı tam bilmiyor sanırım, daldarı yiyor ama yemlerle oynuyor, bunu nasıl alıştırabilirim?

suluğun yerini yanlıslıkla buldu sanırım, düşerken oraya tutundu içti ama tam olarak nasıl öğrenebilir?

poposu biraz kirli. dışkı o kadar kötü değil ama, entrobac probiyotik kullanmalı mıyım?

muhemmed12

Yeni Üye
Yem için kabuksuz yemler var onu kullanabilirsin yada elinde verebilirsin alışmasını sağlayabilirsin su içinde alışmadıysa alışana kadar şırınga ile şu verebilirsin

Kutayyy

Aktif Üye
Yem için kabuksuz yemler var onu kullanabilirsin yada elinde verebilirsin alışmasını sağlayabilirsin su içinde alışmadıysa alışana kadar şırınga ile şu verebilirsin
suluğun yerini buldu şimdi içti. yemide böyle biraz ezicem kırıcam. daldarı yiyor yemle oynuyor yemliğin içine falan giriyor. dün cok sakin hareketsizdi şimdi yerinde durmuyor düşüp duruyor kafest

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşu görebilir miyiz? Streamable üzerinden videosunu yükleyip linkini burada paylaşın lütfen

Kutayyy

Aktif Üye
ve tüm takviyeler için küçük bir program çıkarabilir misiniz?

entrobac probiyotik
bt amin forte
gerwit w

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
her zaman mı yoksa mesela entrobacı sadece hasta olduğunda falan mı?
Haftalık programınız o şekilde olsun👍hastalıkta program değişebilir mühüm olan hasta etmemek bu yüzden düzenli olarak takviye veriyoruz☺Yemi iyi olsun , grit kum ve kalamar kemiğide sürekli kafeste bulundurun

Kutayyy

Aktif Üye
Haftalık programınız o şekilde olsun👍hastalıkta program değişebilir mühüm olan hasta etmemek bu yüzden düzenli olarak takviye veriyoruz☺Yemi iyi olsun , grit kum ve kalamar kemiğide sürekli kafeste bulundurun
tamamdır teşekkür ederim. çarşamba entrobac ile başlıyorum o zaman

Kutayyy

Aktif Üye
ya kafese giriyor anlamıyorum. yemi döküyor. farketmedim, yemliğin içinde uyumuş. çıkartayım diye yemliğe dokununca bağırmaya başlıyor benden korkmuyor ama

Kutayyy

Aktif Üye
iki büklüm kalıyor ve yemliğe girmekten asla vazgeçmiyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yemligi dişardan takmalı değil mi? Neden içten yemlik takıyorsunuz eğer yeme alıştıysa dıştan yemlik takabilirsiniz o bulur merak etmeyin ☺👍

Kutayyy

Aktif Üye
kafesin kapısını açınca yemlikten çıktı dışarı çıktı. elime atlamaktan çekinmiyor çok, ama avizeyi cok seviyor avizeye gidiyor hep

Ekli dosyalar

• 474.5 KB Görüntüleme: 12
  • 448.6 KB Görüntüleme: 12

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
kafesin kapısını açınca yemlikten çıktı dışarı çıktı. elime atlamaktan çekinmiyor çok, ama avizeyi cok seviyor avizeye gidiyor hep
O zaman içten ağzı açık olarak takın o yemliği birde öyle deneyin bakalım takıpli olarak ☺👍

Kutayyy

Aktif Üye
ya birde bu neden avizeye gidiyor? kendini sevdiriyor benden korkmuyor ama sürekli avizeye gidiyor konuyor. sebebi ne ki

Üst Alt