• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yeni aldığım kuşlarımı nasıl çiftleştiririm?

kuşsever3461

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar 👋
Ben yeni bir çift aldım lutino takım yaklaşık alalı 1 hafta 10 gün civarı oluyor üreticiden aldım altında 3 yumurtası vardı kafesle alamadığım için yumurtaları kaydırma yapti aldığım kişi sadece kuşları getirdim yuvalikli kafese attım dışı ilk iki gün yuva ile ilgilendi hazırladı poposunda yumurta vardı kafes tabanına yumurtladi yuva ile ilgilenmesi ne rağmen sonra daha yuvaya hiç girmedi kafese yaptığı yumurta da kırılmıştı dışı hala yuvayla hiç ilgili değil erkek kur yapıyor ama karşılık vermiyor dışı ortamı değiştiği için normal tabi ama ben bunlara bugün ayırma yöntemi yaptım 1 hafta 10 gün ayırmayı düşünüyorum sizce faydası olurmu disinin ceresi koyu kahve hazır durumda aslında ama ne yapmam gerekiyor bu süreçte yorumlarınızı bekliyorum şimdiden fikir veren herkeze teşekkürler ☺

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Aslında eve yeni gelen kuşları biraz dinlendirmeye almanızı öneririm. Hatta bazı üreticiler eve getirilen kuşun eşe atılmadan önce yeni ortamında bir kez tüy değişimi geçirmesini öneriyorlar

kuşsever3461

Aktif Üye
Aslında eve yeni gelen kuşları biraz dinlendirmeye almanızı öneririm. Hatta bazı üreticiler eve getirilen kuşun eşe atılmadan önce yeni ortamında bir kez tüy değişimi geçirmesini öneriyorlar
Şuan ayrilar nekadar süre ayrı kafeslerde kalsınlar tuye girecek gibi durmuyorlar aldığımda henüz ilk kuluckalariydi dinlenmeden yeni çıkmışlardı 1 ağız yavru alınmış kuşlardan sadece dinlenmiş takım diye yuvalık li kafese koydum hemen

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Şuan ayrilar nekadar süre ayrı kafeslerde kalsınlar tuye girecek gibi durmuyorlar aldığımda henüz ilk kuluckalariydi dinlenmeden yeni çıkmışlardı 1 ağız yavru alınmış kuşlardan sadece dinlenmiş takım diye yuvalık li kafese koydum hemen
Arka arkaya kuluçkadan ziyade, beklemenizi önermemin sebebi kuluçka sürecinde stresli olmamaları ve tam anlamıyla bulundukları ortama alışkın ve kendilerini güvende hissediyor olmaları. Kendini güvende hissetmeyen kuş yumurtaya zarar verebilir, yavrusunu beslemeyebilir veya tüyünü yolabilir, hatta bazen öldürebilir. 1 ay kadar beklemenizi tavsiye ederim, sağlıklı bir kuluçka için. Ama hazır olduklarından eminseniz yine de son karar sizin tabii ki 😇

kuşsever3461

Aktif Üye
Arka arkaya kuluçkadan ziyade, beklemenizi önermemin sebebi kuluçka sürecinde stresli olmamaları ve tam anlamıyla bulundukları ortama alışkın ve kendilerini güvende hissediyor olmaları. Kendini güvende hissetmeyen kuş yumurtaya zarar verebilir, yavrusunu beslemeyebilir veya tüyünü yolabilir, hatta bazen öldürebilir. 1 ay kadar beklemenizi tavsiye ederim, sağlıklı bir kuluçka için. Ama hazır olduklarından eminseniz yine de son karar sizin tabii ki 😇
Anladım zaten birlikteyken ortama alışık olmadıkları için dışı ciftlesmeye hiç yanaşmıyor yuvayla hiç ilgilenmiyor beklemekten başka çare gözükmüyor ozaman 15 16 gün kadar ayrı kalsınlar sonra birlestiririm biraz ortama alissinlar bu sürede sonuçta geldikleri yer buradan çok farklıydı

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Feyza arkadaşıma katılıyorum.
Acele edip kuşları strese sokmak yerine sağlıklı bir şekilde dinlemelerini ve beslenmelerine vesile olun. Gerisini onlar halleder zaten.

kuşsever3461

Aktif Üye
Feyza hocama katılıyorum (y)
Çok sağolun 🙏
Feyza arkadaşıma katılıyorum.
Acele edip kuşları strese sokmak yerine sağlıklı bir şekilde dinlemelerini ve beslenmelerine vesile olun. Gerisini onlar halleder zaten.
Tamamdır dikkate aldım taze nane havuc ve pancar verdim vitamin verdim ve kafesi yükseğe kaldırdım kendi halinde takılıyor orada rahatsız etmiyorum 🙏bı 15 gün sonra bir araya getiricem

Üst Alt