• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yemlerin bu dönemde tazeliği hakkındaki sorum...

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Merhaba Sevgili Kuş Severler,

son dönemdeki ani sürekli kur hareketliliği ve geçmiş dönemdeki pandemi kısıtlamalarının yaratığı yem üretimindeki azalmalar yemin kalitesini düşürdüğünü tahmin ediyorum. Az olan ürünlerin fiyatları da yükseldiğini görüyoruz. Ancak önemli olan ürünün tazeliği. Üretim azalmış ve ithal edilen ürünlerin fiyatları çok artığı için daha önceki dönemden kalan ürünlerin piyasada satıldığını çokça gözlemliyoruz. Son kullanma tarihleri geçmese de bu tarihe yaklaştığı ürünler var. Yemin bu süreçte ne şekilde korunduğu önemlidir. Eğer bu da dikkat edilmezse yemin içindeki tüm yararlı vitaminler vs. yok olmuş oluyor. Son zamanlarda çevremdeki kuş sahipleri yemin markası en kalitelisi de olsun bu konuda şikayetleri var. Kuşlarda beslenmeden kaynaklanan rahatsızlıklar gözlemliyorum. Diğer taraftan dal darılarda piyasada oldukça sıkıntılar var.

Sorum: Uzman kardeşlerim sizlerde de bu konuda sıkıntı yaşadınız mı? Piyasadan taze yem bulmak zorlaştı mı?

Saygılarımla

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Merhaba Sevgili Kuş Severler,

son dönemdeki ani sürekli kur hareketliliği ve geçmiş dönemdeki pandemi kısıtlamalarının yaratığı yem üretimindeki azalmalar yemin kalitesini düşürdüğünü tahmin ediyorum. Az olan ürünlerin fiyatları da yükseldiğini görüyoruz. Ancak önemli olan ürünün tazeliği. Üretim azalmış ve ithal edilen ürünlerin fiyatları çok artığı için daha önceki dönemden kalan ürünlerin piyasada satıldığını çokça gözlemliyoruz. Son kullanma tarihleri geçmese de bu tarihe yaklaştığı ürünler var. Yemin bu süreçte ne şekilde korunduğu önemlidir. Eğer bu da dikkat edilmezse yemin içindeki tüm yararlı vitaminler vs. yok olmuş oluyor. Son zamanlarda çevremdeki kuş sahipleri yemin markası en kalitelisi de olsun bu konuda şikayetleri var. Kuşlarda beslenmeden kaynaklanan rahatsızlıklar gözlemliyorum. Diğer taraftan dal darılarda piyasada oldukça sıkıntılar var.

Sorum: Uzman kardeşlerim sizlerde de bu konuda sıkıntı yaşadınız mı? Piyasadan taze yem bulmak zorlaştı mı?

Saygılarımla
Kapalı paketler daha garanti üzerinde tarih yazdığı için genellikle satamıyorlar yada alanın dalgınlıgına geliyor

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Hiç açık almadım

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Daldarıyı açık alıp genellikle seçiyorum zaten kızıl dal darı mevsimi geçti gibi

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Açık ve çuval usulü genellikle problem oluyor. Bayatlığını ben şöyle test ediyorum bir bardak suya atıyorum bir avuç çoğunluğu batıyorsa tazedir diyorum yada kokusu önemli :) Böyle yağ veya küf tarzında kokuyorsa bayat. O yüzden almadan önce buna özen gösterin birde içerisindeki yulaftanda anlayabilirsiniz. Yulaf böyle esnek bir yapıya bürünmüş ise bayattır

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bu arada ben açık alıyorum güvendiğim bir satıcıdan bizim burda günlük taze torba açan tanıdıklar var o yüzden hiç sorun yaşamadım :) yem konusunda

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kapalı olsa da yem üretim tarihinden 6 ay sonra iyi saklanmıyorsa vitaminler yok olur. Piyasada böyle yem çok. Eğer iyi bir yem tedarikçiniz varsa bu büyük avantaj.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bende açık alıyorum burada aktar var her ay alıyorum anca yetiyor
Benim kuşçu arkadaşım var petshop ama öyle dandik apex mapex satan biri değil full röhnfied pharmavetti vs vs satıyor kaliteli ürünleri ordan alıyorum sağolsun

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Keşke herkesin öyle bir arkadaşı olsaymış Furkan hocam😂
Valla o konuda çok şanslıyım hem röhnfied ürünlerini elimin altında buluyorum yurtdışından gelinen ilk defa duyduğum markalar var iç dış parazit şırıngaları var çok detaylı çok iyi bir satıcı :)