• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yemin kurtlanması

bzdmsamett

Yeni Üye
Arkadaşlar, selam. Kafesimde geniş hazneli akıllı yemlik kullanıyorum. Yemleri dolapta muhafaza ediyorum. Hazneyi tam doldurmak istemiyorum yemin kurtlanmasından dolayı nasıl bir önlem alabilirim ? Malum havalar sıcak çok çabuk böcekleniyor. Kapağı açık mı bıraksam acaba yemliğin ?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Akıllı yemlik kullanmayin bence. Yemi de cam kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatıp buzdolabında saklayın

bzdmsamett

Yeni Üye
Akıllı yemlik kullanmayin bence. Yemi de cam kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatıp buzdolabında saklayın
evet buzdolabında saklıyorum ancak şunu demek istiyorum ki akıllı yemliğin kapağını açık mı tutmalıyım kapalı mı böceklenmemesi adına ?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
evet buzdolabında saklıyorum ancak şunu demek istiyorum ki akıllı yemliğin kapağını açık mı tutmalıyım kapalı mı böceklenmemesi adına ?
Kapalı tutun ama bence akıllı yemliği hiç kullanmayın. Yem uzun süre durduğu için sıcakla birlikte mantar vs yapabiliyor

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Taze yemse akıllı yemlik kullansanızda böcek veya kurtlanma hazne bitinceye kadar olmaz. Ben kullanıyorum henüz böyle bir durum yaşamadım. Haznenin kapısı kapalı olsun.

Üst Alt