• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yeme düşürme ve durumları

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Gayet iyi gözüküyorlar, yuvanın içine dal darı atarsanız yuvadayken yeme alışmaya başlarlar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bu yavruları böyle görüp sevemeyince başıma agrilar giriyor bu baş agrisi bende @Kübra Ö. De de oluyor. 😆 😍 Bir sürü melekleri var onunda 🙂 Allah hepsine sağlık sıhhat versin. Çok iyi görünüyorlar bu arada. Maşallah 🧿

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bu yavruları böyle görüp sevemeyince başıma agrilar giriyor bu baş agrisi bende @Kübra Ö. De de oluyor. 😆 😍 Bir sürü melekleri var onunda 🙂 Allah hepsine sağlık sıhhat versin. Çok iyi görünüyorlar bu arada. Maşallah 🧿
Yakın olsaydık sevdirirdim bol bol. Zaten anca yeme düşene kadar sevebiliyorsun sonrası zorla. 😀

Aminn inşallah. Bütün tüylü dostlarımıza. 🥰

Ben yuvaya daldarı koyuyorum. Birde günde bir saat kova yöntemini deniyorum. Sonra tekrar yuvaya koyuyorum.

Yem ve daldarı dolu leğenin içine yavruları koyup üzerini ızgara ile örtüyorum. 30 günlük olana kadar günde bir saat yarım saat duruma göre koyuyorum.
Tabi doğru bir yöntem midir bilemem üstadlar daha iyi bilgi verir. 😊

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Yavaş yavaş başlayın artık ben örtü üstüne yem döküp kuşlarıda üstüne koyup öyle veriyordum kendi kendilerine alıştılar. Kabuksuz yem vermeyin kabuklu verin. Kabuksuz yemden kabuklu yeme geçirirken zorlanırsınız

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yavaş yavaş başlayın artık ben örtü üstüne yem döküp kuşlarıda üstüne koyup öyle veriyordum kendi kendilerine alıştılar. Kabuksuz yem vermeyin kabuklu verin. Kabuksuz yemden kabuklu yeme geçirirken zorlanırsınız
Kabuksuz yem verince gaga da deforme, yamukluk falan oluyormuş doğru mu Tuğçe hocam

atakan_22

Müdavim
Kıdemli Üye
Maşallah sağlıkla büyüsünler 🧿

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kabuksuz yem verince gaga da deforme, yamukluk falan oluyormuş doğru mu Tuğçe hocam
Hocam ben onu duymadım ama zaten gaga işlevini yerine getiremiyor kabuksuz yemde. Yemi kırmayı öğrenmeli ki gaga güçlenmeli gagasını kullanmayı öğrenebilmeli

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Benim tavsiyem 30 günlük olmayan yavruyu yuvadan ayırmayın. Kendisi kafes dibine atlayınca bile 30 31 günlük olana kadar bekleyin sonrasında küçük bir kafese koyun kafes dibine de aspur ve ak darı oranı yüksek bir yem karışımı dökün çünkü ilk onları kırmaya başlayacaklardır.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Gerekli cevaplar verilmiş bana bişey kalmamış sağolsunlar😊🙏

Kübra nedir bu yöntem?
Yem ve daldarı dolu leğenin içine yavruları koyup üzerini ızgara ile örtüyorum. 30 günlük olana kadar günde bir saat yarım saat duruma göre koyuyorum.
30 günlük olunca yuvadan alıp gün boyu leğene koyuyorum abi.Yem kırmayı öğrenene kadar.

Hatta bu yöntemi face grup ismini vermeyim ama @Emine Tezcan hanım paylaşmıştı olduğum grupta. Ondan görüp deneyip olumlu sonuç aldım ben.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
30 günlük olunca yuvadan alıp gün boyu leğene koyuyorum abi.Yem kırmayı öğrenene kadar.

Hatta bu yöntemi face grup ismini vermeyim ama @Emine Tezcan hanım paylaşmıştı olduğum grupta. Ondan görüp deneyip olumlu sonuç aldım ben.
Bir nevi terbiye ediyorsunuz iyiymiş 😂👍