• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yem yemiyor

Also10

Yeni Üye
Merhabalar cuma akşam 19 gibi kuş aldım 6-8 aylık diye ama kuş yem yemiyor çok nadir genel boş duruyor nasıl yem yer dışarı çıkardımda ise duvara vuruyor kendisini

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhabalar cuma akşam 19 gibi kuş aldım 6-8 aylık diye ama kuş yem yemiyor çok nadir genel boş duruyor nasıl yem yer dışarı çıkardımda ise duvara vuruyor kendisini
Merhaba, kafeste kalmalı bu süreçte eğer duvara vuruyorsa , yemi beğenmemiş olabilir veya farklı durum olabilir daldarı,aspur varsa veriniz yemi değiştirmeyi deneyin her yemi yemiyorlar ayrıca beyaz kağıt/peçete üzerine yeni yaptığı dışkıları fotoğrafını yükleyebilir misiniz?

Also10

Yeni Üye
Merhaba, kafeste kalmalı bu süreçte eğer duvara vuruyorsa , yemi beğenmemiş olabilir veya farklı durum olabilir daldarı,aspur varsa veriniz yemi değiştirmeyi deneyin her yemi yemiyorlar ayrıca beyaz kağıt/peçete üzerine yeni yaptığı dışkıları fotoğrafını yükleyebilir misiniz?
Daldarı aldım onuda tünekledi yere koydum yiyor onu yemleri nadir yiyor yemi iyi ölen kuşum yiyordu taze yem koyuyorum günlük

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Daldarı aldım onuda tünekledi yere koydum yiyor onu yemleri nadir yiyor yemi iyi ölen kuşum yiyordu taze yem koyuyorum günlük
Yemin kalitesine göre değil de lezzetine göre görüntüsüne göre secim yapıyorlar çoğunlukla ama elbette yemin taze olması kaliteli olması da çok önemlidir

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yemi en fazla1 gün yemediğinde bu sorun demektir, eğer açsa dışkısından da anlaşılır örnek herhangi yeni yaptığı dışkının fotoğrafını yükleyebilirseniz bunu daha iyi anlamış oluruz çok az yersede bu iyi olmaz

Also10

Yeni Üye
Yemi en fazla1 gün yemediğinde bu sorun demektir, eğer açsa dışkısından da anlaşılır örnek herhangi yeni yaptığı dışkının fotoğrafını yükleyebilirseniz bunu daha iyi anlamış oluruz çok az yersede bu iyi olmaz
Bu var en net cünkü alta yem septim baya karışık kafa karıştırır biraz biraz daldarı yedi ama çok değil kuşcudan yeni aldım ortamı değişti ondan mı acaba

ninjagokai3

Aktif Üye
siyah/koyu dışkı gibi duruyor. açlık durumunda yaparlar(başka nedenlerde oluyor). Ortam değiştiği için sters oluyor olabilir. Yem değiştirmekte fayda var. Sürekli dal darı vermekte zararlıdır . Siz el uzatınca falan yem yiyor mu. Mama yapıp vermeyede çalışın

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kızıl darı, aspur, yulaf verin ve kafesi lütfen temizleyin. Mutlaka yiyordur siz görmeden. Kafesi temizleyip yemlikte verin yemleri 🙏

Üst Alt