Merhaba, benim de yaklaşık 40 günlük bir forpus'um var. Daha önce çekoslavak tür muhabbet kuşu (Turbo

) besledim. İlk aldığımda 3-4 aylıktı. 8 yaşına girince maalesef kaybettim. Şimdi Gimli için (forpusum yani) pek çok alabileceğim takviyeyi aldığımı düşünüyorum ama çok küçük olduğu için açıkçası ödüm kopuyor. O yüzden deneyimli kişilerin tavsiyesi harika olur. Sağlıklı şekilde büyümesini ve doğru kilo alarak büyümesini istiyorum.
Aldıklarım;
- Röhnfried Entrobac Probiyotik Takviyesi
- Röhnfried Bt-Amin Forte B vitamini , Amino Asit ve Elektrolit
- Röhnfried Gervit-W MultiVitamin Takviyesi
- Kalsiyum & Mineral Blok (Kalsiyum Bombası)
- Kırmızı darı
- Kalamar kemiği
Şu an yetiştirici ağbinin verdiği KİNG marka bir mamayı yiyor. O bitince devamı olması için burada forumda da adının geçtiğini gördüğüm bir sayfadan Yavru Ve Hasta Kuş Yemi olarak geçen mamadan aldım.
Probiyotik çok erken aldığım için geçen hafta 2 defa 2 gün ara ile verdim. Şimdi geri kalan vitamin dağılımını nasıl yapayım derdindeyim. Buradan öğrendiğim kadarıyla, araya mutlaka bir temiz su günü koymalıyım, koydum da.
Bir de kendime çok fazla not almışım. Onlardan biri de şu; haftada 1 multivitamin, haftada 3-4 probiyotik, haftada 2 b vitamini. Ama sanki bu çok fazlaymış gibi geliyor. (Uygulamadım)
Yorumlarınızı bekliyorum.