• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Vitaminler Yem ve vitamin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Safiye toprak

Aktif Üye
Bakın ben şimdi buraya bir şey yazarım herkes bir şeyler yazar bu konunun altından kalkamayız merak etmeyin İzmir i bende tecrübe ettim bir çok arkadaşımız da etti bazıları kötü sonuçlandı ama çok şükür ben direkten döndüm çünkü şüphelendim neyse detaya girmiyorum. Keşke ama yapacak bir şey sizin suçunuz değil siz onun iyiliği için çabaladınız 😞 Vetorka candır Erol hoca arkadaşımdır herhangi bir durumda işiniz düşerse kendisine selamımı söyleyin yeterli.
Çok uğraştım hemde çok fazla sırf rahat nefes alsın ben onun ayağı da kanadı da olurdum oldumda ilk bulduğum anda itibaren bu sona hazirladi herkes beni ama pamugumu bir tanısaydıniz bu nasil bir kanatlı derdiniz. Hâlâ toparlanamadim 2 günde bir mezarına gidiyorum. Ve ben pamugumu kayıp ettiğim gün o vet. İle alakalı haberler dustu önüme o güne kadar her yerde aratsamda tek kötü birsey görmedim duymadım. Ve kafamda tek soru oldu pamugum benim yuzumden mi gitti oranin tedavisi mi onu o hale soktu vicdan azabindan kafayi yiyorum.Tek tesellim insallah acıları dinmistir ve gittiği yerde yürüyüp koşup ucabiliyordur. Erol hoca ve İbrahim hoca sagolsunlar çok ilgilendiler pamugumla. Ama başaramadık. Tesekkur ederim.

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Çok uğraştım hemde çok fazla sırf rahat nefes alsın ben onun ayağı da kanadı da olurdum oldumda ilk bulduğum anda itibaren bu sona hazirladi herkes beni ama pamugumu bir tanısaydıniz bu nasil bir kanatlı derdiniz. Hâlâ toparlanamadim 2 günde bir mezarına gidiyorum. Ve ben pamugumu kayıp ettiğim gün o vet. İle alakalı haberler dustu önüme o güne kadar her yerde aratsamda tek kötü birsey görmedim duymadım. Ve kafamda tek soru oldu pamugum benim yuzumden mi gitti oranin tedavisi mi onu o hale soktu vicdan azabindan kafayi yiyorum.Tek tesellim insallah acıları dinmistir ve gittiği yerde yürüyüp koşup ucabiliyordur. Erol hoca ve İbrahim hoca sagolsunlar çok ilgilendiler pamugumla. Ama başaramadık. Tesekkur ederim.
Safiye Hanım öncelikle kendinize lütfen yüklenmeyin. Siz elinizden geleni yapmışsınız ve pamuğunuz da eminim sizden razıdır, ne kadar uğraştığınızın farkındadır, niyetinizi hissetmiştir içiniz rahat olsun 🙏🏾🌹 bu kadar özenli ve ilgili olduğunuz için size teşekkür ederdi, biz de teşekkür ederiz🌹 cennette güzelce uçsun🙏🏾 şimdiki çocuğunuz için de ne zaman isterseniz hangi konu olursa olsun yazabilirsiniz elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız, güzel insanların toplandığı kafeskuşları forumumuza bir güzel insan daha hoş gelmiş, hoşgeldiniz 🙏🏾

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Başınız canınız sağ olsun dediğim gibi siz elinizden geleni zaten 9 ay boyunca yapmışısınız burada ki neredeyse tüm arkadaşlarımız da bunun savaşını veriyor herkes onların sevgisini maalesef anlayamaz. Bursa da bir şeye ihtiyacınız olursa yapabileceğim bir şey her zaman 🙏

Karamelslife

Yeni Üye
Merhaba, benim de yaklaşık 40 günlük bir forpus'um var. Daha önce çekoslavak tür muhabbet kuşu (Turbo 💛 ) besledim. İlk aldığımda 3-4 aylıktı. 8 yaşına girince maalesef kaybettim. Şimdi Gimli için (forpusum yani) pek çok alabileceğim takviyeyi aldığımı düşünüyorum ama çok küçük olduğu için açıkçası ödüm kopuyor. O yüzden deneyimli kişilerin tavsiyesi harika olur. Sağlıklı şekilde büyümesini ve doğru kilo alarak büyümesini istiyorum.
Aldıklarım;
- Röhnfried Entrobac Probiyotik Takviyesi
- Röhnfried Bt-Amin Forte B vitamini , Amino Asit ve Elektrolit
- Röhnfried Gervit-W MultiVitamin Takviyesi
- Kalsiyum & Mineral Blok (Kalsiyum Bombası)
- Kırmızı darı
- Kalamar kemiği
Şu an yetiştirici ağbinin verdiği KİNG marka bir mamayı yiyor. O bitince devamı olması için burada forumda da adının geçtiğini gördüğüm bir sayfadan Yavru Ve Hasta Kuş Yemi olarak geçen mamadan aldım.
Probiyotik çok erken aldığım için geçen hafta 2 defa 2 gün ara ile verdim. Şimdi geri kalan vitamin dağılımını nasıl yapayım derdindeyim. Buradan öğrendiğim kadarıyla, araya mutlaka bir temiz su günü koymalıyım, koydum da.

Bir de kendime çok fazla not almışım. Onlardan biri de şu; haftada 1 multivitamin, haftada 3-4 probiyotik, haftada 2 b vitamini. Ama sanki bu çok fazlaymış gibi geliyor. (Uygulamadım)

Yorumlarınızı bekliyorum.

Rob_Roy

Aktif Üye
Merhaba, benim de yaklaşık 40 günlük bir forpus'um var. Daha önce çekoslavak tür muhabbet kuşu (Turbo 💛 ) besledim. İlk aldığımda 3-4 aylıktı. 8 yaşına girince maalesef kaybettim. Şimdi Gimli için (forpusum yani) pek çok alabileceğim takviyeyi aldığımı düşünüyorum ama çok küçük olduğu için açıkçası ödüm kopuyor. O yüzden deneyimli kişilerin tavsiyesi harika olur. Sağlıklı şekilde büyümesini ve doğru kilo alarak büyümesini istiyorum.
Aldıklarım;
- Röhnfried Entrobac Probiyotik Takviyesi
- Röhnfried Bt-Amin Forte B vitamini , Amino Asit ve Elektrolit
- Röhnfried Gervit-W MultiVitamin Takviyesi
- Kalsiyum & Mineral Blok (Kalsiyum Bombası)
- Kırmızı darı
- Kalamar kemiği
Şu an yetiştirici ağbinin verdiği KİNG marka bir mamayı yiyor. O bitince devamı olması için burada forumda da adının geçtiğini gördüğüm bir sayfadan Yavru Ve Hasta Kuş Yemi olarak geçen mamadan aldım.
Probiyotik çok erken aldığım için geçen hafta 2 defa 2 gün ara ile verdim. Şimdi geri kalan vitamin dağılımını nasıl yapayım derdindeyim. Buradan öğrendiğim kadarıyla, araya mutlaka bir temiz su günü koymalıyım, koydum da.

Bir de kendime çok fazla not almışım. Onlardan biri de şu; haftada 1 multivitamin, haftada 3-4 probiyotik, haftada 2 b vitamini. Ama sanki bu çok fazlaymış gibi geliyor. (Uygulamadım)

Yorumlarınızı bekliyorum.
Merhaba,

Takviyelerin kullanımı ile ilgili forumda bilgilendirici yazılar var, araştırırsanız bulabilirsiniz.

Önerilen ölçüler ve periyotlar;
Pazartesi - BT Amin Forte (50 ml.suya - 8 damla)
Çarşamba - Gervit W (50 ml.suya - 5 damla)
Cuma - Entrobac (50 ml.suya - mercimek tanesi kadar)

Ben (Alexander papağanım için),

Pazartesi - BT Amin Forte
Perşembe - Gervit W
14 günde bir Cuma - Entrobac şeklinde uyguluyorum.

Yine de forumda konunun uzmanları var, onların bilgilendirmesini esas almanız daha doğru olur.

Not : Muhtemelen bu konu kilitlenebilir. Sorular olduğunda, eski konuların devamı şeklinde değil de yeni başlık şeklinde ilerliyorlar, bilginiz olsun.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Üst mesajda arkadaşımız da yazmış soru ve sorunlarınız için yeni bir konu açarsanız takibi açısından daha kolay olacaktır. Teşekkürler konu kilit.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt