- Katılım
- 27 Tem 2021
- Mesajlar
- 623
- Tepkime puanı
- 1,425
- Puanları
- 93
YEM TEMİZLEME MANTARLARDAN ARINDIRMA STERİLİZASYON İŞLEMİ
Küf mantarı, özellikle havada bulunan sporları nemli ve besinli ortamda çoğalarak meydana gelen mantar türüdür. Binlerce çok küçük mantarın bir araya gelmesiyle oluşur, küf oluşumuna sebep olurlar. Çevredeki atıkları çürüterek doğaya katkıda bulunurlar. Sütü ekşitirler. Besinleri küflerken besinlere tutunurlar
Küf Mantarı Nasıl Ürer?
Mantar sporları özellikle havada yayılarak ürer. Rutubetli, karanlık ve sıcak ortamlar küf mantarı için ideal üreme yerleridir. Bizler farkında olmasak da, küfler doğada oldukça fazladır. Topraktan samana, tohumdan ağaca, hububattan bitkilere kadar pek çok yerde küf bulunur.
Bu durum, tüm yıl boyunca havada bulunan küfleri solumamıza neden olur. Sadece kar toprağı tamamen kapladığı zamanlarda havada küf bulunmaz.
Küflerin binlerce çeşit türü vardır ancak bu çeşitlerden sadece bazıları alerjiye sebep olur. En sık alerji yapan küf türleri alternaria, cladosporium, aspergillus, penicillium’dur. Yiyeceklerdeki küfler çok nadiren alerjiye yol açar. Küf alerjisi yılın her mevsiminde ve her ortamda (evde, doğada vs.) görülebilir. Küf mantarı alerjisi olan kişilerde; cilt lekeleri, ciltte kızarma ve yanma, ciltte kaşıntı, burun tıkanıklığı, nefes darlığı, hapşırık, gözlerde yaşarma, öksürük, nefes alırken göğüste hırıltı ya da kaşıntı gibi semptomlar görülür. Gerekli önlemler alınmazsa bu alerji astıma veya alerjik rinit, artrit, poliartrit, artroz, mukoza tahribatı, karaciğer tahribatı, göz hastalıkları, nefes darlığı ve sinir sistemi rahatsızlıkları gibi ciddi rahatsızlıklara neden olabilir.
Tohum işe yaramaz hale gelmesine neden olurlar.
Mikotoksinler; Aspergillus, Penicillium,Fusarium, Alternaria ve Claviceps gibi mantar (küf) cinslerinin sekonder metabolizması sonucu Oluşan, düşük molekül ağırlıklı, çok çeşitli Kimyasal yapıya sahip doğal toksinlerdir. İnsan ve Hayvan sağlığı üzerinde güçlü ve çeşitli toksik Etkiler oluşturmaktadırlar.
Yem fırınlama işlemi. Bir çok arkadaşım buna karşı olsada yerinde bir uygulama hayat kurtarıcıdır.
Yem değerleri otomatik düşüyor fakat biz yemi yakmıyoruz. Ortak noktada buluşmak anlaşmak gerek ülkemizde stok durumu söz konusudur. Saklama ve bekletme koşuları sağlıklı değildir. Tedarikçinin sürekliliği çok önemlidir. Yemleri güvenliğiniz kaynaklardan almanız en doğru seçim olacaktır.
İşlem.sirasi ise ele havalandır fırınla güvenmiyor isen bu fırınlama işlemi olası bir mantar hastalığının önüne geçmek içindir. 200 derece fırında 10 15 dakika kadar en fazla 15 dakika her 5 dakika bir tahta kaşık yardımıyla iyice çevirmemiz gerekir kenarlara dikkat çabuk yanar.
Ellere ayrıca dikkat edin YAKMAYIN.
Doğada en çok bulunan mantar küf mantarlarıdır. Bu herseyde hemen hemen vardır. Olmadığı bir yer yok üstüne basa basa tekrar tekrar söylüyorum yem ile suluğun arasındaki mesafeyi artırın ne kadar uzak okadar iyi sizin için .
Bu mantarlar en çok tohumları etkiler. Çiftçilik yapan arkadaşlar bilir. Buğday yaş yere konmaz üstü örtülür olası bir yağmur veya ıslaklık buğdayı bir anda çürütür.
Bir diğer yöntemi ise tamamen nakite dayanır. Bu anlattığım yem temizleme işlemi ücretsiz buradan sonra işin cash on the cash in çalıştığı sistemdir bu sistemin adı ise
Monoprop kullanımı
Monoprop kuş yemlerinde bulunan mantar küf gibi bakterilerden korumak ve yok etmek için kullanılır. Antifungal etkiye sahip propiyonik asitin granüllere emdirilmesi ile elde edilmiştir. Monoprop granülleri kullanımdan hemen sonra gaz haline dönüşerek yemin içindeki mantar ve küfleri yok eder.
Tavsiye edilen kullanım şekli 1 kg yeme 1 gr “
Tırnak içindeki kısım tamamen ticari fakat kesinlikle etkili bir yöntemidir.
Yemler cam kavanozlarda saklanmalı özel ambalajlarda muhafaza edilmelidir.
TOHUM SAKLAMA
Bekleyen her şey değişime uğrar bunun önüne geçmek mümkün değildir. Tohumları nasıl saklamalıyız. İlk önce büyük kuş hanelerden bahsedelim gelişi güzel istifleme çuvallar sıcaklık ve nem dengesi düzensizliği bu yemi hızlı bir şekilde bozacaktır. Bunun olmaması için yemler soğuk serin bir ortamda depolanmalıdır. Isı değişimleri terleme yapar ve yem hayatlar değerleri düşer böceklenme kaçınılmaz olur mümkün olduğu kadar zemin ile teması kesilmelidir.
Üretici yetiştirici kuşların sayısına göre yem almalı mümkünse hızlı bir şekilde bitirebileceği kadar bulundurmalıdır. Bizde stok olayı istenmeyen durumlara kapı aralar bu işin satıcıların bir kısmı depolama koşullarına kimsende olsa dikkat eder bu yüzden güvenilir. Adreslerden yem temini yapılmalıdır. Sürekli sirkülasyon olan tedarikçiler seçilmelidir. Böylece taze temiz yeme ulaşabilirsiniz.
1 takım veya 10 takım ve üstü kuş sahibi olan arkadaşlara naçizane tavsiyem beyaz toprak ve kil bulundurup bundan bir kese hava alan bir özel keseler yapıp yemin altına ve ortasına yerleştirmesidir. Hava alış verişini kesmesidir. Plastik kova veya ekipman olmaz büyük cam kavanozlarda veya özel metal kutularda muhafaza etmelidir.
Yemin içine soğan sarımsak konulmaz bunlar da bozulur. Bu kulaktan dolma bilgilerdir. Bu yöntemler asla çalışmaz kül ve kil mikro tanedir. Ve suyu çeker küflenme görülmez biraz kül karıştırmak yemin böceklenmesini engeller ayrıca bir kaç yaprak defne yaprağı da koyabilirsiniz.
Güneş görmeyen ışık görmeyen serin bir yerde tazeliğini ve besin değerlerini koruyacaktır. Ortalama bir yemin 6 ve 8 ay ömrü vardır.
Besin değerlerini bu zaman aşıldığında kaybeder ve kuşlarda yemden faydalanamama durumu görülür. Sonra hastalıklar kaçınılmaz olur.






Mantarların büyüleyici resimleri arkadaşlar
Küf mantarı, özellikle havada bulunan sporları nemli ve besinli ortamda çoğalarak meydana gelen mantar türüdür. Binlerce çok küçük mantarın bir araya gelmesiyle oluşur, küf oluşumuna sebep olurlar. Çevredeki atıkları çürüterek doğaya katkıda bulunurlar. Sütü ekşitirler. Besinleri küflerken besinlere tutunurlar
Küf Mantarı Nasıl Ürer?
Mantar sporları özellikle havada yayılarak ürer. Rutubetli, karanlık ve sıcak ortamlar küf mantarı için ideal üreme yerleridir. Bizler farkında olmasak da, küfler doğada oldukça fazladır. Topraktan samana, tohumdan ağaca, hububattan bitkilere kadar pek çok yerde küf bulunur.
Bu durum, tüm yıl boyunca havada bulunan küfleri solumamıza neden olur. Sadece kar toprağı tamamen kapladığı zamanlarda havada küf bulunmaz.
Küflerin binlerce çeşit türü vardır ancak bu çeşitlerden sadece bazıları alerjiye sebep olur. En sık alerji yapan küf türleri alternaria, cladosporium, aspergillus, penicillium’dur. Yiyeceklerdeki küfler çok nadiren alerjiye yol açar. Küf alerjisi yılın her mevsiminde ve her ortamda (evde, doğada vs.) görülebilir. Küf mantarı alerjisi olan kişilerde; cilt lekeleri, ciltte kızarma ve yanma, ciltte kaşıntı, burun tıkanıklığı, nefes darlığı, hapşırık, gözlerde yaşarma, öksürük, nefes alırken göğüste hırıltı ya da kaşıntı gibi semptomlar görülür. Gerekli önlemler alınmazsa bu alerji astıma veya alerjik rinit, artrit, poliartrit, artroz, mukoza tahribatı, karaciğer tahribatı, göz hastalıkları, nefes darlığı ve sinir sistemi rahatsızlıkları gibi ciddi rahatsızlıklara neden olabilir.
Tohum işe yaramaz hale gelmesine neden olurlar.
Mikotoksinler; Aspergillus, Penicillium,Fusarium, Alternaria ve Claviceps gibi mantar (küf) cinslerinin sekonder metabolizması sonucu Oluşan, düşük molekül ağırlıklı, çok çeşitli Kimyasal yapıya sahip doğal toksinlerdir. İnsan ve Hayvan sağlığı üzerinde güçlü ve çeşitli toksik Etkiler oluşturmaktadırlar.
Yem fırınlama işlemi. Bir çok arkadaşım buna karşı olsada yerinde bir uygulama hayat kurtarıcıdır.
Yem değerleri otomatik düşüyor fakat biz yemi yakmıyoruz. Ortak noktada buluşmak anlaşmak gerek ülkemizde stok durumu söz konusudur. Saklama ve bekletme koşuları sağlıklı değildir. Tedarikçinin sürekliliği çok önemlidir. Yemleri güvenliğiniz kaynaklardan almanız en doğru seçim olacaktır.
İşlem.sirasi ise ele havalandır fırınla güvenmiyor isen bu fırınlama işlemi olası bir mantar hastalığının önüne geçmek içindir. 200 derece fırında 10 15 dakika kadar en fazla 15 dakika her 5 dakika bir tahta kaşık yardımıyla iyice çevirmemiz gerekir kenarlara dikkat çabuk yanar.
Ellere ayrıca dikkat edin YAKMAYIN.
Doğada en çok bulunan mantar küf mantarlarıdır. Bu herseyde hemen hemen vardır. Olmadığı bir yer yok üstüne basa basa tekrar tekrar söylüyorum yem ile suluğun arasındaki mesafeyi artırın ne kadar uzak okadar iyi sizin için .
Bu mantarlar en çok tohumları etkiler. Çiftçilik yapan arkadaşlar bilir. Buğday yaş yere konmaz üstü örtülür olası bir yağmur veya ıslaklık buğdayı bir anda çürütür.
Bir diğer yöntemi ise tamamen nakite dayanır. Bu anlattığım yem temizleme işlemi ücretsiz buradan sonra işin cash on the cash in çalıştığı sistemdir bu sistemin adı ise
Monoprop kullanımı
Monoprop kuş yemlerinde bulunan mantar küf gibi bakterilerden korumak ve yok etmek için kullanılır. Antifungal etkiye sahip propiyonik asitin granüllere emdirilmesi ile elde edilmiştir. Monoprop granülleri kullanımdan hemen sonra gaz haline dönüşerek yemin içindeki mantar ve küfleri yok eder.
Tavsiye edilen kullanım şekli 1 kg yeme 1 gr “
Tırnak içindeki kısım tamamen ticari fakat kesinlikle etkili bir yöntemidir.
Yemler cam kavanozlarda saklanmalı özel ambalajlarda muhafaza edilmelidir.
TOHUM SAKLAMA
Bekleyen her şey değişime uğrar bunun önüne geçmek mümkün değildir. Tohumları nasıl saklamalıyız. İlk önce büyük kuş hanelerden bahsedelim gelişi güzel istifleme çuvallar sıcaklık ve nem dengesi düzensizliği bu yemi hızlı bir şekilde bozacaktır. Bunun olmaması için yemler soğuk serin bir ortamda depolanmalıdır. Isı değişimleri terleme yapar ve yem hayatlar değerleri düşer böceklenme kaçınılmaz olur mümkün olduğu kadar zemin ile teması kesilmelidir.
Üretici yetiştirici kuşların sayısına göre yem almalı mümkünse hızlı bir şekilde bitirebileceği kadar bulundurmalıdır. Bizde stok olayı istenmeyen durumlara kapı aralar bu işin satıcıların bir kısmı depolama koşullarına kimsende olsa dikkat eder bu yüzden güvenilir. Adreslerden yem temini yapılmalıdır. Sürekli sirkülasyon olan tedarikçiler seçilmelidir. Böylece taze temiz yeme ulaşabilirsiniz.
1 takım veya 10 takım ve üstü kuş sahibi olan arkadaşlara naçizane tavsiyem beyaz toprak ve kil bulundurup bundan bir kese hava alan bir özel keseler yapıp yemin altına ve ortasına yerleştirmesidir. Hava alış verişini kesmesidir. Plastik kova veya ekipman olmaz büyük cam kavanozlarda veya özel metal kutularda muhafaza etmelidir.
Yemin içine soğan sarımsak konulmaz bunlar da bozulur. Bu kulaktan dolma bilgilerdir. Bu yöntemler asla çalışmaz kül ve kil mikro tanedir. Ve suyu çeker küflenme görülmez biraz kül karıştırmak yemin böceklenmesini engeller ayrıca bir kaç yaprak defne yaprağı da koyabilirsiniz.
Güneş görmeyen ışık görmeyen serin bir yerde tazeliğini ve besin değerlerini koruyacaktır. Ortalama bir yemin 6 ve 8 ay ömrü vardır.
Besin değerlerini bu zaman aşıldığında kaybeder ve kuşlarda yemden faydalanamama durumu görülür. Sonra hastalıklar kaçınılmaz olur.






Mantarların büyüleyici resimleri arkadaşlar
Son düzenleme: