• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yem oranı ve kuşun sadece aspur yeme

bzdmsamet

Aktif Üye
Arkadaşlar merhaba karışık yeme aspur katıştırdım ancak oran tam mı emin değilim ayrıca kuş sadece aspurları yiyor ne yapmalıyım ?

Ekli dosyalar

Melisa41

Tutkulu
Arkadaşlar merhaba karışık yeme aspur katıştırdım ancak oran tam mı emin değilim ayrıca kuş sadece aspurları yiyor ne yapmalıyım ?
Hoşgeldiniz 🙂Aspurun çok olması kilo alımı ve yağlanma yapabilir bence bir aspurlari ayıklayın diğer tohumlarinda tadına baksın sonra yine aspur eklersiniz biraz fazla gibi geldi aspur miktarı bana

Melisa41

Tutkulu
Ayrıca bu yemdeki renkli şeyleri vermeyin onlar kuşlar için sağlıklı degil

bzdmsamet

Aktif Üye
Hoşgeldiniz 🙂Aspurun çok olması kilo alımı ve yağlanma yapabilir bence bir aspurlari ayıklayın diğer tohumlarinda tadına baksın sonra yine aspur eklersiniz biraz fazla gibi geldi aspur miktarı bana
Merhaba kuşum yaklaşık 6 7 aylık en fazla 3 günde birde özgürce uçuş yapıyor yani fiziği sportif yağlanmayı sorun etmiyorum bu yüzden ancak sadece aspur yemesini istemiyorum ayıklayıp 2 güne bir elimle vermeyi düşünüyorum ayrıca o renkli şeyleri elimden geldiğince temizliyorum :)

Melisa41

Tutkulu
Merhaba kuşum yaklaşık 6 7 aylık en fazla 3 günde birde özgürce uçuş yapıyor yani fiziği sportif yağlanmayı sorun etmiyorum bu yüzden ancak sadece aspur yemesini istemiyorum ayıklayıp 2 güne bir elimle vermeyi düşünüyorum ayrıca o renkli şeyleri elimden geldiğince temizliyorum :)
Daha iyi olur 🙂 hergun 1 saat çıkara bilirsiniz neden 3 günde 1 çıkarıyorsunuz

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor
Normal zamanda 1 kg karışık yeme 1 su bardağı aspur karıştırdim , diyet 4 dönem de değişiyor

Kuşların ihtiyaçlarini araştırınız örneğin tüy zamanı nede ihtiyaç duyar tüy zamanı özelikle aspur verilir . Örnek Bilinen şudur yulaf verilmesi eğer yulaf verilir ise tüyü hızlı değiştirir kesintiye uğrar ilk fırsatta tekrar tuye devam eder kuşunuz gibi beslenme sorunları yaşayabilirsiniz. Rasyon konusuna bir göz atın forumda yazarsanız karşınıza çıkacaktır

Mert.

Eski Forumcu
Ben ce yeterli gibi geldi bana

efe1903

Tutkulu
Yemdeki renkli şeyler zararlı