• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yem Karşılaştırması

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhabalar.
Kuşların yemlerini sürekli değiştiriyorum,hep tamam bundan sonra bununla devam edeceğim diyorum ama sonra başka bir şey oluyor, bunu da deneyim diyerek buluyorum kendimi. 🤦🏻‍♀️

En son Jo manneste kalırım diyordum ama Grpetten üretici yemi ve yüzde 40 aspurlu yemini alıp karıştırdım. Fikir babası @Taha . O yaptı mı bilmiyorum ama onun yorumunu okuyunca bana mantıklı geldi,alıp karıştırdım bende. 😄

Jo Mannes ve bu karışımı yan yana getirince pek fark yokmuş gibi geldi bana.

Karışım yem içeriği;
%82 Aspur
%60 Ak Darı
%20 Beyaz Darı
%18 Sarı Darı
%16 Kızıl Darı
%2 Nijer
%2 Kenevir

Jo Mannes yem içeriği;
%50 Aspur
%20 Japon Darı
%20 Akdarı
%5 Sarı Darı
% Sarı Panicium

Ekli dosyayı görüntüle 20311

Karışımda 2 kilo yem oldu ikisini karıştırınca.
Ben içine koymak için ayrıyeten japon darı, perilla ve siyah darı da aldım,tohum çeşitliliği çok olsun diye.
Sarı panicium bulamadım bulursam onu da alacağım.

Fiyat olarakta 2 kilo karışım yem kargo dahil jo mannesten uyguna geliyor ama son zamlardan sonra ne olur bilmem.
Ek aldığım tohumlarla 2 kg jomannes fiyatından fazla oluyor biliyorum ama hepsini ekleyince 2 kilodan fazla oluyor yemler diye düşünüyorum, inşallah öyledir.😀

Bana yem karışımı iyi gibi geldi.Önceden kızıştırıcı tohum istemiyordum ama artık kızışsınlar istiyorum.😄

Sizce nasıl? Bundan sonra böyle devam edeyim mi yoksa jo mannese dönmek mi mantıklı olur?

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Birincisi %100 Luk bir karışım değil ilk karışım onun yüzdelik hesabını doğru yapmalisin

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Birincisi %100 Luk bir karışım değil ilk karışım onun yüzdelik hesabını doğru yapmalisin
Nasıl yapılmalı peki? Pek anlamıyorum da. O yüzden ustanın çırağına anlatır gibi anlatırsan sevinirim. 😅
Ona göre ekleme vs yapılacaksa yapayım. :)

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Benim yem de şuan kombo oldu resmen ama şunu fark ettim .çok karışım yapınca kuşlar tavuk gibi gaga vura vura yiyorr ben bu içeriklerin bazılarınıni yem ile karıştırıp veriyorum bazılarını ise bir tatlı kaşığı haftalık .
Hem bu şekilde ödül gibi geliyor .her zaman görmediği yemi yiyince keyifli oluyor
Biraz önce kenevir
Ve bir dal nane verdim 😁 Kafesin içinde taklacı güvercin oldu mübarek
Yulaf ve doğal tohumları öyle yapıyorum bende ama diğerlerini de öyle yapmak mantıklıymış. 😄

Bir düzen tutturabilsem yemde güzel olacak.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yani iki yemi karsitirdigin zamn senin aspur oranın düşmüş ak darı oranın yükselmiş diğer tohumlar düşmüş oluyor. Yemin birinde %42 aspur birinde %40 aspur vardı yani bu yemi 1 kiloya bolersen %41 aspur %40 ak darı %8 kızıl darı %9 sarı darı %1 kenevir %1 Nijer oluyor

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ben açık Taze yem alıyorum senin kuşlar şuan este diye biliyorum.
Bu zamanda yem değişmek doğru değil
Gardenmix alıyordum ama içinde çiğdem e benzeyen şeylerden vardı kuşlar yemiyir du ayıklanması zahmetli geldi
Sade yem alıp kendim karışım yapiyorm
Gönlüm eş olmalarından yana ama hepsi ayrı havadan çalıyor. 😅
Aspiri yemiyorlar zaten kalıyor yemlikte genelde.

Yani iki yemi karsitirdigin zamn senin aspur oranın düşmüş ak darı oranın yükselmiş diğer tohumlar düşmüş oluyor. Yemin birinde %42 aspur birinde %40 aspur vardı yani bu yemi 1 kiloya bolersen %41 aspur %40 ak darı %8 kızıl darı %9 sarı darı %1 kenevir %1 Nijer oluyor
Bunun yüzdesini nasıl ayarlamak gerekiyor peki? Aspuru yüzde 20 daha mı eklemek gerekiyor. Kenevir ve nijer pek önemli değil azda olsa diye düşünüyorum ama elimde kızıl darı ak darı ve sarı darıda var ayrı olarak onlardan da ekleme yapabilirim.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Birde bu orana göre japon darı,siyah darı ve perilla yı yüzden kaç olarak eklemem gerekir peki?

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bence ekleme yapılacak bir şey yok eğer kuşların ak dariyi veya kızıl dariyi seviyorsa oranı yukseltebilirsin. Yulaf direk yeme karıştırma yemi verirken yemlige karıştır. Yulaf çabuk kurtlanir

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bence ekleme yapılacak bir şey yok eğer kuşların ak dariyi veya kızıl dariyi seviyorsa oranı yukseltebilirsin. Yulaf direk yeme karıştırma yemi verirken yemlige karıştır. Yulaf çabuk kurtlanir
Seviyorlar, arada ikisini karıştırıp dışarısaldığım zaman veriyorum.
Yulaf tüyden çıkarmıyor benim kuşları yedikleri zaman hep tüydeler o yüzden kontrollü veriyorum.
Siyah darı,japon darı ve perillayı da ayrı mı vereyim o zaman?
Ayrıca teşekkür ederim. 😊

Kaç kuş var
Şuan .
Eş tutma olayı varmı
Durumları nedir
5 kuş var.2 erkek 3 dişi. Erkeklerden Bulutun pek eşmiş dişiymiş ilgisini çekmiyor kendi halinde takılıyor. Boncuk üç dişiye de kur yapıyor yem veriyor dışarıda ama kafese girince ölümüne kankayız modunda takılıyor.😀

Bahar Y.

Müdavim
Merhabalar.
Kuşların yemlerini sürekli değiştiriyorum,hep tamam bundan sonra bununla devam edeceğim diyorum ama sonra başka bir şey oluyor, bunu da deneyim diyerek buluyorum kendimi. 🤦🏻‍♀️

En son Jo manneste kalırım diyordum ama Grpetten üretici yemi ve yüzde 40 aspurlu yemini alıp karıştırdım. Fikir babası @Taha . O yaptı mı bilmiyorum ama onun yorumunu okuyunca bana mantıklı geldi,alıp karıştırdım bende. 😄

Jo Mannes ve bu karışımı yan yana getirince pek fark yokmuş gibi geldi bana.

Karışım yem içeriği;
%82 Aspur
%60 Ak Darı
%20 Beyaz Darı
%18 Sarı Darı
%16 Kızıl Darı
%2 Nijer
%2 Kenevir

Jo Mannes yem içeriği;
%50 Aspur
%20 Japon Darı
%20 Akdarı
%5 Sarı Darı
% Sarı Panicium

Ekli dosyayı görüntüle 20311

Karışımda 2 kilo yem oldu ikisini karıştırınca.
Ben içine koymak için ayrıyeten japon darı, perilla ve siyah darı da aldım,tohum çeşitliliği çok olsun diye.
Sarı panicium bulamadım bulursam onu da alacağım.

Fiyat olarakta 2 kilo karışım yem kargo dahil jo mannesten uyguna geliyor ama son zamlardan sonra ne olur bilmem.
Ek aldığım tohumlarla 2 kg jomannes fiyatından fazla oluyor biliyorum ama hepsini ekleyince 2 kilodan fazla oluyor yemler diye düşünüyorum, inşallah öyledir.😀

Bana yem karışımı iyi gibi geldi.Önceden kızıştırıcı tohum istemiyordum ama artık kızışsınlar istiyorum.😄

Sizce nasıl? Bundan sonra böyle devam edeyim mi yoksa jo mannese dönmek mi mantıklı olur?
Birinci karışımın yüzdesi
%41 aspur
%30 ak darı
%10 beyaz darı
%9 sarı darı
%8 kızıl darı
%1 Nijer
%1 kenevir
Şeklinde sizin oranla sadece ürün miktarı iki katına çıkmış oluyor

Bahar Y.

Müdavim
Tuğrul abim 1 kilodaki yüzdeleri söylemiş zaten görmemişim🤭

Murat Halisdemir

Müdavim
Sürekli yem değişikliği iyi deil bilgin olsun dostum ben bi kere yaptım onu çok pişman oldum hangi yemi seviyo iyiyosa besleniyosa o yemden sabit devam et 👍

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
500gr ak darı 400 gr kızıl darı 300 gr kadar japon darısı 300 gr aspur alıp karıştırdım genel olarak baktıgımda yenmemiş yem görmüyorum

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Birinci karışımın yüzdesi
%41 aspur
%30 ak darı
%10 beyaz darı
%9 sarı darı
%8 kızıl darı
%1 Nijer
%1 kenevir
Şeklinde s
Sürekli yem değişikliği iyi deil bilgin olsun dostum ben bi kere yaptım onu çok pişman oldum hangi yemi seviyo iyiyosa besleniyosa o yemden sabit devam et 👍
Benimkiler hepsini severek yedi şu ana kadar. Aspir olunca onları yemiyorlar sadece. 😅
Bundan sonra böyle devam ederim.

zaten bu yemden halı hazırda mevcut naturalın yemi var
Sitenizdeki üretici yemi natural mi?

500gr ak darı 400 gr kızıl darı 300 gr kadar japon darısı 300 gr aspur alıp karıştırdım genel olarak baktıgımda yenmemiş yem görmüyorum
Bu da güzelmiş. Hep böyle mi kullanıyorsunuz? :)