• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Beslenme Yem Karışımı

AhmetYesevi

Yeni Üye
Yaklaşık 5 aylık bir muhabbet kuşum var. Hazır satılan kuş yemlerindense kendim bir yem karışımı yapmaya karar verdim. Sizce bu yem oranları yeterli mi? Oranları bir kiloluk karışımı baz alarak belirledim.

%40 Ak darı
%30 Aspur
%15 Sarı darı
%10 Kızıl darı
%5 Japon darısı

Bu tohumlar ve bu oranlar yeterli mi? Eklememin iyi olacağı tohum var mıdır?

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Yaklaşık 5 aylık bir muhabbet kuşum var. Hazır satılan kuş yemlerindense kendim bir yem karışımı yapmaya karar verdim. Sizce bu yem oranları yeterli mi? Oranları bir kiloluk karışımı baz alarak belirledim.

%40 Ak darı
%30 Aspur
%15 Sarı darı
%10 Kızıl darı
%5 Japon darısı

Bu tohumlar ve bu oranlar yeterli mi? Eklememin iyi olacağı tohum var mıdır?
İçerisine az az da yulaf ve keten atarsanız güzel olur.

AhmetYesevi

Yeni Üye
İçerisine az az da yulaf ve keten atarsanız güzel olur.
Belki yanlış biliyorumdur ama birkaç yerde gördüğüm kadarıyla keten, nijer gibi kızgınlığına etki ediyormuş o yüzden keteni karışım içine dahil etmemiştim. Yulafın böyle bir etkisi var mı bilmiyorum. Kızgınlığına etki edecek tohumları koymak istemiyorum açıkçası. Yulafı karışıma eklemek mi daha iyi olur yoksa ara sıra başka kapta ufak ufak vermek mi?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Belki yanlış biliyorumdur ama birkaç yerde gördüğüm kadarıyla keten, nijer gibi kızgınlığına etki ediyormuş o yüzden keteni karışım içine dahil etmemiştim. Yulafın böyle bir etkisi var mı bilmiyorum. Kızgınlığına etki edecek tohumları koymak istemiyorum açıkçası. Yulafı karışıma eklemek mi daha iyi olur yoksa ara sıra başka kapta ufak ufak vermek mi?
Merhaba yulaf kızgınlığı azaltır😊

AhmetYesevi

Yeni Üye
Keten Tohumu Hakkında Bilgilendirme... Evet varmış ama bir çok faydası da var yüzde 1e yakın bir oranda koyabilirsiniz belki. Yulaf da tam tersi etkiye sahiptir.
Kuşum tek olduğu için şu an kızgınlıkta olması çok işime gelmez açıkçası. O yüzden keten, nijer gibi tohumlardan uzak durmayı düşünüyorum. Ama yulaf ekleyeceğim.

Merhaba yulaf kızgınlığı azaltır😊
Demet hanım, ayrı bir kapta belli zamanlarda mı vereyim yoksa karışıma dahil edeyim mi? Edeceksem oranı ne olmalı?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kuşum tek olduğu için şu an kızgınlıkta olması çok işime gelmez açıkçası. O yüzden keten, nijer gibi tohumlardan uzak durmayı düşünüyorum. Ama yulaf ekleyeceğim.

Demet hanım, ayrı bir kapta belli zamanlarda mı vereyim yoksa karışıma dahil edeyim mi? Edeceksem oranı ne olmalı?
Ayrı bir kap içinde verebilirsiniz

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Yulafı ben de ayrı kapta veriyorum. Yemleri elerken yulaf kabukları kalıyor çünkü. Çok da fazla vermeyin diyorlardı en son.