• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

yem kabuğu yeme

Atahan Derman

Aktif Üye
Kuşlar yem kabuğu yerse birşey olurmu? Ben bazen yeme üflemeyi geçiktiriyorum.Budan sordum.

Ahmed

Müdavim
yem kAbuklarını yemiyorlar yem kabuğunun olmaması için yemde akıllı yemlik kullanabilirsiniz. (SULTAN PAPAĞANI İÇİN ÖNERMİYORUM)

Atahan Derman

Aktif Üye
bazen dışkıda yem kabuğu görüyorum bu beni bu duruma sürüklüyor.

Ahmed

Müdavim
kuş kumu kullanıyormusunuz

Atahan Derman

Aktif Üye
Kum kullanıyorum.Dışkıda yem yok kabuk oluyor bazen garip ?

Atahan Derman

Aktif Üye
Ya saten kuşumda 1 aydan beri bir sorun var allaha şükür hiç bir sağlıksal sorunu yok dışkı vs herşey normal.Fakat yem yedikden sonra hemen su içiyor ve geviş getirir gibi ağzını açıyor ve birşey getirecek gibi yapıyor ne yapsam geçmedi artık alışacağım galiba 😔Kür amaçlı MİKOSTATİN bile kullandım ama nafile.

Atahan Derman

Aktif Üye
Normalde kuşlardan kendi çapımda anlarım.Bu hareket farklı ama Yem yiyor hemen su içiyor ağzını açıyor bişe getirecek gibi sonra ağzında yem kırıyor gibi.İstanbuldan veteriner'e video atmıştım Hazımsızlık demişti Grit kullanın demişti 20 gün fln fazla yemiyot kuşum.Şehmus abi sindirim sorunu dedi Probiyotik kullanıyorum.En son mantardan korktum ama onunda belirtileri yok yinede kür amaçalı kullandım 😔Kimse çözüm bulamıyorum

Atahan Derman

Aktif Üye
Geçen yakınıma gittim.Kuşu var mesela 3 aylık fln oda aynı şekilde yapıyor onu fark ettim.Yem yedikden sonra hemen su içiyor oda ama ağzını açmıyor hızlı hızlı kapıyor onda hazımsızlık var belli çok yem yiyor ve kursağı dolu bundan yemi yumuşatıyor.Bundan bizim kuşdada hazımsızlık ihtimali artıyor.Dediğim kuş 3 aylık kum vs kullanmıyorlar onlara tavsiye ettim .

Atahan Derman

Aktif Üye
Sorun teşkil ettiğini sanmıyorum yemi ağzında kırarken biraz kabukda yutuyor gibi dışkıda yem yok yem kabuğu nadiren var.

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Denk gelirseniz dışkıda yem kabuğuna, resim çekip paylaşın görelim.

Atahan Derman

Aktif Üye
Fakat şimdi düşündümde oladabilir olmayadabilir dışkı düşerken yem kabuğuna düşüyor olabilir'ki bazen hep öyle oluyor görürsem atarım 👍

Atahan Derman

Aktif Üye
Çok garip bir durum gerçekten artık geçsin istiyorum yardımlarınızı bekliyorum.bazen konuşurken kuş ağzına mukuslu yem geliyor.Hani kur yaparda yem çıkarırya o şekil. @Şehmus BAKIR sen ne diyorsun abi.Delirecem artık 2 ay oldu neredeyse.Olmuyor geçmiyor ne yaptıysam geçmiyor.Su içmez ise bu hareketi yapmıyor anlam veremiyorum.😟Mantardan korktum ama bununda benim kuşmda olması imkansız gelsi yinede 3 gün 50ml suya 2 danla Mikostatin koyup gün içindr 9 saat değiştim ☹Kursakda şişlik yok,kusma yok,kusma hareketi yok,iştahı her şeyi normal.Ama şu büyük şekilde geviş hareketi yapınca üzülüyorum.Yoksa Mikostatin yanlışmı kullandım?Hala mantar korkutuyor beni .

1-Mantar korkutuyor ama hiç bir belirtisi yok önlem amaçlı Mikostatin kullandım
2-Kum tıkamış olabilirmi 1hafta kesicem fazla yiyordu gibi geldi 3-Sindirim problemi olsa geçmezmiydi? Hazımsızlık mesela.Yakınımın kuşuda benim kuşumla neredeyse aynı oda yem yedikden sonra hemen su içiyor.3 aylık o kuş ama bizimki gibi ağzını açtığını görmedim.Ama hızlı hızlı kapatıp açıyor onu gördüm buda o kuşta hazımsızlık göstergesi.Benimkinde ne olabilir ama ):

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kafes düzeni ve kuşun güncel dışkı resmi görebilir miyim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Biraz uzaktan resim ve dışkı resmi görelim

Atahan Derman

Aktif Üye
Abi dışkılar normal ama bazen sadece idrar yani ürat yapıyor o da yediği şeyleri artık yumuşatmak içinmi bilmem baya su içtiğinden oluyor.Artık düzelsin istiyorum 😟

Atahan Derman

Aktif Üye
Ayna kullanıyordum 6 aydan beri hep ona yem kusar yutardı ozaman bir zararı olmadı ama şimdi kursakdaki mukozamı zarar verdi bilmiyorum 2 ay önce çıkardım saten ☹

Atahan Derman

Aktif Üye
Ama su içince yapıyor ? 5 gün ağızdan Mikostatin kullanmamı tavsiye edermisiniz.Probiyotik ile birlikte.3 Gün 50ml suya 2 damla ile uyguladım 9 saate bir değişim yaptım suya.

Son düzenleme:
Üst Alt