• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yem değişikliği

emir.bulut3

Yeni Üye
Arkadaşlar 4 gün önce muhabbet kuşu aldım.Tahmini 2-3 aylık erkek bir kuş. İlk başta ballı kraker veriyordum ara sırada dal darısı ama ballı krakerin zararlı olduğunu öğrendim.Yem değişikliği yaparsam hasta olma ihtimali varmı? Cevaplarsanız sevinirim:)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba ailemize hoşgeldiniz😊
Bulutu görebilir miyiz yem olarak ne marka veriyorsunuz ekstra grit kum, probiyotik ve multi vitamin aldınız mı? Kraker yerine daldarı daha iyi ve doğal olur verdiğiniz yem ve katkıları görelim fikir verelim 👍

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Balli kraker evet. Zararlıdır. Vermeyiniz.
Yem değişikliği dediğiniz baska markaya gecme vb ise . Izleyin anlarsiniz sevip sevmedigini. Iyi bir yem olduktan sonra hastalik olmaz.

HakanG

Paylaşımcı
Kaliteli bir yeme geçtikten sonra hastalanacağını düşünmüyorum. Hatta alıştırma süreci falan bile yapmadım ben direk önüne yeni yemini koydum. O gün bugündür çok şükür bir sıkıntı yok severek tüketiyor 😊

emir.bulut3

Yeni Üye
Balli kraker evet. Zararlıdır. Vermeyiniz.
Yem değişikliği dediğiniz baska markaya gecme vb ise . Izleyin anlarsiniz sevip sevmedigini. Iyi bir yem olduktan sonra hastalik olmaz.
Başka markaya geçme değil yulaf veya aspura geçmeyi düşünüyorum geçtikten sonra herhangi bir hastalığı olur mu? :)

emir.bulut3

Yeni Üye
Bulutu görebilir miyiz yem olarak ne marka veriyorsunuz ekstra grit kum, probiyotik ve multi vitamin aldınız mı? Kraker yerine daldarı daha iyi ve doğal olur verdiğiniz yem ve katkıları görelim fikir verelim 👍
Merhabalar. Hayır henüz multi vitamin ve probiyotik almadım. Hangi markayı önerirsiniz ve petshoplarda varmıdır?

atakan_22

Müdavim
Kıdemli Üye
Röhnfried ürünleri en iyisidir. Petshoplarda bulunmaz. Mamaistte bölünmüş olarak bulabilirsiniz. Gervit, Entrobac ve Bt Amin forte ürünlerini temin edebilirsiniz. Yem olarak ben mamaistin kullanıyorum. İçerik oranı çok iyi. Kapalı ve petshoplarda satılanların içeriği yetersiz.

Son düzenleme:

atakan_22

Müdavim
Kıdemli Üye
Başka markaya geçme değil yulaf veya aspura geçmeyi düşünüyorum geçtikten sonra herhangi bir hastalığı olur mu? :)
Yulaf yada aspura geçmek derken? Bir yemin içersinde olması gereken oranlar.
Akdarı % 20
Sarıdarı % 10
Kızıldarı % 10
Japon darısı %5
Yulaf %5
Siyah darı %3
Nijer. %2
Aspur %45
Kuşunuzun tüm ihtiyacını karşılamış olur. Bu oranda mamaistte çok güzel şekilde ayarlanmış.

emir.bulut3

Yeni Üye
Yulaf yada aspura geçmek derken? Bir yemin içersinde olması gereken oranlar.
Akdarı % 20
Sarıdarı % 10
Kızıldarı % 10
Japon darısı %5
Yulaf %5
Siyah darı %3
Nijer. %2
Aspur %45
Kuşunuzun tüm ihtiyacını karşılamış olur. Bu oranda mamaistte çok güzel şekilde ayarlanmış.
Anladım teşekkürler 😊

Ekli dosyalar