• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Makine bir kere en başta sesiyle büyük bir stres kaynağıdır. Kuşlar içinde stres hastalıkların başıdır. Makinenin kuşa vereceği hasar yanlış veya bilinçsiz kullanımda kuşu öldürebilir bile. Pencere önünde durması da üşütmeye bağlı hastalıklara neden olabilir, solunum yolu enfeksiyonu ciddi bir hastalık haline gelebilir, ki kuşun zaten normal zamanda bile pencere önünde esinti, cereyan da kalmaması gerekir.
Elle banyo yaptırmanın kuştaki olumsuz etkileri;
- Kuşun kulağına su kaçırılabilir,
- Kuşa travma etkisi yaratılabilir, buna bağlı olarak yanında oluşabilecek nörolojik hastalıklar ihtimal dahilindedir,
- Tüy problemleri, deri problemleri, göz problemlerine bağlı hastalıklar yaratılabilir, çünkü dediğim gibi insanların bilinçsiz şekilde yaklaşımını varsayarsak örneğin insan cildine göre hazırlanılmış şampuan ve sabunlar, kuş dediğimiz canlı çok hassasken, elimizin içinde bile dururlarken 2-3 tüy düşürmeleri bile ne kadar hassas canlılar olduklarını gösterir bizlere, kuşların kendi halinde banyolarını kendi kendilerine yapmaları önerilir. Elde çamaşır sıkar gibi kuş yıkanmamalıdır..
Teşekkür ederim tebrikler +2 puan 🥰👍

zeysssbird🥈

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Beyaz beyaz kaka yapıyor off hergün temizlemekte zor, dortor yok şehrimde hiç olmadı zaten yulaf mı versem yağlı besleyin en iyisi düzelir mi acil yardım edin
Pankreasta sorun olabilir, çok sıvı almış olabilir. Çok meyve sebze tüketmiş olabilir

Hilye Bulut

Tutkulu
Stajyer Uzman
Benim aklımda birkaç soru var hocam,
İlki "hurma" ile besleme, hurma hem lifli hem de kuşlarımın tadına bayıldığı bir şey arada veriyorum diğer meyvelerle mama yaptığımda ama bir yerde hurma verilmemesi gerektiğini okudum.
Suya limon katma kısmında da zihnimde netleşmedi birkaç yere baktım.
Bir de sebzeleri haşlayarak vermelisiniz diyordu bir veteriner sizin düşünceniz nedir hocam?hangi sebzeler haşlanmalı?
Zeytinyağı kullanımıyla ilgili neler söylebilirsiniz ilk defa kuşlara verildiğini duydum.
Bakır ve çinko açısından zengin besinler nelerdir

Tuba K.🥈

Eski Forumcu
Forum Rehberi
Beyaz beyaz kaka yapıyor off hergün temizlemekte zor, dortor yok şehrimde hiç olmadı zaten yulaf mı versem yağlı besleyin en iyisi düzelir mi acil yardım edin
Uzun süreli geçmeyen beyaz dışkılar pankreas rahatsızlığını işaret eder acilen kanatlı uzmanı görmeli

ThorOps🥇

Furkan
1. açlık dışkısı olabilir
2. karaciğer problemi olabilir
3. zehirlenmiş olabilir
4. böbreklerinde sorun olabilir
Açlık dışkısıysa yem kapları konteol edilmeli yemleri tazelenmeli ve acil müdahale olarak haşlanmış yumurta verilebilir, suyuna taze mi diye bakıp kontrol edilebilir. zehirlenmeye karşı muzla zeolit tozu verilebilir. yem yediğinden emin olduktan sonra probiyotiğe başlanabilir

ThorOps🥇

Furkan
Benim kuşlarım avakadoyu bayılarak yiyor. Haftada iki kez veriyorum. Çok faydalı. Sizler ne sıklıkta veriyorsunuz.
sizin kuşlar yağdan tıkanmıştır, avakoda çok yağlı bir sebzedir kesinlikle verilmemelidir

Ece A.

Eski Forumcu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Kuşlarımız için dengeli beslenme nasıl olmalıdır
Yemleri her gün taze yem ile değiştirilmeli,
Suyu her gün taze içme suyu ile değiştirilmeli,
Vitaminleri arada 1 gün temiz su olacak şekilde rutin haline getirilmeli,
Haftada 1 veya 2 sebze, haftada 1 meyve verilecek şekilde bir düzen oluşturulmalı,
Haftada 1 veya 2 defa dal darısı sunulabilmeli -ben haftada 1 vermeyi tercih ediyorum :) -
Aşırıya kaçmadan düzenin devam edilebilmesi, ve bu sırada çocuklarımızın olabildiğince uçuşlarına ve hareketliliğine özen gösterilmeli, sürekli kafeste olan kuş yağlanma bağlı kilo alımına başlar :)

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Benim aklımda birkaç soru var hocam,
İlki "hurma" ile besleme, hurma hem lifli hem de kuşlarımın tadına bayıldığı bir şey arada veriyorum diğer meyvelerle mama yaptığımda ama bir yerde hurma verilmemesi gerektiğini okudum.
Suya limon katma kısmında da zihnimde netleşmedi birkaç yere baktım.
Bir de sebzeleri haşlayarak vermelisiniz diyordu bir veteriner sizin düşünceniz nedir hocam?hangi sebzeler haşlanmalı?
Zeytinyağı kullanımıyla ilgili neler söylebilirsiniz ilk defa kuşlara verildiğini duydum.
Bakır ve çinko açısından zengin besinler nelerdir
Buğday ıspanak yeşil yapraklarda, BAKIR çinko vardır, fazlası pankreas da sıkıntı yapabilir, hurma içinde ki şeker doğaldır, verilebilir, limon asidiktir parçalayıcı özelliği çoktur, yakar, bağırsak florası buna dayanamaz, tüm iyi bakteriyi alır atar kuşumuz ishale yatkın dışkı yapar, zeytinyağı doğalsa çok güzel besin kaynağıdır, kabızlık ta bağırsağı düzenler, bazı sebzeler haşlanıp verilmelidir örm: yeşil fasulye, içinde hemaglutinin maddesi vardır haşlanırsa etkisini yitirir zarar vermez çiğden tosin etki yapar ve zarar verir

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Karaciğerde sıkıntı vardır. Oyüzden karaciğer koruma ve deve dikeni verilmedir. Röntgen çekilmelidir

Hilye Bulut

Tutkulu
Stajyer Uzman
Buğday ıspanak yeşil yapraklarda, BAKIR çinko vardır, fazlası pankreas da sıkıntı yapabilir, hurma içinde ki şeker doğaldır, verilebilir, limon asidiktir parçalayıcı özelliği çoktur, yakar, bağırsak florası buna dayanamaz, tüm iyi bakteriyi alır atar kuşumuz ishale yatkın dışkı yapar, zeytinyağı doğalsa çok güzel besin kaynağıdır, kabızlık ta bağırsağı düzenler, bazı sebzeler haşlanıp verilmelidir örm: yeşil fasulye, içinde hemaglutinin maddesi vardır haşlanırsa etkisini yitirir zarar vermez çiğden tosin etki yapar ve zarar verir
Zeytinyağını arada yapılan mamalara mı katmalıyız hocam

ThorOps🥇

Furkan
@Demet bükay peki hocam kuşumuz cereyanda kaldıktan sonra ilk müdahale olarak ne yapılmalıdır ve sonrasında yakın çevrede veteriner yoksa veya kuşlardan anlayan bir veteriner yoksa evde ne yapılmalıdır

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Çok sevgili öğrencilerimiz dersimiz bitmiştir🥰
Çok çok teşekkür ederiz 🥰
Sizler kuş okulumuzun ilk mezunları olacaksınız, mükemmelsiniz hepinizi seviyoruz
Sağlıklı kuşlar için sağlıklı beslenme ve bakım şarttır👍