• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru Bakımı Yavruyu Yoluyorlar

Deaft

Aktif Üye
Merhabalar Sevda çiftimin bir yavrusu oldu yavruyu çok yolluyorlar kanıyor vs. Ne yapabilirim aç şuanda

Sati

Tutkulu
Merhabalar,
Kalsiyum ve fosfor kaynagı olan Kaya Tuzunu (Gri olacak) kafesinize eklemenizi tavsiye ederim

Deaft

Aktif Üye
Merhabalar,
Kalsiyum ve fosfor kaynagı olan Kaya Tuzunu (Gri olacak) kafesinize eklemenizi tavsiye ederim
Kalsiyum sorunları olduğunu sanmıyorum yeniden çiftleşmek için yapma ihtimalleri varmı baya kanatiyorlar bunu 2 haftadır yapiyorlar

Sati

Tutkulu
Kalsiyum, mineral, protein eksikligi sebebiyle de tüy kapsüllerini yiyor olabilir.
Zararlı bir unsur değil doğal tuz aksine birçok ta faydası var denemekten zarar gelmez düşünesindeyim.

Kuluçka yapmış ve yavru bakan takımda eksiklik bence kaçınılmaz.

Son düzenleme:

Deaft

Aktif Üye
Kalsiyum, mineral, protein eksikligi sebebiyle de tüy kapsüllerini yiyor olabilir.
Zararlı bir unsur değil doğal tuz aksine birçok ta faydası var denemekten zarar gelmez düşünesindeyim.

Kuluçka yapmış ve yavru bakan takımda eksiklik bence kaçınılmaz.
Şuanda anneyi ayırdım anne yoluyor sanırım Baba beslermi ?

RanaCaferSakir

Aktif Üye
Yavru olduğundan okadar canlı tüyün çekilmesini kaldırırmı bilemem canıda acıyordur. bir şekilde el besleme aparatının kullanımını öğrenip ona geçmeniz şart bence. mamaist.com’da var elbesleme aparatı petshoplardanda temin edebilirsiniz mamasıyla beraber 1 kere yapınca gerisi gelir zaten.

Deaft

Aktif Üye
Baba beslermi ondan şüpheliyim sadece dediğim gibi el beslemede yanliş birşey yaparım diye cekiniyorum

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kalsiyum sorunları olduğunu sanmıyorum yeniden çiftleşmek için yapma ihtimalleri varmı baya kanatiyorlar bunu 2 haftadır yapiyorlar
Merhaba kanatlıoil Formmix içirin anne ve babaya iki gün ara ile 2 şer damla
Suya katılmaz direk içirin
Yavruya da verin 1 damla

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Sultanda ağırlık baba besler ama sevdayı bilemiyorum.
Çok değerli @Demet bükay hocam size net bilgi verecektir.
Estağfurullah 😊Çok teşekkür ederim Sevda Cennetler de baba da anne de besliyor, hiç sıkıntı olmaz, muhtemelen anne yoluyor protein ve mineral ihtiyaçları var
Formmix çözer sorunu 🤲🥰

Deaft

Aktif Üye
Estağfurullah 😊Çok teşekkür ederim Sevda Cennetler de baba da anne de besliyor, hiç sıkıntı olmaz, muhtemelen anne yoluyor protein ve mineral ihtiyaçları var
Formmix çözer sorunu 🤲🥰
Abla şimdi babayı yavruyla bıraktım hiç beslediğini görmedim yuvayada girmiyor dışarıda uyuyor vs. 1 gün kalsa yavru ölmez değil mi?

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
Merhabalar Sevda çiftimin bir yavrusu oldu yavruyu çok yolluyorlar kanıyor vs. Ne yapabilirim aç şuanda
Şuan üretim zamanı dışında , yazın yavru alınmasının nedeni Kuşlarda ter bezi yoktur , dışkı yolu ile çok sıvı kaybeder , ve eksikliği tamamlamak için yavru tüyünü yerler ,eğer biraz karışık mamalar ve vitaminler veriyrosaniz tekrar üremek için yolabilirler , kanblazim yani yamyamlık gelişebilir

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Abla şimdi babayı yavruyla bıraktım hiç beslediğini görmedim yuvayada girmiyor dışarıda uyuyor vs. 1 gün kalsa yavru ölmez değil mi?
Kursağa bakmalısın boş ise el besleme yapılmalı, tek yavruyu büyütebilirsin kolay bakılır, çay kaşığı ile rahat yer😊

Deaft

Aktif Üye
Kursağa bakmalısın boş ise el besleme yapılmalı, tek yavruyu büyütebilirsin kolay bakılır, çay kaşığı ile rahat yer😊
günde kaç kere beslemeliyim abla birde yumurta sarısı cicibebe ile karışım yapıpmı vereyim şuan mama alsam yetişmez.

Deaft

Aktif Üye
Şuan üretim zamanı dışında , yazın yavru alınmasının nedeni Kuşlarda ter bezi yoktur , dışkı yolu ile çok sıvı kaybeder , ve eksikliği tamamlamak için yavru tüyünü yerler ,eğer biraz karışık mamalar ve vitaminler veriyrosaniz tekrar üremek için yolabilirler , kanblazim yani yamyamlık gelişebilir
kışın yaptığı kuluçkalardan hiç yavru almadım hep yazın alıyorum bu çiftten

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
günde kaç kere beslemeliyim abla birde yumurta sarısı cicibebe ile karışım yapıpmı vereyim şuan mama alsam yetişmez.
Cici bebe olmaz ileride kursak mantarına davetiye çıkarır
Elbesleme maması temin edilmeli, günde 2/3 defa uygun olur(acıktıkça yer)
1 yavruya 250 gr mama yeterli olur😊