• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavrunun Dışkısında Yem

Hestia

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Dışkıda yem, yem kusma, ishal
Hastalık Belirti Tarihi
30 Ocak 2022
Yaklaşık 23 günlük olan yavru muhabbet kuşumun dışkısında sindirilmemiş kabuklu hâlde keten tohumu buldum. Kardeşide ara sıra az az kusuyor, anneleride ishal ama gayet hareketli. Eşiyle çok kötü kavga ettiği için eşini başka kafese aldık anneleri kuluçka döneminden beri tek başına besliyor yavruları. Yardımcı olabilir misiniz lütfen?

FatihB.

Tutkulu
Yaklaşık 23 günlük olan yavru muhabbet kuşumun dışkısında sindirilmemiş kabuklu hâlde keten tohumu buldum. Kardeşide ara sıra az az kusuyor, anneleride ishal ama gayet hareketli. Eşiyle çok kötü kavga ettiği için eşini başka kafese aldık anneleri kuluçka döneminden beri tek başına besliyor yavruları. Yardımcı olabilir misiniz lütfen?
İç parazit olmasın mı 🤔 üstadlar daha iyi bilir

Hestia

Aktif Üye
Anne çok agresif kafesten çıkartamadım maalesef.

Hestia

Aktif Üye
Son 5 gündür yavruları yoluyor ve kanatıyor, öldürecek kadar değil ama yinede yavrular ses çıkartınca içim acıyor.

Hestia

Aktif Üye
Şu an evde 9 kuş var ve hepsi birbirine temas etti, eğer kursak mantarıysa hepsine tedavi uygulamam gerekecek sanırım.

FatihB.

Tutkulu
Bunu düşündüm fakat tecrübesiz olduğum için cesaret edemedim.
yada anneyi ayırın babayı koyun o bakabilir belki bide yavrular büyük çay kaşığını bile koyarsan elle besleme mamasını kendileride yiyebilir bence 🙂

Hestia

Aktif Üye
yada anneyi ayırın babayı koyun o bakabilir belki bide yavrular büyük çay kaşığını bile koyarsan elle besleme mamasını kendileride yiyebilir bence 🙂
Babaları maalesef yavrularıyla ilgilenen bir baba değil😔 Dediğinizi deneyeceğim umarım işe yarar.

Hestia

Aktif Üye

Hestia

Aktif Üye
Videodaki gibi ikide bir yavruları didikleyip duruyor. Tüylerini kopartıyor ve kanatıyor, neden böyle yapıyor?

FatihB.

Tutkulu
Videodaki gibi ikide bir yavruları didikleyip duruyor. Tüylerini kopartıyor ve kanatıyor, neden böyle yapıyor?
Bence hemen ayırın yavruları öldürmesin sonra 😳 Elle besleme maması alın yavrulara verin bide önlerine kabusuz yem falan koyun yavruların belki yerler🙃

FatihB.

Tutkulu
Bu arada plastik tünek yerine tahta tünek kullanın kuşların sağlığı açısından mantar falan olur sonra 🙂

Hestia

Aktif Üye
Baba kuş eğer kuşları besliyorsa babayı yavruların yanına koyun dişiyi ayırın
Beslemeyi bırakın yavrular umurunda bile olmuyor. Dişide gittikçe agresifleşiyor hem bize hem yavrularına karşı. Yemini üflemek için kafesin kapağını açıyorum dışarı çıkıp üzerime atlıyor saldırmak için. Bu şekilde çok yara aldım kendisinden, yüzüme atladığı bile olmuştu. Çok saldırgan bir kuş tuttumu bırakmıyorda. Ne yaptıysam alıştıramadım bir türlü.

Hestia

Aktif Üye
Bu yavruların yuvaligi yokmu
Anneleri yuvalığı kabul etmiyor. Çiftleştiklerini görünce yuvalık taktım içine giriyordu fakat her seferinde yumurtaları kafesin tabanına yumurtladı. Önceki kuluçkasındada böyle yaptı, yuvalık değiştirdik kafes değiştirdik fakat nafile yine tabana yumurtladı.

Üst Alt