• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru Bakımı Yavrunun beslenmemesi

13iboo

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kursağı boş, kafasını kaldıramıyor
Hastalık Belirti Tarihi
22 Haz 2026
1 haziranda ilk yavru dünyaya geldi ilerleyen günlerde kardeşleride doğdu. 6 yumurtadan 5'i çıktı, 2 tanesi doğduktan saatler sonra öldü. Şuan 3 yavru hayatta en büyüğü 23 günlük, sağlıklı ve hareketliydi birden bire boynunu kaldıramadığını ve kursağının boş olduğunu farkettim. 2 gündür halsiz kafası yerde ve kursağı boş. Hastalığı nedir bulamadam yardımcı olursanız sevinirim.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
1 haziranda ilk yavru dünyaya geldi ilerleyen günlerde kardeşleride doğdu. 6 yumurtadan 5'i çıktı, 2 tanesi doğduktan saatler sonra öldü. Şuan 3 yavru hayatta en büyüğü 23 günlük, sağlıklı ve hareketliydi birden bire boynunu kaldıramadığını ve kursağının boş olduğunu farkettim. 2 gündür halsiz kafası yerde ve kursağı boş. Hastalığı nedir bulamadam yardımcı olursanız sevinirim.
ACİL bir şekilde el besleme maması ile besleyin aç kalmasın, açlık dermansızlık getirir, bağışıklık düşer, hemen besleyin

13iboo

Yeni Üye
Dün sabahtan beridir halsiz ve aç. Elle besleme maması olmadığından cicibeyi güzel kıvama getirip şırınga ile besliyeyim dedim yutmuyor. Az önce tekrar kontrol ettim kursak dolu beslemişler fakat boynu halen yerde kaldıramıyor. Sizce hastalığı nedir? Kursak mantarı mı, enfeksiyon mu, bit mi? Neden böyle oldu bunu öğrenmem lazım

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Dün sabahtan beridir halsiz ve aç. Elle besleme maması olmadığından cicibeyi güzel kıvama getirip şırınga ile besliyeyim dedim yutmuyor. Az önce tekrar kontrol ettim kursak dolu beslemişler fakat boynu halen yerde kaldıramıyor. Sizce hastalığı nedir? Kursak mantarı mı, enfeksiyon mu, bit mi? Neden böyle oldu bunu öğrenmem lazım
Fotoğraf paylaşır mısınız lütfen görelim bakalım

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

13iboo

Yeni Üye
Merhaba boynunun altına destek yapın mutlaka
Boyun kasları gelişsin, küçük bir yere alın ayırın yavruyu, boyun altı desteği ile çok hareket etmesin
Beslenme zamanı anneye verin doysun tekrar ayırın
Boyun kasları çok çabuk gelişir dik durmak zorunda
Boynu birden böyle oldu önce öyle değildi.
Boyun altı desteği derken

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Boynu birden böyle oldu önce öyle değildi.
Boyun altı desteği derken
Peçeteyi iyce katlayın yumurta gibi yapın, yaklaşık güvercin yumurtası kadar olsun, yavruyu bir kap içine alın altına da peçete serin, çok hareketli olmasın boynunun altına yumurta gibi olan peçeteyi koyun, kuşun boynu üstte olsun, orada kalsın

13iboo

Yeni Üye
Yavru 1 aydan fazla oldu halen yeme düşmedi ve tüyleri halen çıkmadı anne ve baba besliyor gelişim çok ağır. Kursak mantarı, kuruma ilaçları satın aldım 1 haftadır kullanıyorum bakalım işe yarayacak mı? Kimi üretici vitaminsizlikten diyor kimisi french molt , kimiside bitten diyor anlamadım gitti

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Yavru 1 aydan fazla oldu halen yeme düşmedi ve tüyleri halen çıkmadı anne ve baba besliyor gelişim çok ağır. Kursak mantarı, kuruma ilaçları satın aldım 1 haftadır kullanıyorum bakalım işe yarayacak mı? Kimi üretici vitaminsizlikten diyor kimisi french molt , kimiside bitten diyor anlamadım gitti
Merhaba fotoğraf paylaşır mısın lütfen bakalım

13iboo

Yeni Üye
3 yavru var üçüde kuru ishal ve halsizler. En büyüğü 38 günlük ve aşırı zayıflar elle besleme maması ve aparatı satın aldım dünden beri besliyorum fakat halen aynılar kursak mantarı ilacını mamaya karıştırıp verdim bir damla olarak. Nasıl iyileştiricem şaştım kaldım. Vicdanım rahat etmiyor aşırı rahatsız oluyorum

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
3 yavru var üçüde kuru ishal ve halsizler. En büyüğü 38 günlük ve aşırı zayıflar elle besleme maması ve aparatı satın aldım dünden beri besliyorum fakat halen aynılar kursak mantarı ilacını mamaya karıştırıp verdim bir damla olarak. Nasıl iyileştiricem şaştım kaldım. Vicdanım rahat etmiyor aşırı rahatsız oluyorum
Yavrulara neden kursak mantarı ilacı veriyorsunuz?
Bağışıklık sistemini çökertebilir
Mama verin entrobac probiyotik katın içine

13iboo

Yeni Üye
Yavrulara neden kursak mantarı ilacı veriyorsunuz?
Bağışıklık sistemini çökertebilir
Mama verin entrobac probiyotik katın içine
Çünkü göğüs kemikleri belirgin aşırı zayıflar. Ayrıyeten mahalleden bir kuscuya gösterdim kursak mantarı dedi.Hastalıkları var ki gelişmiyorlar öyle deil mi?
Anne ve babası iyi besliyordu dünden berş ayırdım kendim besliyecem anne ve babadan bulasıyor hastalıklar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Çünkü göğüs kemikleri belirgin aşırı zayıflar. Ayrıyeten mahalleden bir kuscuya gösterdim kursak mantarı dedi.Hastalıkları var ki gelişmiyorlar öyle deil mi?
Anne ve babası iyi besliyordu dünden berş ayırdım kendim besliyecem anne ve babadan bulasıyor hastalıklar
Yavrular zayıf olur çünkü gelişiyorlar, anne baba kursak mantarı mı?

13iboo

Yeni Üye
Anne ve babada Evet mantar var. onlar şuan düzeldi sayılır, suluklarına ilave ettiğim için çabuk etkisini gösteriyor. Yavruların en büyüğü 38 günlük, diğeri 36, en küçüğü 34. Fotoğrafda hallerini gördün yani ben ilaçları kafamdan alıp vermedim baya araştırdım öyle aldım.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Anne ve babada Evet mantar var. onlar şuan düzeldi sayılır, suluklarına ilave ettiğim için çabuk etkisini gösteriyor. Yavruların en büyüğü 38 günlük, diğeri 36, en küçüğü 34. Fotoğrafda hallerini gördün yani ben ilaçları kafamdan alıp vermedim baya araştırdım öyle aldım.
Anladım son söz sizindir şifa bulurlar inşallah 🤲

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Buyrun nasıl yardımcı olabilirim