• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavrularım için cinsiyet tahmini

Sultanlar123

Yeni Üye
Herkese selamlar. 3.5 aylık yavrularım için cinsiyet tahminlerinizi yazabilir misiniz ?
Karakteristik özellikleri;
Gri olan çok minnoş oyun hamuru gibi sevdiriyor kendini süresiz sevdiriyor :D,
2. sıradaki kankim hiç omuzumdan inmiyor ben konuşunca bana gaklıyor,
3. sıradaki sürekli arabesk takılıyor agresif komplexli saldırgan hobileri boş boş duvarı seyretmek birisi ona yaklaşınca canını alacaklarmış gibi kendini yerden yere vurmak ve kardeşleri yanına yaklaşınca gagalamak. Bu 3. sıradaki kuşun yanağı diğerlerine göre daha turuncu umarım erkek değildir.

Ekli dosyalar

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Hepsi dişi 🌸

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Herkese selamlar. 3.5 aylık yavrularım için cinsiyet tahminlerinizi yazabilir misiniz ?
Karakteristik özellikleri;
Gri olan çok minnoş oyun hamuru gibi sevdiriyor kendini süresiz sevdiriyor :D,
2. sıradaki kankim hiç omuzumdan inmiyor ben konuşunca bana gaklıyor,
3. sıradaki sürekli arabesk takılıyor agresif komplexli saldırgan hobileri boş boş duvarı seyretmek birisi ona yaklaşınca canını alacaklarmış gibi kendini yerden yere vurmak ve kardeşleri yanına yaklaşınca gagalamak. Bu 3. sıradaki kuşun yanağı diğerlerine göre daha turuncu umarım erkek değildir.
Merhaba bence
1.Erkek
2.erkek
3.kesin erkek
Sararmaya başlamış yüzleri 😊🤲
Şarkı zamanı, konuşun şarkılar dinletin youtu.be den 😊

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Pearl kuşlarda sarı yüz kesin erkeğe işaret diyemeyiz Demet abla, benim profil fotoğrafımdaki kuş dişi mesela 😊. Aynı şekilde yanaktaki turuncu rengin canlı/soluk olması da bir şey ifade etmiyor.

Anne baba kuşların mümkünse önden ve arkadan(sırtlarını görebileceğimiz şekilde) birer fotoğraflarını görebilir miyim?

Sultanlar123

Yeni Üye
Pearl kuşlarda sarı yüz kesin erkeğe işaret diyemeyiz Demet abla, benim profil fotoğrafımdaki kuş dişi mesela 😊. Aynı şekilde yanaktaki turuncu rengin canlı/soluk olması da bir şey ifade etmiyor.

Anne baba kuşların mümkünse önden ve arkadan(sırtlarını görebileceğimiz şekilde) birer fotoğraflarını görebilir miyim?
anne kuş lutino baba kuşta grey sırtıda gri hiç leke yok sadece kanadında beyazlık var

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye

Haklısın ablacım bende sararmaya başlamış yazdım😊🥰benim tahminim sararma devam edecek ve renk ve tüy değişimi başlayacak, hatam varsa affola😊🥰senin fıstık da maşallah SüphanAllah 😊🤲bebek olmasına rağmen daha sarı yüzlü😊

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
anne kuş lutino baba kuşta grey sırtıda gri hiç leke yok sadece kanadında beyazlık var
Anne kuş lutino pearl mü yoksa normal lutino mu aslında onu merak ediyorum. Babada sırtta desen olmaz çünkü bu mutasyonda erkekler yetişkinliğe erişirken desenlerini kaybeder ve griye dönerler 😊. Siz yarın dişinin sırttan bir fotoğrafını çekip atarsanız bakalım.

Haklısın ablacım bende sararmaya başlamış yazdım😊🥰benim tahminim sararma devam edecek ve renk ve tüy değişimi başlayacak, hatam varsa affola😊🥰senin fıstık da maşallah SüphanAllah 😊🤲bebek olmasına rağmen daha sarı yüzlü😊
Estağfirullah abla hata demeyelim. En usta üreticinin bile kafasını karıştırabilir bunların cinsiyet işleri 😊. Muhabbet gibi hemen anlayabilsek keşke. Güzel sözlerin için ayrıca teşekkür ederiz 🦜❤.

Sultanlar123

Yeni Üye
Anne kuş lutino pearl mü yoksa normal lutino mu aslında onu merak ediyorum. Babada sırtta desen olmaz çünkü bu mutasyonda erkekler yetişkinliğe erişirken desenlerini kaybeder ve griye dönerler 😊. Siz yarın dişinin sırttan bir fotoğrafını çekip atarsanız bakalım.

Estağfirullah abla hata demeyelim. En usta üreticinin bile kafasını karıştırabilir bunların cinsiyet işleri 😊. Muhabbet gibi hemen anlayabilsek keşke. Güzel sözlerin için ayrıca teşekkür ederiz 🦜❤.
Dişinin sırtı da bu şekilde klasik lutino.

Ekli dosyalar

Sultanlar123

Yeni Üye

Biraz bakınca pearl lutinoya benziyor sanki beyaz beyaz tüyler var sırtında belli belirsiz.

Ekli dosyalar

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Biraz bakınca pearl lutinoya benziyor sanki beyaz beyaz tüyler var sırtında belli belirsiz.
Evet lutino pearl imiş dişiniz, diğer fotoğrafta görünmüyordu. Şimdi işler değişir, pearl kuşlar erkek de olabilir 😊. Ben tahmin etmem gerekirse desenleri yavaştan kaybolmaya başlayan kuşunuz erkek. 3.5 aylıklar, yakında melodik ötüşler başlar. Ötüşleri gözlemleyip anlayabilirsiniz 👍🏻

Sultanlar123

Yeni Üye
Evet lutino pearl imiş dişiniz, diğer fotoğrafta görünmüyordu. Şimdi işler değişir, pearl kuşlar erkek de olabilir 😊. Ben tahmin etmem gerekirse desenleri yavaştan kaybolmaya başlayan kuşunuz erkek. 3.5 aylıklar, yakında melodik ötüşler başlar. Ötüşleri gözlemleyip anlayabilirsiniz 👍🏻
Tamamdır hocam sağolun. Herkese değerli yorumları için teşekkür ederim. İyi pazarlar.

Sultanlar123

Yeni Üye
Göz çevresindeki tüyler dökülmüş, takviye kullanıyorsunuz sanırım değil mi? İsterseniz birkaç gün ılık çay demiyle pansuman yapın oraya.
Tüy dökmeye başladı anneyle baba. Bende farkettim. Vitaminleri bitti. Her gün taze sebze meyve veriyoruz. Petshopa da gidemiyorum almak için aracım kaportada. Dem yöntemini uygulamaya çalışırım. Tavsiye için sağolun.

zeysssbird

Tutkulu
Tüy dökmeye başladı anneyle baba. Bende farkettim. Vitaminleri bitti. Her gün taze sebze meyve veriyoruz. Petshopa da gidemiyorum almak için aracım kaportada. Dem yöntemini uygulamaya çalışırım. Tavsiye için sağolun.
Vitamin olarak petshop ürünleri kullanmayınız etkisizdirler, bu üç vitamin profesyonel ürünlerdir mamaist.com dan temin edebilirsiniz.

mortsvivants

Eski Forumcu
Tüydelerse yukarıda atılan takviyeleri temin edip bt amini haftada iki kere verin. Her gün sebze tüketmesinler, haftada iki kere verin mümkünse. Petshop ürünleri yerine yukarıdakileri temin etmeniz iyi olur, iyi bir b vitamini almalılar. Gözü duruma göre merhem önerilir öncesinde birkaç gün pansuman yapınız.

Son düzenleme:

Sultanlar123

Yeni Üye
Islık çaldıklarından dolayı gri ve agresif olanın erkek ,kankim dediğimin dişi olduğu kanısına vardım. Son durum bu şekilde bu bambaşka bir senaryo oldu 🤣