• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Yavruda Gözlerde Kan ve Yaralanma

elifduff

Yeni Üye
Arkadaşlar ilk kuluçkadan sağlıklı bi yavrumuz oldu dişi diğer yavrular çıkınca yolmaya başladı bebeği her yerini yoldu şimdi üç tane yavru var gözleri hep yara olmuş kursağına da vurmuş napacağım dişiyi ayırdım şimdi erkek yapıyo olabilir mi? Baba şuan besliyor çünkü saldırıp saldırmadığını bilemiyorum. Gözleri için ne kullanmalıIMG_3623.jpeg

Bu arada hepsi yaşıyor canlı

elifduff

Yeni Üye
İlk büyüyen yavruyu sahiplendirdik. O ayrı kalıyordu baba besliyor sonra ayırıyorduk. Şimdi baktım ki gözler bu halde

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Sadece baba varsa yablarında ve bu durum yaşanıyorsa baba yapıyordur. Babayı ayırıp anneyi koyun oda yaparsa el besleme devam edin
Sahiplendirdiğiniz yavru bu kuluçkadamıydı.

elifduff

Yeni Üye
Anne baba beraberdi yuvalıkta da beraber kalıyorlar fakat en baştan berri böyle hafif gözlerde vardı rahatsız etmemek için bakmadım ikiside yuvalıktan çıktı bi baktım gözleri yara olmuş anneyi şimdi ayırdım.

Diğer 35 günlük yavru bu bebekler çıktığından 3-5 gün sonra aldım onunda tüm tüylerini anne yoluyordu çünkü ama baba besliyordu ayrı kafesteydi ama beslemek için babanın yanına bırakıp geri alıyordum yani onun kafesi ayrıydıIMG_3616.jpeg

Bu yavruyu yolmuştu birazda kanatmıştı şimdi işte tüyleri yeni yeni çıktı başkasına verdik.

Bebeklerin gözlerine bepanthol sürdüm çok az hepsi canlı babası besliyor şuan anneden ayırdığımdan berri ama napacağımı bilemedim yarina kadar takip edicem durumu hangisi yaralıyor bilemiyorum neden böyle yaptılar?
IMG_3628.jpeg

elifduff

Yeni Üye
Allah korusun canlarına bi zarar gelmesinden korkuyorum... Kör falan kalmalarını istemem😞
Yine bakarım dert değil ama kurtarmak isterim yavruları anne vahşileşti günden güne diğer bebeğide yolup kanatmıştı maalesef
Babaya entrobac falan versem mi suyuna falan vitamin falan versem daha sağlıklı olsa bebekler iyileşir mi

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Gözlerine teramisin göz merhemi sürün. Bepanthol olmaz.
Kaç gündür anneden ayrılar ve bu yaralar anneden sonrada devam ettim.

Yolma durumu farklı bir durum. Çoğu sultan yolar yolarken kanatır. Ama bu şekilde darbe farklı birşey. Anne yoluyor diye anneye yormayın babada darbeliyor olabilir. Şuan babaylaykende bu durum artarak devam ederse bilinki anne değil baba yapıyordur. İyi gözlemlemek gerek.

elifduff

Yeni Üye
Bu gün fark ettim yeni ayırdım pazar olduğu için elimde o merhem yok yarın alıp uygulayacağım
Anlamadığım ne için böyle yapıyor? İlk defa böyle bi şeyle karşılaştım
Gözlerine teramisin göz merhemi sürün. Bepanthol olmaz.
Kaç gündür anneden ayrılar ve bu yaralar anneden sonrada devam ettim.

Yolma durumu farklı bir durum. Çoğu sultan yolar yolarken kanatır. Ama bu şekilde darbe farklı birşey. Anne yoluyor diye anneye yormayın babada darbeliyor olabilir. Şuan babaylaykende bu durum artarak devam ederse bilinki anne değil baba yapıyordur. İyi gözlemlemek gerek.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yeniden çifleşmek istiyor olabilir darbe yapan. Takip edin bakalım süreç nasıl ilerleyecek.

elifduff

Yeni Üye
Yeniden çifleşmek istiyor olabilir darbe yapan. Takip edin bakalım süreç nasıl ilerleyecek.
Boş yumurta atıyor ayırdığımdan berri 2 tane yumurta yaptı yavruların gözleri iyi şuan 2 tanesi açık ve normal görünüyor diğeri biraz daha küçük henüz göz bebekleri açılmadı
tekrar çiftleştirmeyi düşünmüyorum ve bi konuda daha fikrinizi almak istiyorum lütfen

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Boş yumurta atıyor ayırdığımdan berri 2 tane yumurta yaptı yavruların gözleri iyi şuan 2 tanesi açık ve normal görünüyor diğeri biraz daha küçük henüz göz bebekleri açılmadı
tekrar çiftleştirmeyi düşünmüyorum ve bi konuda daha fikrinizi almak istiyorum lütfen
Yumurtaları alıp atın sıkıntı yok. Doğası bu bir süre sonra kesilecektir yumurtadan. Diğer kuşunuzda ölmüş üzüldüm. Yeriniz ve imkanınız yoksa üretmemiz en iyisi olacak. Sahiplendirdiğiniz kişiler bilinçli gerçekten bakabilecek kişiler olsun.