• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru varken yeni çiftleşme

Semihzz123

Tutkulu
Yuvalıkta 4 yavru var kuşlarım 4-5 günden beri çiftleşiyorlar ilk bas ayırmayı düşündüm ama artık çok geç diye vazgeçtim yuvaliktaki en büyük yavru 23 günlük anne kuş yavruları öldürür mü ne yapmam gerekir ?

Bahar Y.

Müdavim
Gözlem yapın en ufak saldırı görürseniz bütün yavruları ayırıp elle besleme yapmalısınız ve bu süreçte kursaklara çok dikkat edin anne tekrar yumurta hazırlığı yapıyorsa yavruları beslemeyebilir inşallah bütün yavruları yeme düşürür

Semihzz123

Tutkulu
Gözlem yapın en ufak saldırı görürseniz bütün yavruları ayırıp elle besleme yapmalısınız ve bu süreçte kursaklara çok dikkat edin anne tekrar yumurta hazırlığı yapıyorsa yavruları beslemeyebilir inşallah bütün yavruları yeme düşürür
Anne kuş sinirli bir karaktere sahip yavruyken de ısırır dı beni hep bir yakınım benim kuşun tek olduğu zamanlar elini sokmuş kafese benim dişi kuşta kanatmış parmağını 😀 ama yavrulara karşı bence saldırmaz diye düşünüyorum

Semihzz123

Tutkulu
Yavruların aç olduğunu bağırmasındanmı anlarım yoksa kursaklari dolu olduğunda beyaz bir şişlik oluyor öylemi kontrol etmeliyim

Bahar Y.

Müdavim
Yavruların aç olduğunu bağırmasındanmı anlarım yoksa kursaklari dolu olduğunda beyaz bir şişlik oluyor öylemi kontrol etmeliyim
Öyle kontrol edin, fakat eğer bağırırsalarda bakın anne dövüyor olabilir bu sırada, yavru varken çiftleşme kuşlarda yavruya bakmama tüylerini yolma vs olabiliyor

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
kolayı var ben öyle durumlarda bazen şunu yapıyorum yumurtladıkça yumurtayı alıyorum bi kap içine yem koyup yumurtayı serin bir ortamda muhafaza ediyorum 1 haftaya yakın bir şey olmaz eğer anne yatmadıysa. sonrasında yavrular yeme düşünce koyuyorum altına yumurtaları hem kanarya gibi toplu çıkabiliyorlar :) :)

Semihzz123

Tutkulu
kolayı var ben öyle durumlarda bazen şunu yapıyorum yumurtladıkça yumurtayı alıyorum bi kap içine yem koyup yumurtayı serin bir ortamda muhafaza ediyorum 1 haftaya yakın bir şey olmaz eğer anne yatmadıysa. sonrasında yavrular yeme düşünce koyuyorum altına yumurtaları hem kanarya gibi toplu çıkabiliyorlar :) :)
Yumurtanın içinde yavru olmuyormu abi ölmez mi Yavru ?

Semihzz123

Tutkulu
Birde yavruları nasıl yeme dusurebilirim darı mı koyacağım önlerine

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yumurtanın içinde yavru olmuyormu abi ölmez mi Yavru ?
Dik şekilde serin yerde 5 gün bozulmaz ama yemin içinde batır dik şekilde sadece şu riski var muhabbetler biraz daha zeki olduğu için huylanip yumurtaları kirabilirler bu yüzden karakterinj bilmek gerekir 👍

Semihzz123

Tutkulu
Dik şekilde serin yerde 5 gün bozulmaz ama yemin içinde batır dik şekilde sadece şu riski var muhabbetler biraz daha zeki olduğu için huylanip yumurtaları kirabilirler bu yüzden karakterinj bilmek gerekir 👍
Bence hic gerek yok abi risk almayayım.