• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru Tüy Sorunu

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Merhabalar yavruların tüyü neden bu kadar az daha fazla olması gerekmiyor mu ?
Anne baba ya puff tüylerini yolmuş ya da folluk temizlemeyi geciktiriyorsanız, yuva içinde biriken gazlar sebebiyle puff tüyleri dökülmüş. Uzun tüyleri yolmadıkları ve kanatmadıkları sürece sorun olmaz. Uzun tüyler çıkınca puff tüyleri de geri çıkacaktır.

Emirhan Bostancı

Aktif Üye
Anne baba ya puff tüylerini yolmuş ya da folluk temizlemeyi geciktiriyorsanız, yuva içinde biriken gazlar sebebiyle puff tüyleri dökülmüş. Uzun tüyleri yolmadıkları ve kanatmadıkları sürece sorun olmaz. Uzun tüyler çıkınca puff tüyleri de geri çıkacaktır.
Ne kadar sürede temizlemeliyim yuvayı genelde en fazla 1 haftada bir temizliyorum

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Ne kadar sürede temizlemeliyim yuvayı genelde en fazla 1 haftada bir temizliyorum
Devamlı mısır granülü kullanıyorsanız, günlük topaklaşan dışkıları uzaklaştırın. Yavrular ıslak, dışkılı malzeme üzerinde kalmasın. Mesela ben mastercips varken, follukları günlük değiştiririm. Yavrular büyütüp uzın tüylerini çıkardığında kedi kumuna geçerim. O zaman topaklaşan dışkıları uzaklaştırırım

Son düzenleme:

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
Bu kadar ayrintiya gerek oldugunu düşünmüyorum:) anne babayi bt aminle destekleyelim. 3 4 gunde bir granulu degistirin yuvaya onun disinda cok da müdahale etmeyin (y)

Üst Alt