• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru Sultan Papağanım İshal Oldu

nisankl

Yeni Üye
1 aylık yavru sultan papağanım yeni aldım ama çok sıvı ishal yani parçalı dışkı çıkıyor ama gerisi baya su çıkıyor. Neden olabilir nasıl düzeltebilirim

Valeinsian

Yeni Üye
Merhabalar nisankl 🌸
Hayırlı olsun miniğiniz. Parçalı dışkının yanında bol su çıkması klasik ishalden ziyade poliüri yani idrar fazlalığına işaret eder. 1 aylık yavru henüz bebek olduğu için yeni ortam stresi, mama/yem değişimi veya elle besleme mamasının fazla sulu hazırlanması buna sebep olabilir. Eğer henüz tohum kıramıyorsa ve elle besleniyorsa mama kıvamının ne çok cıvık ne çok katı (yoğurt kıvamında) ve ılık verilmesi gerekir. Bağırsak florasını hemen toparlamak için suyuna veya mamasına birkaç gün kaliteli bir probiyotik (Entrobac gibi) eklemek çok iyi gelir. Ayrıca kafesi sıcak tutmak, daldarı ve aspur gibi sindirimi kolay besinler sunmak süreci hızlandırır; kabarma, uyuklama veya iştahsızlık başlarsa vakit kaybetmeden kanatlı hekimine danışmak gerekir 🦜✨

nisankl

Yeni Üye
Yem yemeye başlamış aslında ama bana geldiğinden beri pek yemedi sanırım stresten, bir de suyuna diare mix diye bir vitamin damlası ekledim o iyi gelir mi? Çok teşekkürler yardımınız için. Bir de yazmayı unutmuşum karnının üst tarafında hafif bir şişlik var gibi neden olabilir?

Son düzenleme:

Valeinsian

Yeni Üye
Yem yemeye başlamış aslında ama bana geldiğinden beri pek yemedi sanırım stresten, bir de suyuna diare mix diye bir vitamin damlası ekledim o iyi gelir mi? Çok teşekkürler yardımınız için. Bir de yazmayı unutmuşum karnının üst tarafında hafif bir şişlik var gibi neden olabilir?
Diare mix tarzı petshop damlaları genelde bağırsak florasını yorar, onun yerine sade su ve Entrobac probiyotik çok daha güvenli olur. Karnın üst kısmındaki şişlik ise muhtemelen yeni yem yediği için dolan kursaktır, parmağınla hafifçe dokunduğunda yumuşak tohum dolgusu hissediyorsan bu harika bir haber. Eğer şişlik sertse ya da hava kabarcığı gibiyse kursak mantarı veya gaz ihtimaline karşı gözlemleyip bize yazabilirsin 🦜✨

Üst Alt