• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

yavru sultan papağanı hasta mı

chatoya

Yeni Üye
aşağı yukarı 40 günlük bir sultan papağanı var arkadaşımın. kendiminkinden yola çıkarak çok durgun geldi bana. sürekli ama sürekli uyuyor, hatta yemek yerken bile bazen gözlerini kapatıyor. alalı aşağı yukarı bir hafta oldu çok alışmasını beklemiyoruz ama çok durgun ve ürkek, acaba hasta mı? yoksa bu halleri bir yavru için normal mi? iştahında bir kesilme veya dışkısında herhangi bir sorun görünmüyor. yardımcı olursanız sevinirim. 😕

chatoya

Yeni Üye
az önce biraz daha hareketlendi gözü falan açıldı 🤷🏻‍♀️

Bahar Y.

Müdavim
Sıvı atımı çok fazla elektrolit takviyesi yapsanız iyi olur gibime geldi, onun dışında dışkıda hastalık yok sanırım, kafesin dizaynını görmek isterim onunda fotoğrafını atar mısınız

Bahar Y.

Müdavim
Kuşunuz sürekli aşağıda takıldığı için mi suluğu aşağı taktınız yoksa yemliğinin yanında diye mi

chatoya

Yeni Üye
yemliğin yanında diye, bir de daha küçük olduğu için bulması kolay olsun diye

Bahar Y.

Müdavim
yemliğin yanında diye, bir de daha küçük olduğu için bulması kolay olsun diye
Onu tüneğinin yanına koyun ki yemek yedikten sonra ızgarada takılmak yerine hemen tüneklere çıksın, bence kafese oyuncak ekleyebilirsiniz kafe geniş, hareketlenecektir diye düşünüyorum, yem olarak ne kullanıyorsunuz

chatoya

Yeni Üye
tamamdır, yem olarak gardenmix marka yem kullanıyor. bir de gagası uzun gibi, bu sorun oluşturur mu, ne yapmak lazım?

Bahar Y.

Müdavim
Kafeste eksikler var, kalamar kemiği ve kum, 1 tahta tünke 1 plastik tünek var yanlış görmediysem, 2 tüneğide tahtaya çevirin kendisi gagasını törpüleyecektir, çok uzun değil ama kendisi halledecektir dediğim gibi, kalamar kemiği kalsiyum açısından çok önemli, kum ise yediklerini daha kolay bir şekilde sindirmesi için önemli, vitamin takviyeleriniz var mı

chatoya

Yeni Üye
çok teşekkür ederiz, vitaminlerini alacağız en kısa sürede dediklerinizi de o zaman alırız. bir de acaba cinsiyetini nasıl öğrenebiliriz?

Semihzz123

Tutkulu
Benim önerim tabanda olan yemlikleri tüneklerin yanına koyabilirsiniz sizinkinde varmı bilmiyorum ama yemliklerin çoğunun arkasında 2 tane çubuk olur kafesin tellerine asmak için 1 tüneğin yanına yemlerini diğer tüneğin yanına suluğunu asabilirsiniz :)

Bahar Y.

Müdavim
çok teşekkür ederiz, vitaminlerini alacağız en kısa sürede dediklerinizi de o zaman alırız. bir de acaba cinsiyetini nasıl öğrenebiliriz?
Ötüşleri melodikse erkektir onu biliyorum fakat kuş 40 günlükmüş dediğinize göre, o yüzden biraz daha beklemelisiniz bence sonuç için, kanatlardan anlaşılıyor birde sanırım ama benim sultan papağanları hakkında pek bilgim yok maalesef henüz

Bahar Y.

Müdavim
Ek olarak 40 günlükten büyük olduğunu düşünüyorum ben :)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Zamanla alışır yem yedikçe kendine gelir yem menüsünü artırın 👍😊