This video is unavailable.
streamable.com
Dostlar selamlar 2 gün önce hobici bir arkadaştan sultan papağanı sahiplendik abimiz yavrunun 55-60 günlük olduğunu söyledi. Daha önce bir tecrübem olmadığı için forumdaki konulardan en iyi ürünleri araştırdım ve aldım.
1) Kuşum ilk geldiği günler halsizdi ama şimdi daha hareketlendi ancak bazen elime göbeğime aldığımda yada kendi yerinde dururken bile gözlerini çok sık hafif hafif kısıp açıyor bunun anlamı nedir?
2) Gagasıyla tüm vücuduyla oynuyor gibi beyaz kepeğimsi şeyler dökülüyor bazen bu normal mi?
3) elime geldiğinde tek ayağını kanadının içine alıp tek kanadını açıyor 1-2 saniye ve bunu fazla yapıyor
4) versele laga yeminden çoğu şeyi kıramıyor. aspur ve yulaf ve dal darı yiyebiliyor ona elimle mi öğretmem lazım sert yemleri kırmayı? Suyunda röhnfried gergit var ancak su içtiğini gözlemleyemiyorum elimle suluğu ağzına yaklaştırıyorum bazen öyle içiyor.
5) kafes düzeni ve yeri şuan net değil ancak kafese girince çıkmak istiyor gibi sizce ne yapmalıyım?
This video is unavailable.
streamable.com
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz
maşallah SüphanAllah çok güzel

Doğru söylemiş henüz yavru ancak 2 aylık yeni yeme düşmüş

Üzerinizde yaptığı hareketler çok normal, tek ayağı ile yaptığı kanat germedir

Sultan papağanı, derisi nemi çok sever, derisi nem ister, kuruyunca kepek dökerler, insan cildi gibi

Kızıl darı, aspur yulaf verin çabuk kıracaktır

Çekirdek çok severler, suyu yakınına bırakın kokusundan bulup içer,

Röhnfried ürünleri tavsiye ederim

Entrobac/ probiyotik bağışıklık sistemi içindir

BtAmin forte/ tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir

Gervit-w /multivitamin

Kafesinde kalamar kemiği ve gaga taşı mutlaka olsun Calsiyum deposudur

Grit kum sindirimi kolaylaştırır bir yemlik içinde kafesinde dursun

Kapalı şişe su kullanın, arıtma çeşme suyu olmaz, bakteri ve ağır metaller vardır

Tahta tünek kullanın lütfen

Dışkı 2-3 güne düzelir, yem yedikçe

Mutlaka

Yulaf
Aspur
Yulaf
Çekirdek
Kızıldarı
Petshoptan temin edin
Yem kırma dönemi alışması gerekir