• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Yavru sultan papağanı hareketleri

robbstark

Yeni Üye
Dostlar selamlar 2 gün önce hobici bir arkadaştan sultan papağanı sahiplendik abimiz yavrunun 55-60 günlük olduğunu söyledi. Daha önce bir tecrübem olmadığı için forumdaki konulardan en iyi ürünleri araştırdım ve aldım.
1) Kuşum ilk geldiği günler halsizdi ama şimdi daha hareketlendi ancak bazen elime göbeğime aldığımda yada kendi yerinde dururken bile gözlerini çok sık hafif hafif kısıp açıyor bunun anlamı nedir?
2) Gagasıyla tüm vücuduyla oynuyor gibi beyaz kepeğimsi şeyler dökülüyor bazen bu normal mi?
3) elime geldiğinde tek ayağını kanadının içine alıp tek kanadını açıyor 1-2 saniye ve bunu fazla yapıyor
4) versele laga yeminden çoğu şeyi kıramıyor. aspur ve yulaf ve dal darı yiyebiliyor ona elimle mi öğretmem lazım sert yemleri kırmayı? Suyunda röhnfried gergit var ancak su içtiğini gözlemleyemiyorum elimle suluğu ağzına yaklaştırıyorum bazen öyle içiyor.
5) kafes düzeni ve yeri şuan net değil ancak kafese girince çıkmak istiyor gibi sizce ne yapmalıyım?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Dostlar selamlar 2 gün önce hobici bir arkadaştan sultan papağanı sahiplendik abimiz yavrunun 55-60 günlük olduğunu söyledi. Daha önce bir tecrübem olmadığı için forumdaki konulardan en iyi ürünleri araştırdım ve aldım.
1) Kuşum ilk geldiği günler halsizdi ama şimdi daha hareketlendi ancak bazen elime göbeğime aldığımda yada kendi yerinde dururken bile gözlerini çok sık hafif hafif kısıp açıyor bunun anlamı nedir?
2) Gagasıyla tüm vücuduyla oynuyor gibi beyaz kepeğimsi şeyler dökülüyor bazen bu normal mi?
3) elime geldiğinde tek ayağını kanadının içine alıp tek kanadını açıyor 1-2 saniye ve bunu fazla yapıyor
4) versele laga yeminden çoğu şeyi kıramıyor. aspur ve yulaf ve dal darı yiyebiliyor ona elimle mi öğretmem lazım sert yemleri kırmayı? Suyunda röhnfried gergit var ancak su içtiğini gözlemleyemiyorum elimle suluğu ağzına yaklaştırıyorum bazen öyle içiyor.
5) kafes düzeni ve yeri şuan net değil ancak kafese girince çıkmak istiyor gibi sizce ne yapmalıyım?
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz
maşallah SüphanAllah çok güzel😊
🌟Doğru söylemiş henüz yavru ancak 2 aylık yeni yeme düşmüş
🌟Üzerinizde yaptığı hareketler çok normal, tek ayağı ile yaptığı kanat germedir
🌟Sultan papağanı, derisi nemi çok sever, derisi nem ister, kuruyunca kepek dökerler, insan cildi gibi
🌟Kızıl darı, aspur yulaf verin çabuk kıracaktır
🌟Çekirdek çok severler, suyu yakınına bırakın kokusundan bulup içer,
♦Röhnfried ürünleri tavsiye ederim
🌟Entrobac/ probiyotik bağışıklık sistemi içindir
🌟BtAmin forte/ tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir
🌟Gervit-w /multivitamin
♦Kafesinde kalamar kemiği ve gaga taşı mutlaka olsun Calsiyum deposudur
♦Grit kum sindirimi kolaylaştırır bir yemlik içinde kafesinde dursun
🔷🔷Kapalı şişe su kullanın, arıtma çeşme suyu olmaz, bakteri ve ağır metaller vardır
♦Tahta tünek kullanın lütfen
🌟Dışkı 2-3 güne düzelir, yem yedikçe
♦Mutlaka ♦
Yulaf
Aspur
Yulaf
Çekirdek
Kızıldarı
Petshoptan temin edin
Yem kırma dönemi alışması gerekir 😊

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Videoda çıkmak istiyor, sizi görünce yaptığı hareketlenmeler dışarı çıkmak için
Darı, aspur çekirdek, yulaf kafes tabanına peçete serin bir tabak içine bırakın oyalanarak yer, sizde verebilirsiniz
🌟YouTube den şarkılar, sultanlar için ıslık sesleri,dinletin sabahları 15 dakika çabuk bir şekilde öğrenir, tam zamanı😊

robbstark

Yeni Üye
Demet hanım çok teşekkürler inceleyip bilgilendirici yorumlarınızı yaptığınız için, tavsiyelerinizin hepsini uygulayacağım

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Üst Alt