• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru Sultan Papağanı Göğüs kemiği ele geliyor

erenunl

Müdavim
kuşunuzda kuruluk var galiba çünkü bu belirtiler kuruluk hastalığının belirtsi
Biliyorum yeni başladığını düşünüyorum 3 gün probiyotik uygulayacağım eğer geçmezse mecbur mikostatin gibi beşeri ilaçlara başvurmak zorunda kalacağız yavrular da varsa bile nasıl uygulayacağım bilmiyorum sonuçta ağız yoluyla defalarca beslendiler

erenunl

Müdavim
@Şehmus BAKIR siz ne önerirsiniz yavrular ayrı 4 saatte bir elle besleme yapıyorum göğüs kemikleri ele geliyor fakat bunun yavru olduğu için normal olduğunu düşünüyorum umarım ki öyledir , dişi kuşumda ise aynı durum göğüs kemiği ele geliyor bugün fark ettim yem yemede su içmede bir problemi yok hastaysa bile yeni yakalanmıştır bugün yumurta maması ve dal darı yedi artı olarak biraz yeminden yedi (çok az) yavrular ise zaten elle besleniyor A21 ile onlarda da bu durum mevcutsa ne yapabilirim ? Dişi kuşa 3 gün probiyotik uygulamayı düşünüyorum ardından geçmezse mikostatine başvurmayı düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz anaçların daha ilk kuluçkası görüşlerinizi bekliyorum teşekkürler şimdiden 😊

ardaacar25

Yeni Üye
Merhaba hastalıkla ilgili gereken açıklamaları yapmışlar ben birşey sorucaktim üretim sezonunu siz açtınız mı yavru yeni mı

erenunl

Müdavim
Biraz erken olmamismi sanki sezon için bilmiyorum sizin tercihiniz tabide Eylül'de açmak daha iyi değil mi
Tabii ki öyle fakat benim dişi kuşum hastalandığı için ayrı kafeslere ayırmıştım hayvanlar kızışmış iyileşince erkeğin yanına koyduğumda direkt çiftleşmeye başladılar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
@Şehmus BAKIR siz ne önerirsiniz yavrular ayrı 4 saatte bir elle besleme yapıyorum göğüs kemikleri ele geliyor fakat bunun yavru olduğu için normal olduğunu düşünüyorum umarım ki öyledir , dişi kuşumda ise aynı durum göğüs kemiği ele geliyor bugün fark ettim yem yemede su içmede bir problemi yok hastaysa bile yeni yakalanmıştır bugün yumurta maması ve dal darı yedi artı olarak biraz yeminden yedi (çok az) yavrular ise zaten elle besleniyor A21 ile onlarda da bu durum mevcutsa ne yapabilirim ? Dişi kuşa 3 gün probiyotik uygulamayı düşünüyorum ardından geçmezse mikostatine başvurmayı düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz anaçların daha ilk kuluçkası görüşlerinizi bekliyorum teşekkürler şimdiden 😊
Hepsinin göğüs kemiği elinize geliyor ise bir sıkıntı yoktur 😂 şaka bir yana video görebilir miyiz 👍

erenunl

Müdavim
Hepsinin göğüs kemiği elinize geliyor ise bir sıkıntı yoktur 😂 şaka bir yana video görebilir miyiz 👍
Ekli dosyayı görüntüle 10969Ekli dosyayı görüntüle 10970Ekli dosyayı görüntüle 10971Ekli dosyayı görüntüle 10972Ekli dosyayı görüntüle 10973Ekli dosyayı görüntüle 10974
Dışkılar bu şekilde abi dişi kuş strese girdi yavruları aldığımda sabah kalkıp baktığımda kendi tüylerini yolup yolup kafesin tabanına atmıştı yavruları yanına koyunca kesti yolmayı onları besledi falan

erenunl

Müdavim
Bir yavru böyle abi bu böyleyse diğerleri de böyledir ve dişi kuş da böyledir , sen anlarsın anca bu durumdan yavrularda bu durumu nasıl alabiliriz
Ekli dosyayı görüntüle 10998Ekli dosyayı görüntüle 10999Ekli dosyayı görüntüle 11000Ekli dosyayı görüntüle 11001Ekli dosyayı görüntüle 11002Ekli dosyayı görüntüle 11003Ekli dosyayı görüntüle 11004Ekli dosyayı görüntüle 11005Ekli dosyayı görüntüle 11006Ekli dosyayı görüntüle 11007

erenunl

Müdavim
Abi gittim her ihtimale karşı mikostatin temin ettim bakalım hayırlısı bakarsan çok sevinirim durumlar gördüğün gibi şuan uyuttum yavru ve büyükleri

Üst Alt