• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru Sultan Gözlerini Açamıyor Sindiremiyor

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Başınız sağolsun çok üzüldüm çünkü gerçekten başına gelen anlar bu duyguyu sizi anlıyorum :( maalesef ki benim de 2 yıl içinde 3 kaybım oldu insan o kadar üzülüyor ki çaresizlikten pişmanlıktan ve telafisinin olmaması nedeniyle derinlemesine düşününce daha da üzülüyorum çünkü artık herşeyi tecrübe edindim ama onlar yok 😔

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Hiç cici bebe kullanmadım . Bunlara ilave yumurta sarısı da koydum bi kaç kez . Soğuk aldı diye düşünüyorum veterinerimiz yıkarsan düzelir hastalığı atar üstünden dedi . Maalesef dinledim ve sonuç kaybettim .
Nasıl bir hekim o sertifikası elinden alınmalı😡insan mı bu? üşütmüş banyo yapıp ter atsın😡günahtır vebali çok fazla.
Lütfen daha fazla kendinizi suçlamayın😔
Bu insanlara güveniyoruz, doğru sanıyoruz, tüm çabamız küçük dostlarımız iyileşsin diye😔
Kesinlikle hatalı değilsiniz içiniz rahat olsun..
Artık hatıralarınızda yer alacak, en güzel en komik en mutlu halleri ile🤲🦜sabır diliyorum size..

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Nasıl bir hekim o sertifikası elinden alınmalı😡insan mı bu? üşütmüş banyo yapıp ter atsın😡günahtır vebali çok fazla.
Lütfen daha fazla kendinizi suçlamayın😔
Bu insanlara güveniyoruz, doğru sanıyoruz, tüm çabamız küçük dostlarımız iyileşsin diye😔
Kesinlikle hatalı değilsiniz içiniz rahat olsun..
Artık hatıralarınızda yer alacak, en güzel en komik en mutlu halleri ile🤲🦜sabır diliyorum size..
Kesinlikle haklısınız hocam çünkü bu kişi belge alarak veteriner açmış ise işini iyi yapmak zorunda sonuçta orası da hastane sayılır , arkadaşımız elinden geleni yapmış

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Çok büyük hata ettim dinleyerek. Zaten 15 günlükken kötüleşti fazla vitamin yükledi diye sonra ölür dediler . Baktım sabahladım üç gece 5. Günün sonunda yavaş yavaş toparladı bu sefer 24 günlük yavruyu yıka yıkarsan iyi olur daha çabuk toparlar iyileşmesi hızlanır dedi hemen yıkadım. Akıl tutulması yaşadım sanki 🥹 çaresiz olduğum için söylenen her şeyi yaparsam daha çabuk iyi olur sandım . Yıkarken dedim ki hata ettin çok küçük yıkanmaz kendisine de söyledim ne fayda kabul dahi etmiyor günahsız bir varlığın ölümüne sebep olduk maalesef onu dinleyerek hataya ortak oldum . 😭 her şey faydasız daha da dinlemem kimseyi ders aldım ağlayarak yazıyorum bu satırları acıma destek oldunuz yardımcı olan iyi dileklerde bulunan herkesten Allah razı olsun 🌹🙏🏻 yüklediğim fotoğraflar da yarım saat arayla çekildi iyiydi yıkadım bir daha da toparlamadı fön makinasıyla kuruladım yarım saatten fazla kalorifere yakın koyuyordum kutusunu da ama bence soğuk aldı . 6 gün dayandı ve uçmağa uçtu.
Maalesef bazı anlarda akıl akıldan üstündür diyerek yanlış olduğunu bile bile başkalarını dinleyip hatalar yapıyoruz. Elden bir şey gelmez fakat bundan sonra başka bir kuş sahiplenirsiniz diye eklemek istiyorum, kuşlar hiçbir şekilde saç kurutma makinesiyle kurutulmamalı. Solunum sistemleri çok hassas ve evde açtığınız camdan kaynaklı ufak bir hava akımı bile onları hasta etmeye yetebiliyor. Fön makinesi ile kurutmak, hele ki bu soğuk havalarda çok ama çok yanlış. Yanlış anlamayın çok üzüldüğünüzü biliyorum ben de gerçekten üzüldüm fotoğrafları da görünce, sadece bilinçlenmeniz ve bu tarz bir hatayı bir daha yapmamanız için söylemek istedim. Bunun yerine kalorifer peteğinin üstüne bir havlu serip kuşu beş, on dakika kadar üzerinde tutabilirsiniz. Veya odayı 23-25 derece sıcaklığa getirip kuşunuzu kafesinde kendi haline bırakırsanız o silkinerek kendini kurular, tüylerini de düzeltir. Başınız sağ olsun tekrardan 🙁

Monica

Yeni Üye
Maalesef bazı anlarda akıl akıldan üstündür diyerek yanlış olduğunu bile bile başkalarını dinleyip hatalar yapıyoruz. Elden bir şey gelmez fakat bundan sonra başka bir kuş sahiplenirsiniz diye eklemek istiyorum, kuşlar hiçbir şekilde saç kurutma makinesiyle kurutulmamalı. Solunum sistemleri çok hassas ve evde açtığınız camdan kaynaklı ufak bir hava akımı bile onları hasta etmeye yetebiliyor. Fön makinesi ile kurutmak, hele ki bu soğuk havalarda çok ama çok yanlış. Yanlış anlamayın çok üzüldüğünüzü biliyorum ben de gerçekten üzüldüm fotoğrafları da görünce, sadece bilinçlenmeniz ve bu tarz bir hatayı bir daha yapmamanız için söylemek istedim. Bunun yerine kalorifer peteğinin üstüne bir havlu serip kuşu beş, on dakika kadar üzerinde tutabilirsiniz. Veya odayı 23-25 derece sıcaklığa getirip kuşunuzu kafesinde kendi haline bırakırsanız o silkinerek kendini kurular, tüylerini de düzeltir. Başınız sağ olsun tekrardan 🙁
Estağfurullah hocam yeni bilgiler edinmeye açık olduğum için buraya yazdım . Teşekkür ediyorum dikkate alacağım aslında düşük bir ayarda ve 40 cm uzaklıktan falan kurutuyorum 3 yaşımdan beri karga, serçe, kumru, kırlangıç,bıldırcın, civciv, ördek, papağan, muhabbet, hint bülbülü vb hepsinde aynı yöntemi kullandım . Bence bu sefer 25 günlük kuşu yıkamama neden olan hekimi sorgusuz sualsiz dinlemek idi hatam yavru kuş yıkanmaz bu net hata 😞 tabi hiçbir zaman tam nedenini bilemeyeceğim önlem önemli hava akımına maruz kalmadı ama bakalım Allah bir daha böyle bir kayıp hiçkimseye yaşatmasın inşallah 🍀 🤲🏻