• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru Bakımı Yavru sevda papağanı hakkında sorularım

bayburak

Yeni Üye
Arkadaşlar selamlar, geçen gün yavru olarak aldığım el besleme yaptığım sevda papağanımın kutusuna kağıt havlu sermiştim, el besleme yapıp ilgilenip kutuya bıraktım ve evden çıkmam gerekiyordu, yaklaşık 2-3 saat dışarda kaldım ve geldiğimde bir havlukağıt dik olarak kartonun bi tarafına yaslanmış duruyordu. Anneanneme sorduğumda kağıt havlunun kuşun üstünde olduğunu o yüzden kenara çektiğini söyledi. Muhtemelen kuş içeride tepişirken oluştu ancak havlu oldukça aşınmış duruyor. Sizce yemiş olabilir mi? Havlukağıdın ve kuşun şuanki fotoğrafını paylaşıyorum, kursağı hakkında düşünceleriniz nedir? En son yaklaşık 7 saat önce beslenmesini yapmıştım. Birazdan tekrar yapacağım.

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba daha yavruyken böyleyse palazlandığında yapacağı yaramazlıkları düşünemiyorum. 🌸 Yedikten sonra kusma refleksi, öğürme gibi hareketleri olmadıysa merakından yada oyun amaçlı yemeden gagalayıp parçalamıştır. Yine de davranışlarını gözlemleyin.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
7 saat böyle bir yavru için çok uzun bir saat. İki en fazla üç saatte bir beslenmeli. Yavaş yavaş kuruma başlar anlamaz kaybedersiniz. Aç kaldığı için yemişte olabilir. Besleme saatine daha özen göstermelisiniz.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Arkadaşlar selamlar, geçen gün yavru olarak aldığım el besleme yaptığım sevda papağanımın kutusuna kağıt havlu sermiştim, el besleme yapıp ilgilenip kutuya bıraktım ve evden çıkmam gerekiyordu, yaklaşık 2-3 saat dışarda kaldım ve geldiğimde bir havlukağıt dik olarak kartonun bi tarafına yaslanmış duruyordu. Anneanneme sorduğumda kağıt havlunun kuşun üstünde olduğunu o yüzden kenara çektiğini söyledi. Muhtemelen kuş içeride tepişirken oluştu ancak havlu oldukça aşınmış duruyor. Sizce yemiş olabilir mi? Havlukağıdın ve kuşun şuanki fotoğrafını paylaşıyorum, kursağı hakkında düşünceleriniz nedir? En son yaklaşık 7 saat önce beslenmesini yapmıştım. Birazdan tekrar yapacağım.
Merhaba maşallah SüphanAllah çok güzel bir bebek😊🤲
Havlu kağıt yerine talaş veya mısır granülü serin lütfen, dışkılamış ve yumuşayınca yemiştir
Sıcak tutun çok çabuk üşür😊🤲sağlıklı uzun ömrü olsun, günde 3/4 defa beslenmelidir
Kursağı boş, hafif katı yapın mamayı kursak hemen boşalmasın
Önüne kızıldarı bırakın kağıt yerine onu tırtıklasın😊
♦Röhnfried ürünleri tavsiye ederim profesyoneldir
♦Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir mamaya prinç tanesi katın
♦BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir mutlaka verin
♦Çeyrek fincan suya 3 damla damlatın ve çay kaşığı ile içirin
Gervit-w multivitamin suyuna 2 damla damlatın içirin gereklidir😊🤲
Vitaminler 3 gün ara ile verilmelidir🥰

bayburak

Yeni Üye
7 saat böyle bir yavru için çok uzun bir saat. İki en fazla üç saatte bir beslenmeli. Yavaş yavaş kuruma başlar anlamaz kaybedersiniz. Aç kaldığı için yemişte olabilir. Besleme saatine daha özen göstermelisiniz.
Aldığımız kuşçu 8 saatte bir besliyormuş, bana da bir kaç gün ortama alışması için 6 saatte bir, daha sonraki günler 8 saatte bir beslememi söyledi. Şuan kuşçunun verdiği özel mamayı kullanıyorum toz halinde sıcak suya katıp ılıklaşınca çay kaşığı ile besliyorum. Ara sıra da ufalayıp ceviz veriyorum

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Aldığımız kuşçu 8 saatte bir besliyormuş, bana da bir kaç gün ortama alışması için 6 saatte bir, daha sonraki günler 8 saatte bir beslememi söyledi. Şuan kuşçunun verdiği özel mamayı kullanıyorum toz halinde sıcak suya katıp ılıklaşınca çay kaşığı ile besliyorum. Ara sıra da ufalayıp ceviz veriyorum
8 saat nedir ya. İnsan bile oturup full protein kuzu yese acıkır. İki üç saatte bir besleyin yazık hayvana. Öyle diyip satmış size. Zamanı olmayan insanlar almak istemiyorsa böyle birşey uydurmuştur. Eğer aslı varsa bu dediğinizin şikayet edin hayvanlara eziyet etmesin.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
8 saat çok fazla kuş daha bebek ve sık beslenmeli
Kursak boşaldığını an besleme olmalıdır, besleme saati yoktur

bayburak

Yeni Üye
Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkürler, bu arada havlu kağıdı ayaklarıyla üstünde gezinerek bu hale getirmiş, Kartonun içinde ufak bir karton çıkıntısı daha var içeriye doğru, oralara havlu kağıdı koyunca biraz tümsek gibi oluyor haliyle ayakları oraya sürtüyor. İlk kez bir papağan aldım ve ilk kez el ile besleme yapıyorum, şuan cevaplarınızdan sonra endişelenmedim değil. 🫤 Daha sık besleyeceğim. Umarım sağlıklı bir şekilde yeme düşer. Sorularım olursa tekrar buraya yazsam olur mu?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Konunuzun en başındaki kağıt havlu için sizce yemiş olabilir mi kısmından sonraki yazılarınızı okumadım. Normalde hasta olan hiç yemeyen kuşlara bile kursak beslemesi günde üç veya maksimum dört kere yapılır bu yavrucak daha bebek çok daha sık beslenmeli. Tecrübesizliginize denk gelmiş daha dikkatli olursunuz bundan sonraki süreçte 🌸 evet sorularınızı bu konu altına sorabilirsiniz.

bayburak

Yeni Üye
Herkese iyi günler, sizce ufalanmış ceviz yemesi iyi mi? Mamadan ne kadar sonra ya da erken versem daha iyi olur? Şuan mamadan 1-2 saat önce veriyorum Cevizi çok seviyor. 😄 Bu şekilde ufaltıyorum cevizleri. 20251112_013541.jpg

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Herkese iyi günler, sizce ufalanmış ceviz yemesi iyi mi? Mamadan ne kadar sonra ya da erken versem daha iyi olur? Şuan mamadan 1-2 saat önce veriyorum Cevizi çok seviyor. 😄 Bu şekilde ufaltıyorum cevizleri. Ekli dosyayı görüntüle 96635
Yani eğer dün bahsettiğiniz gibi günde iki kez besliyorsanız sevdiğinden çok aç kaldığı için yiyor. Haftada iki kez verin herşeyin fazlası zarar.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Elle beslemeyi günde 4-5 kez ama kursagi çok sisirmeden verin ve cevizi şuan vermeyin daha çok küçük biraz büyüyünce olabilir 👍

Üst Alt