• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru Bakımı Yavru serçe bakımı

Cipicipi

Yeni Üye
Az önce yavru serçe düştü balkona tüyleri çıkmış ama çok küçük yumurta sarısı mısır unuyla bir mama hazırladım biraz yedi bol su verdim. Sanki ayağının üstünde çok duramıyor ne yapmalıyım( evde muahhbet kuşum var dış parazit ilacı yapmıştım yinede herhangi bir sorun olur mu)

Ece A.🥇

Tutkulu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Yardımsever üye
Merhaba, kuşunuzdan uzakta dursun, bir problem olmayacaktır. Şimdilik ilgilenebilmek için bir kaba alın kendisini. Kabın içine pamuk doldurun veya yumuşak bir bez parçası koyabilirsiniz. Kabın içine kuşu koyduktan sonra ince bir tül ile kapatırsanız kaptan çıkma ihtimalini indirgemiş olursunuz ve içeride ki sıcaklığı korursunuz. Pamuk ve bezi yadırgamaması için etrafına birkaç dal parçası da koyabilirsiniz ki normalde dışarıda yuvaları daldan olur :) El besleme maması varsa elinizde ona da verebilirsiniz. Sokaktan solucan, minik böcek gibi protein ağırlıklı böcek çeşitleri yedirebilirsiniz. Eğer yapamazsanız da kedi kuru mamasını ıslatıp şişmesini sağlayın, mama yumuşayıp şiştikten sonra yedirebilirsiniz. 3 saat aralıklarla kursağının boşluğunu kontrol ederek ilerleyebilirsiniz🙏 Şırınga veya çay kaşığı ile suyunu verebilirsiniz. Kuşun streamable.com üzerinden bir videosunu yükleyip çıkan linki burada paylaşabilir misiniz? Mümkünse beyaz peçete üzerine dışkı fotoğrafı da görelim :)

Cipicipi

Yeni Üye
Diğer odaya aldım küçük kafese koydum hazır mama yok ancak kendim hazırladım yumurtalı içine zeolit tozu koydum birazcık şırıngayla İki defa kursaktan besledim ötüyor ancak sol ayağı sanki acımış

mortsvivants🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Diğer odaya aldım küçük kafese koydum hazır mama yok ancak kendim hazırladım yumurtalı içine zeolit tozu koydum birazcık şırıngayla İki defa kursaktan besledim ötüyor ancak sol ayağı sanki acımış
İyi yapmışsınız, video görebilir miyiz?

Ece A.🥇

Tutkulu
Yardımsever üye
Yumurta iyice haşlanmış yumurta sarısını ılık su ile yoğurt kıvamına getirdiğiniz şekilde mi? Eğer böyleyse doğru, devam edebilirsiniz. Mısır unu eklemeseniz de olur. Tüylüymüş bayağı, aspur veya kızıl dal darı vermeyi de bir deneyin önüne dökebilirsiniz kendi yiyebilecek mi bir test edin lütfen :) Yiyemiyorsa eğer yumurta maması, kuru kedi mamasını dediğim gibi su ile yumuşatıp yedirmeye devam edebilirsiniz. Darı ve aspur da önünde durmaya devam etsin. Zamanla onu da merak edip gagalayacaktır. Mamaya zeolit koymanız da iyi olmuş ona da devam edin🙏 Ayağını da net görebileceğimiz bir videosunu çekebilir misiniz acaba, nasıl bir problemi var acıdan kastınız nasıl tepki veriyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
İstanbuldaysanız bana ulaştırırsanız bakımı ile ilgilenirim çünkü çok zordur serçe bakmak 👍canlı yem de bulunur, mama da ve infrared ısıtıcı lambam da tam tesisat🙏

Cipicipi

Yeni Üye
İstanbuldaysanız bana ulaştırırsanız bakımı ile ilgilenirim çünkü çok zordur serçe bakmak 👍canlı yem de bulunur, mama da ve infrared ısıtıcı lambam da tam tesisat🙏
Maalesef izmir'deyim Şehmus Bey keşke verebilsem ayağında bir sakatlık var gibi 😔

Cipicipi

Yeni Üye
Yumurta iyice haşlanmış yumurta sarısını ılık su ile yoğurt kıvamına getirdiğiniz şekilde mi? Eğer böyleyse doğru, devam edebilirsiniz. Mısır unu eklemeseniz de olur. Tüylüymüş bayağı, aspur veya kızıl dal darı vermeyi de bir deneyin önüne dökebilirsiniz kendi yiyebilecek mi bir test edin lütfen :) Yiyemiyorsa eğer yumurta maması, kuru kedi mamasını dediğim gibi su ile yumuşatıp yedirmeye devam edebilirsiniz. Darı ve aspur da önünde durmaya devam etsin. Zamanla onu da merak edip gagalayacaktır. Mamaya zeolit koymanız da iyi olmuş ona da devam edin🙏 Ayağını da net görebileceğimiz bir videosunu çekebilir misiniz acaba, nasıl bir problemi var acıdan kastınız nasıl tepki veriyor
Bir ayağının Üstüne basamıyor hareket ettiremiyor ve parmakları kıvrık

muhabbet2000

Aktif Üye
Bulunduğunuz ilçenin belediyesinin veteriner işleri müdürlüğü varsa arayabilirsiniz. Belediyenin numarasını arayın sorununuzu söyleyin onlar ilgili birime yönlendirecektir. Birkaç gün önce bu şekilde yaralı güvercin teslim ettim belediye veterinerine.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bulunduğunuz ilçenin belediyesinin veteriner işleri müdürlüğü varsa arayabilirsiniz. Belediyenin numarasını arayın sorununuzu söyleyin onlar ilgili birime yönlendirecektir. Birkaç gün önce bu şekilde yaralı güvercin teslim ettim belediye veterinerine.
Peki sonrası? Gerçekten tedavi ettiklerini düşünüyor musunuz? Şahsen benim pek güvenim yok.

Cipicipi

Yeni Üye
Mesajlarınıza geç verdiğim için özürdilerim ayağında bir basamama durumu gördüm ve kendimce sabitledim Un ve suyla bir alçı yaptım ayağını düz tutabilmesi İçin ilk güne göre daha enerjik ve sağlıklı görünüyor artık beslenmeyede alıştı Maalesef böcek bulamadım geçen gün sadece sinek avlayabildim verdim severek yedi hergün İki saatte bir yumurtayı suyla karıştırıp mama yapıp veriyorum umarım bir haftada iyileşip salarım 😔

Cipicipi

Yeni Üye
2017 yılında yine böyle bir durum olmuştu bulunduğum belediyenin veterinerini aramıştım ancak umursamaz bir şekilde konuştular resmen dalga geçmişlerdi açıkcası bulunduğum belediyenin veterinerine kesinlikle güvenmiyorum.