• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! yavru serçe bakımı

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
daldarı versem olur mu? kedi kuru mamasını ıslatıp mı vereyim? solucan bulamam maalesef bulsam da ona yediremem ben biraz geriliyorum da canlı yemlerden. kedi kuru maması var bi süredir duruyo kenarda onu nemlendirip verebilirim ve daldarı da veririm olur mu bunlar?
Daldarı da olur, kedi maması da olur kedi mamasında ki besin değerleri bir süreliğine yeterli gelecektir.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
tamamdır kuru kedi mamasını nemlendirip vericem
Varsa yavru yemi de olur, garden mix, aspur darı minik tohumları kırabilir, gagası kanaryalarınkine benzer, aspuru çabuk kırar, kedi yemi ise protein deposudur, rahat büyür, cımbızla yer😊

getherenowhere

Müdavim
Varsa yavru yemi de olur, garden mix, aspur darı minik tohumları kırabilir, gagası kanaryalarınkine benzer, aspuru çabuk kırar, kedi yemi ise protein deposudur, rahat büyür, cımbızla yer😊
şu an yiyemiyor çünkü gece 😔 uyandırdım daldarı ve kedi maması vermek için ama çok umursamadı. şırıngayla beslememe izin verdi sadece. bebek maması vermek zorunda kaldım yine ama sanırım şu an aç değil. güneş doğunca şansımı tekrar deneyeceğim. 1 ml yakın mama verdim biraz önce, 0.5 ml kadar da su verdim. sabaha kadar götürür değil mi? ona göre uyuyacağım da

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
şu an yiyemiyor çünkü gece 😔 uyandırdım daldarı ve kedi maması vermek için ama çok umursamadı. şırıngayla beslememe izin verdi sadece. bebek maması vermek zorunda kaldım yine ama sanırım şu an aç değil. güneş doğunca şansımı tekrar deneyeceğim. 1 ml yakın mama verdim biraz önce, 0.5 ml kadar da su verdim. sabaha kadar götürür değil mi? ona göre uyuyacağım da
Kedi mamasını da sulandırıp verebilirdiniz Şiringa dan geçer, zararlı olduğunu söyledimiştik ama tm tercih sizin

getherenowhere

Müdavim
Kedi mamasını da sulandırıp verebilirdiniz Şiringa dan geçer, zararlı olduğunu söyledimiştik ama tm tercih sizin
kedi mamasini sulandirdim siringaya biraz cektim pütürlü ama yine de vermeyi denedim, yemedi. surekli uyumak istiyor sanirim gece oldugu icin. sabah bir daha deneyeceğim bir tane daha mamayi suya koydum sabaha yumusar hem su icmis olur hem de mama yemis olur. guncel diskilari da asagida, bi sorun yok sanirim

IMG20250517232654.jpgIMG20250517232712.jpg

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
kedi mamasini sulandirdim siringaya biraz cektim pütürlü ama yine de vermeyi denedim, yemedi. surekli uyumak istiyor sanirim gece oldugu icin. sabah bir daha deneyeceğim bir tane daha mamayi suya koydum sabaha yumusar hem su icmis olur hem de mama yemis olur. guncel diskilari da asagida, bi sorun yok sanirim

Ekli dosyayı görüntüle 86986Ekli dosyayı görüntüle 86987
Bebek maması uygun değil, dışkılar iyi gözükmüyor, top şeklinde olmalı elinizde zeolit tozu varsa katın içine

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
sabah zeolit tozlu kedi maması vereceğim o zaman, umarım sabaha kadar dayanabilir çünkü gece yemek yemiyor
Demet abla dedi lakin bende tekrar tekrar söyleyeyim. Bebek mamaları kuşların sindireceği yapıda ürünler değiller. İçeriğinde kuşlar için gereksiz şeker, yağ, tuz ve süt türevleri bulunur özellikle sütte bulunan laktoz kuşlar tarafindan sindirilemez. Sonucunda organ hasarı kaçınılmaz olur. Petshoplara sorarak a21 elle besleme maması bulabilirsiniz. Çok daha sağlıklı olur.

getherenowhere

Müdavim
Demet abla dedi lakin bende tekrar tekrar söyleyeyim. Bebek mamaları kuşların sindireceği yapıda ürünler değiller. İçeriğinde kuşlar için gereksiz şeker, yağ, tuz ve süt türevleri bulunur özellikle sütte bulunan laktoz kuşlar tarafindan sindirilemez. Sonucunda organ hasarı kaçınılmaz olur. Petshoplara sorarak a21 elle besleme maması bulabilirsiniz. Çok daha sağlıklı olur.
elimde mamaistten aldigim elle besleme mamasi var ama tarihi gecti eger uygun derseniz onu kullanmak istiyorum aslinda

getherenowhere

Müdavim
Nemli değilse sıkıntı olmaz, mamaist.com yoğun bakım el besleme maması
Kaşık ile karıştır top top kalmıyorsa olur
abla verdim ama oda sıcaklığında suyla verdim, uzun süredir hazırlamamıştım bu mamadan o yüzden biraz unutmuşum yedirdikten sonra hatırladım. 1 ml kadar falan içti karışımdan. biraz cıvıktı karışım ama en azından içti. içine çok az da zeolit tozu kattım, umarım her şey yolunda gider başka tavsiyeniz var mı? tüyleri çok katımsı duruyor, beslemeye çalışırken ilk gün biraz üzerine dökmüştüm bebek mamasını. yıkarsam ölür diye korkuyorum. ne yapmalıyım? çok teşekkür ederim tekrardan.