• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İstanbul Yavru sahiplenmek istiyorum

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kardeşim uretilmesine satılmasına karsiysan sal elindekini doğaya. Git sahilde martı besle Sultanahmet'te güvercin besle Ağrı dağında kartal şahin besle. Öyle süslü sözlerle kuş bakılmaz yeri geldiğinde 100 liralık kuşa 400 liralık ilacı alıp tedavi edeceksin.

gambred

Yeni Üye
Kedi köpek gibi hayvanlara süs niyetine para verip bakmaktansa, engelli / muhtaç hayvanları sokaktan veya barınaktan alıp beslemeye ben de karşı değilim.

Ama konumuz doğada yaşaması zor olan; emek vererek, bazen uykusuz kalarak yetiştirilen hayvanlar olunca "ben hayvana para vermeye karşıyım" demek üreticiye saygısızlık gibi geliyor bana.

Ben Sultan sahiplenmeden önce 3 ay araştırma yaptım. Evimdeki can bana gelmeden iki hafta önce kafesinden darısına, vitamininden probiyotiğine 800 ₺'lik tam takım alışveriş yaptım. Gerçi tam takım alışveriş yapamamışım, bu hafta 450 ₺'lik dezenfektan vitamin vs gibi eksik gördüğüm malzemeleri tamamlayacağım.

Sultan'ı teslim alırken ben çok iyi bakacağım, hayvana para vermeye karşıyım demedim. Üreticinin emeğinin ve masrafının karşığını sordum ve anlaşarak aldım. Umarım her şey yolunda gider ve dişimin yanına erkek bakarsam aynı yolu izleyeceğim.

Burada emek sahipleri "neden bedava arıyorsun" dediği zaman üst perdeden verilen cevaplar bana garip geldi. @Şehmus BAKIR'ın yerinde olsam para verse dahi arkadaşa kuş vermezdim açıkçası. İnsana değer vermeyen birinin herhangi bir cana değer vereceğini pek sanmıyorum.

Son düzenleme:

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Evet bende katılıyorum. Bir kuşun hasta iken diğerini istemen pek de doğru değil. Zaten hasta bir kuşun bakımı çok zor. Emek ilgi sevkat ve doğal olarak bütçe istiyor. Ki geçtim bunları yeni gelen kuşa da hastalık bulaşır ona da yazık. Benimde de hasta bir kusum var şuan çok çok daha iyi şükür. Hepsi buradaki kişiler sayesinde. Sürekli ilgililer ve hiçbir karşılık beklemiyorlar. Bunu düşünerek bile evet dediklerini bir düşüneyim dersin yada haklılar hasta kusum var onla daha çok ilgilenmeliyim dersin. Malesef ben şuan ki kusumun yanında olan kusu kaybettim veteriner dönüşü öldü. Ve şuan ki kusumda o zaman fark ettim hasta olduğunu. buradaki veterinerler bir şey anlamıyor kuşlar hakkında. O zaman şiş gözlerle dolaşıyordum. Her kusuma baktığımda ağlayasım geliyordu ya o da ölürse diye. Her uyuduğumdan 2 - 3 saat ara ile kalkıp bakardım acil bir şey olursa diye. Dediğim gibi bütçe de istiyor ve ben bütçem kısıtlı olsa bile bir sürü masraf yaptım sırf o iyi olsun diye. İnsanlar kuş bu ne olacak deseler bile. O yüzden @Şehmus BAKIR hoca demiş zaten iyileştir gel diğer kusu vereyim diye. Bence bunu bir düşünmelisin. Onlar diyorlarsa bir bildikleri vardır.

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Benim kuzenim veteriner ona bırakılan veya bulunan köpek kedi gibi canlıları sahiplendirio ancak şöyle bir durum var bakabilecek mi işte birkaç günde bir resim video istiyor bakımı begenmezse geri istiyor.
Fransadan örnek vereyim yaşadıgım dönemde bir petshopa gitmiştim akvaryum alıp balık bakmak istedigimi söyledim önce akvaryum su düzenleyici hava motoru vs verdi önce suyu koyup 3 gün bakteri oluşmasını bekleyeceksin dedi 3 gün sonra gidip video gösterdim akvaryumu sistemi ve düzeni bvegendikten sonra balık sattı bana

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuş bakımı öyle kolay basit geliyor ki sadece yem su kafes tünek zannediyorlar üzülüyorum. İlacı vitamini hastalığı sağlığı en önemlisi tecrübesi. Bakımı ihtiyaçlarını bilmek mesele. Önüme su yem koymakla olmuyor kardeşim. Kuşu bedava alsan 1 kg yem 25₺ ☺ En ucuz olanıda yemi zaten probiyotik desen 50 gram 50₺ den satılıyor. Multivitaminler B vitaminleri, aspur yulaf sağlık tohumu, Elle besleme maması derken o işin altından kalkması zor sonuçta bir can bu ona en iyi ortamı sunmak lazım. Ki evde kuş beslemenin caiz olan şeklide budur. O hayvana doğasını aratmayacak şekilde beslemek lazım.
Tabii ki hocam, onlar kapımıza dayanıp aç biz artık burda yaşayacağız demiyorlar ki🤷 onları bulunduğu ortamdan alıp zorla evlerimize hatta kafeslere hapseden biziz. Ama madem seviyoruz (ki sevmesem evimizde ne işi var) o zaman en iyi şekilde bakmak gerek, çocuk gibi bütün ihtiyaçlarını karşılamak gerek

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Didem bize arada bir gelip kendini hayvansever sanıp laf eden panter emeller geliyor bu kuşların bu kafeslerde ne işi var onlar özgür hayvanlar salın onları diye kendini heder ediyor..benim tek cevabım gidin bizi şikayet edin diyorum önceden açıklama yapardım bakın bu kuşlar bizim doğanın kuşları değil evcil hayvandır nasıl ki sizin evinizde kediniz var ve sokakta üşümesin diye evde bakıyorsanız ve şimdi gelip ona karnı doysun diye mama alacaksınız bunlarda aynı evcil kuşlar eğer şimdi salsam ya yırtıcı bir kuşa yem olur yada yine bir başkasının evine sığınır o kadar anlatıyorum yine dinlemiyor çünkü sadece hakaret etmeye gelmiş düz mantıkla ben hayvanseverim diyor sadece kedi sevmekle hayvansever olunmaz olsaydı genel isim verilmezdi kedisever , kuş sever kopeksever vs.diye sınıflara ayrılırdı.. neyse ben daha konuyu uzatmiyim @Yasinn kardeşime teklifim her zaman geçerli onda o ışığı göreyim Jumbo vercem söz verdim 😊
Dediğinin arkasında duran abimdir. ben bile Cesaret edip olur abi demiyorsam. sanmıyorum o arkadasın yapabileceğini. ☺

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bundan seneler önce, çok istediğim için eşim bana köpek hediye etti, yavru bir İngiliz Bulldog, sadece aciklamak için yazıyorum 3000 tl para verdik o zaman. Aldıktan sonra veterinerde öğrendik ki henüz kendisini isitamayacak kadar küçük ve beslenmeye muhtaçmış hayvan. E 2 haftada bir aşısı, maması, suyu, oyuncağı hatta eğitimi.. Kızım daha doğmamıştı, gece 2 saatte bir uyandım ellerimle biberonla besledim battaniyeleri koynuma sarıp uyuttum. Sitede istemediler ev sahibim köpeği gönder dedi, göndermek zorunda kaldık, çok sevdiğimiz biricik evimizi bırakıp başka bir eve taşındık, köpeğimizle birlikte.. Hamileyken düşük riskim varken ben gezdiremedim sabah 6da işe giden eşim 5te tuvalete çıkardı öyle gitti, akşam eve geldi kendi yemek yemeden 8-9 artık kaçta geldiyse çıkardı gezdirdi öyle yemeğe oturdu. Kızım prematüre doğdu ben çıkamadım yine eşim akrabalar komşum yeri geldi çıkardı gezdirdi geldi. En son kızım 6 aylıktı covid başladı, ben ameliyat geçirmişim kızım prematüre zaten beyninde hasar riski var, eşim şeker hastası daha ortada asi yok ilaç yok hasta olursak hepimiz ölürüz bahçemiz yok bir aya yakın uzuuun bir balkonumuz vardı balkonu ona bıraktık ama mutlu olmadığını görünce eşim bahçeli kendi evinde oturan bir arkadaşına, ÜCRETSİZ olarak, hiçbir para talep etmeden verdi Jorsy'yi, yanında eşyaları maması vs her şeyiyle.. Bu zamana kadar baktık paralar döktük ilgilendik umurumuzda olmadı, tek onemsedigimiz şey köpeğin mutlu olmasıydı ve oldu da. Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru gittik baktık en son, almayı düşünüyorduk geri, ama bir baktık ki kocaman kulübesi var, bahçede serbest koşuyor, çocuklarla oynuyor, yüzü gülüyor resmen hayvanın. Vaz geçtik almadık, mutlu olduğu yerde yaşasın biz yine arada gider severiz. Ama bir can mutlu olduysa gerisi önemli değildir ✋

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
Senin vereceğin kuşa mı kaldım ne sanıyon kendini
bu ne biçim üslup birader? ücretsiz verilecek kuşa kalmadıysan dilenmiceksin açtığın konulara ve yazdığın mesajlara bak istersen. hadi madem yenisini isteyeceksin ondan öncesinde yanındaki iyi olmayan canı iyileştiriceksin. bu düşünce tarzına sahip birine değil bir can bir vazo bile emanet edilmez. burada herkes hayvansever ve iyi niyetli ama afedersin salak değil. suistimal etmeye çalışma bazı şeyleri

Bahar Y.

Müdavim
Güzel ailemizin yazdığı mesajları gururlanarak okudum ve iyi ki bu forumdayım dedim yine yeniden :)
@Yasinn yaşınız kaçtır nedir ne değildir bilmiyorum ama bende bütçe olarak yaşa değinmek istiyorum, ben lise 3 öğrencisiyim 3 kuşum var ve onlara bakarken bilerek ailemden destek almıyorum ilk kuşumu alalım 1 yıl olacak 7 Nisanda ve bir günden bir güne "anne/baba ben yem alacağım vitamin alacağım para lazım" demedim, ki kuşlarımıda kendi paramla aldım biriktirip, bu öyle bir duygu ki kendim okul harçlığımdan kısar yine kendim biriktirip alırım, siz gelmişsiniz elinizde hasta bir can varken ona çare olmak yerine forumumuzun canı ciğeri olan Şehmus abimize üslubu iğreti ve itici olan bir şekilde yavru istedikten sonra yine aynı şekilde karşılık veriyorsunuz (ki ben kaç kez denk geldim kuşu vefat eden üyelere yavru hediye etmek istediğini) sizin yaptığınız bu foruma yakışmayan ve kabuledilebilirliği olmayan bir durum, ille edep ille edep
Uzun lafın kısası kaç yaşında halimle 1 kuruş ailemden almadan bakıyorum 2 çift 1 tek kuşuma.

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
ada
Güzel ailemizin yazdığı mesajları gururlanarak okudum ve iyi ki bu forumdayım dedim yine yeniden :)
@Yasinn yaşınız kaçtır nedir ne değildir bilmiyorum ama bende bütçe olarak yaşa değinmek istiyorum, ben lise 3 öğrencisiyim 3 kuşum var ve onlara bakarken bilerek ailemden destek almıyorum ilk kuşumu alalım 1 yıl olacak 7 Nisanda ve bir günden bir güne "anne/baba ben yem alacağım vitamin alacağım para lazım" demedim, ki kuşlarımıda kendi paramla aldım biriktirip, bu öyle bir duygu ki kendim okul harçlığımdan kısar yine kendim biriktirip alırım, siz gelmişsiniz elinizde hasta bir can varken ona çare olmak yerine forumumuzun canı ciğeri olan Şehmus abimize üslubu iğreti ve itici olan bir şekilde yavru istedikten sonra yine aynı şekilde karşılık veriyorsunuz (ki ben kaç kez denk geldim kuşu vefat eden üyelere yavru hediye etmek istediğini) sizin yaptığınız bu foruma yakışmayan ve kabuledilebilirliği olmayan bir durum, ille edep ille edep
Uzun lafın kısası kaç yaşında halimle 1 kuruş ailemden almadan bakıyorum 2 çift 1 tek kuşuma.
Maşallah hocam

beyyza02

Müdavim
arkadaşın iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum ama söylemek de istiyorum. çoğu kişi diyor ki vereyim 50 lirayı bizim çocuğa hayvan olsun, köşede dursun. ben yemi üflemediği için açlıktan kuşu öldüreni bile gördüm. ucuz diye alıyorlar bir kenara atıyorlar. ve kuşlar köpeklerin aksine, evcilleştirmek, bağ kurmak zor. kedi köpek üretimine kesinlikle karşıyım çünkü sokakta ihtiyaç sahibi onlarcası var. ama kuşta bu şans olmadığı için çok sınırlı sayıda ve gerekli koşulları sağlayan kişi üretim yapmalı diye düşünüyorum.ben kafeste yaşamasını istemediğim, üzüldüğüm için hiç kuş istemezdim ama emrivaki geldi. şu an mutlu mu bilemiyorum ama ne yazık ki özgür değil. tabii ki böyle düşündüğüm için sokağa atayım demiyorum. ama çok hevesli bir çiftim olmasına rağmen çoğaltmıyorum. çünkü pet shoplarda bekleyen bir sürü kuş var. Ben sadece olabildiğince iyi bakmaya çalışıyorum. bana bir şey olursa diye bildiğim şeyleri kardeşime de söylüyorum hatta geçen dedi ki abla ölürsen senin Foruma kuşlarla ilgili bana her şeyi anlatır mısınız derim 😀😀
aldığım çoğu bursu onlara harcıyorum.ve herkes beni linçliyor bu yüzden abxpajxp can olduğunu kavrayan kişiler çok az. hal böyleyken sorup soruşturmadan parasını alan gerisine karışmayan üreticiler olmamalı bence🙂

EnesGenç

Eski Forumcu
Her şey emek ister sen ise gitmek için otobüse binip para veriyorsun ki maaş kazanasin . Her seyde bu böyle. Lidyalilar parayi bulmuşlardır eşit takas olsun . Diğer bir mesele kuslardaki çoğu hastalık bulasocidir. Sehmus abinin vereceği güzelim kuşu dami hasta etmek amacin

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Her şey emek ister sen ise gitmek için otobüse binip para veriyorsun ki maaş kazanasin . Her seyde bu böyle. Lidyalilar parayi bulmuşlardır eşit takas olsun . Diğer bir mesele kuslardaki çoğu hastalık bulasocidir. Sehmus abinin vereceği güzelim kuşu dami hasta etmek amacin
Ben sana diyim, amaç hasta olan kuşu ölüme terk edip, yeni kuşu da cips ve peynirle besleyip bu da mı hasta olacak diye kontrol etmek.. Şey gibi, santranc oynadın ama yenildin, bir daha oynayayım bir de başka hamleyi deneyeyim demek gibi 🙄🙄

EnesGenç

Eski Forumcu
Ben sana diyim, amaç hasta olan kuşu ölüme terk edip, yeni kuşu da cips ve peynirle besleyip bu da mı hasta olacak diye kontrol etmek.. Şey gibi, santranc oynadın ama yenildin, bir daha oynayayım bir de başka hamleyi deneyeyim demek gibi 🙄🙄
Ayni şey gibi. Hasta kuşu tedavi etmezsem hastalığı geçermi gibi birsey

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Canlıya verilen emek zaten para ile ölçülemez. Ama bedavada olmamalı en azından yem vitamin takviye giderini ve sarf edilen gayreti karşılamalı. Sağlıklı bir kuş kolay yetişmiyor. Kuş hastalanıyor anne baba bakmıyor elle besleme yapmak gerekiyor benim başıma geldiği gibi çarpık bacak sorunu olabiliyor bunlar hep emek istiyor üretici biri için eminim daha zordur benim bir kaç kuşta yaşadığım şeyi onlar hep yaşayabiliyorlar. Ve ayrıyetten ben canlıyı ücretsiz alıpta kendi para ile satanı gördüm. Ama şehmus abininin dediği gibi sen kuşa onun yazdıklarını temin edebilirsen zaten kuşa bakmaya hazırsındır. Ama zaten senin kuşun hasta ona daha iyi bakmaya çalışsan daha iyi olur. O kuşun bakıma ihtiyacı var her şeyin en iyisini alıp kaliteli yaşamı önce elindeki kuşa sunmalısın.

furricanee

Paylaşımcı
Senin vereceğin kuşa mı kaldım ne sanıyon kendini
O hayvansever,iyi kalpli,sevilen bir adam ama sen heves ettiği şeyi beleşe almaya çalışan,büyükleriyle nasıl konusulacıgını bilmeyen bir çocuksun daha. sehmus abim forumda da dışarıdada tanıdıgi biri olsa eminim hic para istemeden her türlü verir ama sana güvenmediği icin heves ettigini anlayıp iki gün sonra sıkılinca ilgilenmeyecegini anlayıp direk vermemis ve senin birseyler ogrenmeni isteyip en azından kolay birsey olmadıgını gör istemis.ha dediklerini yapsaydın verir miydi verirdi ama sen hak etmezmişsın.İnşallah hicbir kuş senin gibilerin eline düşüp heba olmaz

furricanee

Paylaşımcı
O hayvansever,iyi kalpli,sevilen bir adam ama sen heves ettiği şeyi beleşe almaya çalışan,büyükleriyle nasıl konusulacıgını bilmeyen bir çocuksun daha. sehmus abim forumda da dışarıdada tanıdıgi biri olsa eminim hic para istemeden her türlü verir ama sana güvenmediği icin heves ettigini anlayıp iki gün sonra sıkılinca ilgilenmeyecegini anlayıp direk vermemis ve senin birseyler ogrenmeni isteyip en azından kolay birsey olmadıgını gör istemis.ha dediklerini yapsaydın verir miydi verirdi ama sen hak etmezmişsın.İnşallah hicbir kuş senin gibilerin eline düşüp heba olmaz
Benim fenerbahçeli kızım alt kattaki komşumun penceresine gelmisti bilenler bilir hastaydı,tüyleri yolunmuştu,titriyordu,zayıftı ilk buraya yazıp biraz bilgi aldım sonrada kanatli veterine götürdüm antibiyotikler kullandım sırf yaşasın diye gidip de kafese koyup yaşar mı acaba diye beklemedim kizım da güçlu çıktı ve yendi hastalıgı