• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İstanbul Yavru sahiplenmek istiyorum

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bende Şehmus abi gibi düşünüyorum.
Ben petshoptan ya da kuşçulardan almadım kuşların hiçbirini ama eğer almış olsaydım salmada canlı hareketli olanı değil hasta ya da engelli olanı alırdım. Sağlıklı olan hayvanı herkes besler ama hasta ya da engelli olanı biz alıp bakmazsak ya ölür ya da sürünür diye düşünüyorum.

Ve buna da kesinlikle katılıyorum.

Sevgi herşeyin ilacı bence 🥰

Son düzenleme:

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bende Şehmus abi gibi düşünüyorum.
Ben petshoptan ya da kuşlardan almadım kuşların hiçbirini ama eğer almış olsaydım salmada canlı hareketli olanı değil hasta ya da engelli olanı alırdım. Sağlıklı olan hayvanı herkes besler ama hasta ya da engelli olanı biz alıp bakmazsak ya ölür ya da sürünür diye düşünüyorum.

Ve buna da kesinlikle katılıyorum.
İşte eşim geri verelim paramızı alalım dediğinde, sırf bu yüzden geri vermedim bu yavruları. Ben bilmiyor muydum paramı alıp bir çift sağlıklı kuş almayı ? Ama Allah bana göstermiş, bu hayvanlar orda can cekismis resmen, ben bunu bile bile nasıl göndereyim ölüme 😢 önce bu yavruları sağlığına kavuşturur, ondan sonra gerçekten sahip çıkacak iyi yürekli insanlara sahiplendiririm diye düşündüm, he olursa emeğimin karşılığını isterim tabii ki. Ama gerçekten iyi bakabilecek birine sahiplendirme de yaparım ilacını yemini de yardım eder karşılamaya çalışırım yeter ki 'gerçek' sevgi versin 👍

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Benim burda müşterilerim bilir hassaslığımi p konuda kardeşim ben çok engelli baktım hatta hala bende var ve sahiplendirdigim çok insan var sağolsunlar etrafımda cok hayvansever var o yönden çok şanslıyım ve sizler gibi duyarlı insanlar oldukça hayvanlara herşey güzel olur 😊

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Benim burda müşterilerim bilir hassaslığımi p konuda kardeşim ben çok engelli baktım hatta hala bende var ve sahiplendirdigim çok insan var sağolsunlar etrafımda cok hayvansever var o yönden çok şanslıyım ve sizler gibi duyarlı insanlar oldukça hayvanlara herşey güzel olur 😊
Valla ben tek bir şey biliyorum, hayvanı sevmeyen insanı da sevemez. Sevmeyi bilmeyen kimsenin de bence burada işi yok 🙄

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Tamam ben arkadaşa vercem eğer anlaşırsak 😊
[/Q
Şehmus Kardeşimi ziyarete giden buna şahit olur... Ben gittim ve şahsen şahit oldum... İyi ki varsın Şehmus Kardeşim...

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
@Yasinn nereye gittin? Niye cevap vermiyorsun özelden 😂 dediklerimi al sana kuşu vercem öyle cips,peynir vermekle kuş bakılmaz 🙄 kuşunun kaşıntısı da o verdiklerindendir.. madem çok hayvansever ve hiçbir canlıya para vermezsin o zaman ihtiyaçlarını karşılayacaksin kuşunu kanatlı uzmanına götür ve röntgen çektir karaciğer röntgeni👍 tedavisini yaptır o zaman sana Jumbo vercem söz veriyorum kardeşim 😊
'' yürü be abi helal olsun'' diye diye okudum mesajınızı hocam 😄 bir cana para verip vermemek değil o cana ne kadar iyi bakıldığı önemli. ücretsiz sağlıklı yeni bir kuş isteyeceğine yanında iyi durumda olmayan bir can için uğraşsa burada hepimiz elimizden geleni karşılıksız bir şekilde yaparız eminim buna

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Abi valla beni çok bahtiyar ettin çok sevindim 😊 ayağına yüreğine sağlık levent abi çok kültürlü ve sosyal adamsın tarakyadan çok tanıdığım var ama senin gibi değiller 😂 Trakyanin en kıyak adamı @Kartal-1903 👍

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
'' yürü be abi helal olsun'' diye diye okudum mesajınızı hocam 😄 bir cana para verip vermemek değil o cana ne kadar iyi bakıldığı önemli. ücretsiz sağlıklı yeni bir kuş isteyeceğine yanında iyi durumda olmayan bir can için uğraşsa burada hepimiz elimizden geleni karşılıksız bir şekilde yaparız eminim buna
Kesinlikle öyle 😊 Allah razı olsun kardeşim.. yanımızda sizler gibi dostlar oldukça sırtımız yere gelmez elhamdülillah

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuş bakımı öyle kolay basit geliyor ki sadece yem su kafes tünek zannediyorlar üzülüyorum. İlacı vitamini hastalığı sağlığı en önemlisi tecrübesi. Bakımı ihtiyaçlarını bilmek mesele. Önüme su yem koymakla olmuyor kardeşim. Kuşu bedava alsan 1 kg yem 25₺ ☺ En ucuz olanıda yemi zaten probiyotik desen 50 gram 50₺ den satılıyor. Multivitaminler B vitaminleri, aspur yulaf sağlık tohumu, Elle besleme maması derken o işin altından kalkması zor sonuçta bir can bu ona en iyi ortamı sunmak lazım. Ki evde kuş beslemenin caiz olan şeklide budur. O hayvana doğasını aratmayacak şekilde beslemek lazım.

Yasinn

Yeni Üye
Şehmus abinin söylediklerini alınca sana kuş kuş gibi gelecek
Bu iş öyle kolay değil
Almak en basit
@Yasinn nereye gittin? Niye cevap vermiyorsun özelden 😂 dediklerimi al sana kuşu vercem öyle cips,peynir vermekle kuş bakılmaz 🙄 kuşunun kaşıntısı da o verdiklerindendir.. madem çok hayvansever ve hiçbir canlıya para vermezsin o zaman ihtiyaçlarını karşılayacaksin kuşunu kanatlı uzmanına götür ve röntgen çektir karaciğer röntgeni👍 tedavisini yaptır o zaman sana Jumbo vercem söz veriyorum kardeşim 😊
Senin vereceğin kuşa mı kaldım ne sanıyon kendini

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kalma zaten bizde onu diyoruz kardeşim senin kuşun var onunla ilgilen onu veteriner e götür ihtiyaçlarını karşıla ona iyi bak 👍 sence ben bir kuş için mi öyle yapıyorum ben senin ikinci bir kuşa bakabilicegine güvenemedim ama yine teklifim geçerli özelden yazdığımı buraya da paylaşayım herkes görsün çünkü sen oraya yazmaya tenezzül etmedin hala burada konuyu manipüle etmeye çalışıyorsun

Ekli dosyalar

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Sitenin kurucusu, büyüklerin kardeşi,küçüklerin abisi,yaşıtlarının dostu olabilir mi? 😁

Siteye iki gün önce üye olan ve tanımadığı birine CANLI emanet edecek birinin yaptığı şeyi yapmış Şehmus abi. Açıkçası az bile yapmış. Sizden sadece bir CANLIYA sağlıklı koşullarda bakabileceğiniz ürünlerin listesini vermiş. Ben olsam kuş vereceğim kişiyi sürekli arayıp kuşun durumunu sorar ara ara giderdimde bakmaya. 🤣
Siz hayvanların para ile alınmasına karşıysanız o zaman hasta olduğu zaman para harcamaya da karşısınızdır. Ben üç ay önce sokakta bir kuş buldum. Hiç tanımadığım bağımjn bile olmadığı bir kuş için veteriner kontrolü, ilaçlar için 150 den fazla para harcadım. Sizin tabirinizle ücretsiz sahiplendim ama para açısından bakarsak bana maliyeti oldu.
Kaldı ki bu kuşların aylık masrafları da oluyor. Benim kuşların aylık masrafı 100 lirayı buluyor en az. Bu sadece yem ve hazır su. Diğer ihtiyaçları işin içine girince daha fazlası da olabiliyor. :)

Kusura bakmayın ama kuş harici hiçbir hayvanı sokaktan sahiplenmediğiniz sürece ücretsiz alamazsınız. Hepsi emek ama hepsi ayrı bir can sonuçta. O yüzden iyi bakılıp bakılmayacağını bilmek en doğal hakkı kuş veren kişinin.

Önceki konularınıza baktım, siz önce bir elinizdeki kuşu iyileştirmeye çabalayın. Zaten sizin çabanızı, üzüntünüzü gören üretici arkadaşlarımız özellikle de Şehmus abi size ücretsiz kuş teklifi yapardı.

Size karşı önyargı oluşmasının ilk nedeni hasta kuşunuz olmasına rağmen yavru sahiplenmek istemeniz ve parayla almanın gereksiz olduğunu düşünmeniz.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Herkes emek vererek kuş büyütüyor birsuru vitamin tedarik ediyor, ama insanoğlu herşeyi beleş istiyor. Valla kusura bakmasın kimse ama, kimse kimsenin gözünün yaşına bakmıyor bu devirde. Parası olmayana selam verilmeyen bir ulkedeyken neyin beleşligi bu. Milletin alnında enayi mi yazıyor. Arkadaşlarımız bu formda üye diye galiba biseyleri beleşe getirmeye çalışıyor ama öyle bir şey yok arkadaşlar. İnsanlar kolay kolay yavru büyütmüyor emek veriyor. Hayvanlar parayla satılmasına karşı iseniz o zaman evinizde aldığınız kuşlara da para vermeyin hatta hiç hayvan beslemeyin. Sokakta aç kedi görseniz önüne bir tas mama koymazsiniz sonuçta mamaya da para veriliyor. 🤔

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Sitenin kurucusu, büyüklerin kardeşi,küçüklerin abisi,yaşıtlarının dostu olabilir mi? 😁

Siteye iki gün önce üye olan ve tanımadığı birine CANLI emanet edecek birinin yaptığı şeyi yapmış Şehmus abi. Açıkçası az bile yapmış. Sizden sadece bir CANLIYA sağlıklı koşullarda bakabileceğiniz ürünlerin listesini vermiş. Ben olsam kuş vereceğim kişiyi sürekli arayıp kuşun durumunu sorar ara ara giderdimde bakmaya. 🤣
Siz hayvanların para ile alınmasına karşıysanız o zaman hasta olduğu zaman para harcamaya da karşısınızdır. Ben üç ay önce sokakta bir kuş buldum. Hiç tanımadığım bağımjn bile olmadığı bir kuş için veteriner kontrolü, ilaçlar için 150 den fazla para harcadım. Sizin tabirinizle ücretsiz sahiplendim ama para açısından bakarsak bana maliyeti oldu.
Kaldı ki bu kuşların aylık masrafları da oluyor. Benim kuşların aylık masrafı 100 lirayı buluyor en az. Bu sadece yem ve hazır su. Diğer ihtiyaçları işin içine girince daha fazlası da olabiliyor. :)

Kusura bakmayın ama kuş harici hiçbir hayvanı sokaktan sahiplenmediğiniz sürece ücretsiz alamazsınız. Hepsi emek ama hepsi ayrı bir can sonuçta. O yüzden iyi bakılıp bakılmayacağını bilmek en doğal hakkı kuş veren kişinin.

Önceki konularınıza baktım, siz önce bir elinizdeki kuşu iyileştirmeye çabalayın. Zaten sizin çabanızı, üzüntünüzü gören üretici arkadaşlarımız özellikle de Şehmus abi size ücretsiz kuş teklifi yapardı.

Size karşı önyargı oluşmasının ilk nedeni hasta kuşunuz olmasına rağmen yavru sahiplenmek istemeniz ve parayla almanın gereksiz olduğunu düşünmeniz.
Eline yüreğine sağlık kardeşim ben daha senden sonra bişey yazmam çünkü sen gerekeni tamda hissettiğim gibi yazmışsın 👍bir canlinin hayatının üzerine başka bir canlı veremem Bu arada @Yasinn kardeş o gözünden çıkardığın peynir ve cips verdiğin canı bana getir ben ilgileneyim eğer biraz vicdanın varsa o hayvanı ölüme terk etmezsin kardeşim

Yasinn

Yeni Üye
Herkes emek vererek kuş büyütüyor birsuru vitamin tedarik ediyor, ama insanoğlu herşeyi beleş istiyor. Valla kusura bakmasın kimse ama, kimse kimsenin gözünün yaşına bakmıyor bu devirde. Parası olmayana selam verilmeyen bir ulkedeyken neyin beleşligi bu. Milletin alnında enayi mi yazıyor. Arkadaşlarımız bu formda üye diye galiba biseyleri beleşe getirmeye çalışıyor ama öyle bir şey yok arkadaşlar. İnsanlar kolay kolay yavru büyütmüyor emek veriyor. Hayvanlar parayla satılmasına karşı iseniz o zaman evinizde aldığınız kuşlara da para vermeyin hatta hiç hayvan beslemeyin. Sokakta aç kedi görseniz önüne bir tas mama koymazsiniz sonuçta mamaya da para veriliyor. 🤔
Ya ne alakası var neden mama koymayayım neden beslemeyeyim saçmalığa bak

Yasinn

Yeni Üye
Eline yüreğine sağlık kardeşim ben daha senden sonra bişey yazmam çünkü sen gerekeni tamda hissettiğim gibi yazmışsın 👍bir canlinin hayatının üzerine başka bir canlı veremem Bu arada @Yasinn kardeş o gözünden çıkardığın peynir ve cips verdiğin canı bana getir ben ilgileneyim eğer biraz vicdanın varsa o hayvanı ölüme terk etmezsin kardeşim
Ölüme falan terk eden yok merak etme sen

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Didem bize arada bir gelip kendini hayvansever sanıp laf eden panter emeller geliyor bu kuşların bu kafeslerde ne işi var onlar özgür hayvanlar salın onları diye kendini heder ediyor..benim tek cevabım gidin bizi şikayet edin diyorum önceden açıklama yapardım bakın bu kuşlar bizim doğanın kuşları değil evcil hayvandır nasıl ki sizin evinizde kediniz var ve sokakta üşümesin diye evde bakıyorsanız ve şimdi gelip ona karnı doysun diye mama alacaksınız bunlarda aynı evcil kuşlar eğer şimdi salsam ya yırtıcı bir kuşa yem olur yada yine bir başkasının evine sığınır o kadar anlatıyorum yine dinlemiyor çünkü sadece hakaret etmeye gelmiş düz mantıkla ben hayvanseverim diyor sadece kedi sevmekle hayvansever olunmaz olsaydı genel isim verilmezdi kedisever , kuş sever kopeksever vs.diye sınıflara ayrılırdı.. neyse ben daha konuyu uzatmiyim @Yasinn kardeşime teklifim her zaman geçerli onda o ışığı göreyim Jumbo vercem söz verdim 😊