• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru papağanımızda bir sıkıntı mı var acaba?

Zena39

Yeni Üye
Merhabalar, ilk kuş besleyişimiz, iş yerinin kapısında bulduk bu yavruyu ve uçamıyor . Evde bakmaya başladık bir haftadır fakat aldığımız yemleri yemiyor,su içmiyor , elle ev yapımı mama beslemeye çalıştık ama az yeyip sürekli uyuyor . Kuyruk tüyleri de döküldü, endişeliyim . Ne yapabilirim? Hasta mı ? Ne ile besleyebilirim? Cinsini dahi bilmiyorum Ekli dosyayı görüntüle 28250

Yasemin.e07

Paylaşımcı
Merhabalar, ilk kuş besleyişimiz, iş yerinin kapısında bulduk bu yavruyu ve uçamıyor . Evde bakmaya başladık bir haftadır fakat aldığımız yemleri yemiyor,su içmiyor , elle ev yapımı mama beslemeye çalıştık ama az yeyip sürekli uyuyor . Kuyruk tüyleri de döküldü, endişeliyim . Ne yapabilirim? Hasta mı ? Ne ile besleyebilirim? Cinsini dahi bilmiyorum Ekli dosyayı görüntüle 28250
Kanatlarında leke varsa Alexander yoksa Pakistan papağanı ülkemizde mevcut bir tür.
Mama olarak elle besleme maması temin edin önünde de yem olsun yine.. Yeme düşme zamanları gibi duruyor ☺ baya tüylenmiş..
İntenetten gelişim evrelerine bakın hangisine benziyor diye ona göre besleme yapın 38-45 gün ve üstüyse devamlı beslemeye gerek yok.
Tünek yerine yuva gibi olması için saklama kabına mısır granülü veya tozu elenmiş talaş koyup oraya koyabilirsiniz

Zena39

Yeni Üye
Yasemin hanım teşekkürler cevap İçin .
Birkaç sorum daha olacak sorun olmazsa ☺Kafesinin altına tozsuz talaş vb sersem olur mu acaba? Yuva gibi yani ?
Bir de tüylerini kabartıp sürekli uyuyor , su da içmiyor . Sanki zayıfladı gibi de geldi bana ,
Yem yemiyor , şırınga ile beslediğimiz
İse 2,5 ml Lik şırınga ile 2 şırınga yiyor bir öğünde şimdilik bisküvi , haşlanmış mısır ezmesi yumurta sarısını mama kıvamı da veriyorum , el maması sip. ettim henüz gelmedi . Çok hareketsiz de bir de . Endişeliyim , kanatları fotodaki gibi . Sanırım Pakistan papağanı değil mi?

Yasemin.e07

Paylaşımcı
Yasemin hanım teşekkürler cevap İçin .
Birkaç sorum daha olacak sorun olmazsa ☺Kafesinin altına tozsuz talaş vb sersem olur mu acaba? Yuva gibi yani ?
Bir de tüylerini kabartıp sürekli uyuyor , su da içmiyor . Sanki zayıfladı gibi de geldi bana ,
Yem yemiyor , şırınga ile beslediğimiz
İse 2,5 ml Lik şırınga ile 2 şırınga yiyor bir öğünde şimdilik bisküvi , haşlanmış mısır ezmesi yumurta sarısını mama kıvamı da veriyorum , el maması sip. ettim henüz gelmedi . Çok hareketsiz de bir de . Endişeliyim , kanatları fotodaki gibi . Sanırım Pakistan papağanı değil mi?
Dediğim gibi eğer kanatlarda kırmızı leke yoksa Pakistan papağanı evet
Dışkı fotoğrafı eklerseniz iyi olur beyaz kağıt üzerine bir kaç dışkı yapmasını sağlarsınız çok iyi olur.. Doğa kuşlarında geçen okuduğuma göre salmonella yaygın mış umarım o değildir 😥🙌

Zena39

Yeni Üye
Ya, kakası oldukça cıvık gibi, salmonella bulaşıcı idi değil mi ?😬😳 1 YAŞINDA bebeğim de var benim çok seviyor kuşla çok ilgilendi . Öyle değildir inşallah . Nasıl anlarım ki ben bunu?

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Sadece yemle beslensin eğer yemiyorsa elle besleme aparatı kullanın. Multivitamin ve probiyotik verin toparlanmasına yardımcı olur. Başka kuşunuz varsa aynı ortamda durmasınlar, ellerseniz diğer kuşu ellemeden önce ellerinizi dezenfekte edin.

Bahar Y.

Müdavim
Ya, kakası oldukça cıvık gibi, salmonella bulaşıcı idi değil mi ?😬😳 1 YAŞINDA bebeğim de var benim çok seviyor kuşla çok ilgilendi . Öyle değildir inşallah . Nasıl anlarım ki ben bunu?
Bebeğim derken insan olan bebeği kast ettiyseniz insana bulaşmaz rahat olabilirsiniz, ek bir şey vermeyin 2 gün sadece yem verin birde öyle görelim dışkı fotoğrafı

Zena39

Yeni Üye
Bahar hanım merhaba , evet kızım 1 Yaşında ondan bahsetmiştim çünkü bir arkadaş Salmonella değildir umarım dedi de , ondan korktum. Bu akşam Zümrüt kuşumu maalesef kaybettim . Bir bulduğumuzdan beri ona hiç yem yediremedik 😞 kafese koyduk ama hiç yemedi , su da içmedi. Çok zayıf düştü ve sürekli uyumaya başladı . Bakacak veteriner de bulamadım oturduğum bölgede . Çok üzüldüm 😢

Yigit K.

Paylaşımcı
Bahar hanım merhaba , evet kızım 1 Yaşında ondan bahsetmiştim çünkü bir arkadaş Salmonella değildir umarım dedi de , ondan korktum. Bu akşam Zümrüt kuşumu maalesef kaybettim . Bir bulduğumuzdan beri ona hiç yem yediremedik 😞 kafese koyduk ama hiç yemedi , su da içmedi. Çok zayıf düştü ve sürekli uyumaya başladı . Bakacak veteriner de bulamadım oturduğum bölgede . Çok üzüldüm 😢
Başınız sağolsun. Kuşlar tanımadığı yerlere geldiği zaman stresten yemden sudan kesilebiliyor... Yine de pes etmeden çabalamanız bile kafeskuslari.com ailesini mutlu edecektir.

Bahar Y.

Müdavim
Yüksek ihtimalle dışarıda uzun süre kalınca bağışıklığı düştü 😔 başınız sağ olsun, siz elinizden geleni yapıp ona yuvanızı açtınız Allah razı olsun sizden, bebeğiniz konusunda aklınız kalmasın insana bulaşmıyor