• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru pakistan papağanlarındaki süreç hakkında

bah.kem

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba
1 hafta içinde yavru pakistan papağanlarım yumurtadan çıkacaklar ve önümüzde ki beni bekleyen tüm süreçleri düzgün yapmak istiyorum bazı sorularım var.

1- yavru papaganlar için kuşlara takılan doğru ölçülerde bir bilezik almalı mıyım ?
2- Annenin yavrulara olan ilgisini nasıl anlayacağım sürekli yuvalıgı açıp yavru beslenmiş diye kontrol etmelimiyim anne beslese bile ben dışarıdan özel mamalar ile şırıngayla takviye yapmalımıyım ?
3- yavrular çıktıktan sonra baba kafeste durmalı mı ?

Umarım doğru sorular sormuşumdur tecrübeli arkadaşların baska tavsiyeleri varsa lütfen söylesin nelere dikkat etmeliyim daha once muhabbet kuşu cennet papağanı besledim şuan aynı zamanda Fransız tüy hastalığına sahip pet shoptan kurtardığım bir sultan papağanım var ben kendim zaten zooteknistim tavsiyelerinize ve önerilerinize açığım

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba
1. Özel isimli telefon no lu bilezik ısmarlayıp ilk haftada takabılirsiniz.
2. Yavruları kontrol edebilirsiniz sizi yadırgamayacaklardır. Bence 3 no aparat ve besleme maması alıp bulundurun sponsorumuz mamaistten ihtiyaçlarını temın edebilirsiniz
3. Ayırmayın ve takip ediniz durumlara göre müdahele edilebilir 👍

Yuva ve yavru terkleri olabiliyor buna çok dikkat ediniz ve ekstra olarak protein tozu ve calcılux yada nekton MSA öneririm.
Mümkünse kuşlarınızın görsellerini görmek isteriz ve sizleri tanımak isteriz ☺

Üst Alt