• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru Muhabbet Kuşumun Cinsiyeti Nedir Bakımını Nasıl Yapabilirim

limonpaşabulut

Paylaşımcı
Merhaba japonesleri sahiplendirdim ve bu yavru kuşu aldık bu kuş yavrumuş cinsiyeti tam belli deil ama sizce cinsiyeti ne olacak bide kaç haftalık yada aylık nasıl bakmalıyım nasıl eğitmeliyim bunlar hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim takviye felan kullanmalıyım yem kırmayı biliyormuş yardımcı olabilirmisiniz

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yeni dişiniz hayırlı olsun. Gidenlere sevindim inşallah gerçekten bakacak birisi kurtarmıştır 🙏🏼

limonpaşabulut

Paylaşımcı
Yeni dişiniz hayırlı olsun. Gidenlere sevindim inşallah gerçekten bakacak birisi kurtarmıştır 🙏🏼
Dişimiymiş bu yaşlarda tam belli olmuyormuş dediler nasıl bakabilirim geldiğinden beri yemde yemiyor ne yapmalıyım yardımcı olabilirmisin Semiha abla

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bariz belli nasıl belli olmuyormuş. Ama bu senin kuşa erkekte olsa eş olmazdı. Yaşına uygun değil. Yeni geldiği için yemiyordur takip et yer. Yemezse geri ver.

limonpaşabulut

Paylaşımcı
Bariz belli nasıl belli olmuyormuş. Ama bu senin kuşa erkekte olsa eş olmazdı. Yaşına uygun değil. Yeni geldiği için yemiyordur takip et yer. Yemezse geri ver.
Tamamdırda kaç haftalık sizce yada aylık yarın dişi kuşuma eş almaya gidiceğim onun yaşında bunuda ayrı kafeste bakıcağım elime felan geliyor yemezse geri ver derken anlamadım 🙃

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Tamamdırda kaç haftalık sizce yada aylık yarın dişi kuşuma eş almaya gidiceğim onun yaşında bunuda ayrı kafeste bakıcağım elime felan geliyor yemezse geri ver derken anlamadım 🙃
Aldığın yere ver. Yemezse el besleme yapamazsın sanırım.

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuş yavru ve dişi. Dişiniz kızıştığı için bir yaşında erkek aramıyor muydunuz? İyice çocuk oyuncağına çevirdiniz bu işi…

limonpaşabulut

Paylaşımcı
Kuş yavru ve dişi. Dişiniz kızıştığı için bir yaşında erkek aramıyor muydunuz? İyice çocuk oyuncağına çevirdiniz bu işi…
Evet arıyordum kendi dişi kuşuma eş alıcağım yarın bunu babamın kuşçu bi arkaşından aldık ailem eğitip bunu konuşturup ilgilenecekler bundan sizene istediğim kuşa bakarım artık yeter her soru açtığımda illaki biri ters cevap vericek burada soru soruyorum ve siz isterseniz cevaplıyorsunuz cevaplamak zorunda deilsiniz bilenler yardımcı olmaya çalışıyor lütfen böyle yazacaklar ben soru açtığımda cevaplamasın yazmasın rica ediyorum hep güzelce yazmaya çalışıyorum ama biryerden sonra insanın sabrıda kalmıyor BÖYLE YAPACAKLAR YAZMASIN

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Çocuk olunca kuşlar minicik canlar da oyuncak olur ablacım, al ver al ver olmadı değiş, bu büyük bu küçük karar verdi diyoruz olmuyor inşallah birgün istediğini bulur da bizde mutlu oluruz oda

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Evet arıyordum kendi dişi kuşuma eş alıcağım yarın bunu babamın kuşçu bi arkaşından aldık ailem eğitip bunu konuşturup ilgilenecekler bundan sizene istediğim kuşa bakarım artık yeter her soru açtığımda illaki biri ters cevap vericek burada soru soruyorum ve siz isterseniz cevaplıyorsunuz cevaplamak zorunda deilsiniz bilenler yardımcı olmaya çalışıyor lütfen böyle yazacaklar ben soru açtığımda cevaplamasın yazmasın rica ediyorum hep güzelce yazmaya çalışıyorum ama biryerden sonra insanın sabrıda kalmıyor BÖYLE YAPACAKLAR YAZMASIN
Ama sende sürekli değişim yapıyorsun, belki 20 tane kuş oldu😔karar veremedin bir türlü..
Sanırım biraz sabırsız davranıyorsun, bu yüzden kararsızsın, en güzeli, en konuşkan, en sağlıklısı olsun istiyorsun.. Zaman tanımıyorsun kuşlara😔 biraz sabretsen yada biraz ertelersen eminim en doğru kararı vereceksin👍

Zeus

Müdavim
Merhaba japonesleri sahiplendirdim ve bu yavru kuşu aldık bu kuş yavrumuş cinsiyeti tam belli deil ama sizce cinsiyeti ne olacak bide kaç haftalık yada aylık nasıl bakmalıyım nasıl eğitmeliyim bunlar hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim takviye felan kullanmalıyım yem kırmayı biliyormuş yardımcı olabilirmisiniz
Kime verdiniz kuşları? Bu bebek de çok güzel umarım sağlıkla büyür. Lütfen diğerlerinde yaptığınız hataları bunda da yapmayın. Sizin için öyle gözükmese de hepsi canlı ve yaptığınız her şey için hesap soracak bir yaratıcı var, umarım bu bilinçle yetiştirmeye çalışırsınız.

limonpaşabulut

Paylaşımcı
Bu kuş geldiğinden beri hiç yem yemiyor dal darı felanda koydum yemedi kendi dişi kuşumuda yanina getirdim halen yemiyor bi iki kez yemeye çalıştı ama yem yemedi bide takviyeleri gerwit,btaminforte ve entrobacı kullanayımmı bu yavru kuşta yada ne zaman kullanamaya başlamalıyım

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bu kuş geldiğinden beri hiç yem yemiyor dal darı felanda koydum yemedi kendi dişi kuşumuda yanina getirdim halen yemiyor bi iki kez yemeye çalıştı ama yem yemedi bide takviyeleri gerwit,btaminforte ve entrobacı kullanayımmı bu yavru kuşta yada ne zaman kullanamaya başlamalıyım
Diğer kuşunuz ile aynı programda kullanabilirsiniz takviyeleri , ilk gün yememesi normaldir ama daldarı mutlaka bulunmalı çok küçük yavru yem kırmada zorlanabilir

limonpaşabulut

Paylaşımcı
Diğer kuşunuz ile aynı programda kullanabilirsiniz takviyeleri , ilk gün yememesi normaldir ama daldarı mutlaka bulunmalı çok küçük yavru yem kırmada zorlanabilir
Teşekkür ederim Mustafa abi dal darıyıda yemedi bide bizim kuş yemi yetişkin muhabbet kuşu yemi ona yarın yavru kuş yemi alıcağım oyüzdende yemiyo olabilirmi

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim Mustafa abi dal darıyıda yemedi bide bizim kuş yemi yetişkin muhabbet kuşu yemi ona yarın yavru kuş yemi alıcağım oyüzdende yemiyo olabilirmi
Rica ederim, kuş çok küçük ondan olabilir, ince kabuğu olan yani Aspur , daldarı, akdarı ile güzel bir karışım yapılmalı bol yağlı olur ama daha sonra öğrenirse normal yeme geçilmeli çünkü bu 3 lü çok yağlı

Üst Alt