• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

YAVRU MUHABBET KUŞUM YEM YEMİYOR

cerenavci

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 40-50 günlük yavru muhabbet kuşum var. Ağırlığı kardeşine göre cok daha az ve sürekli babasından ya da kardeşinden ağzına yem kusmasını bekliyor yem yiyor ama cok az yiyor şırıngayla mama yapıp yedirmeye çalıştım fakat yemiyor. Kırılmış yem verdim ama yemiyor sürekli kardeşinin ya da babasının ağzına yem kusması icin peşlerinden ayrılmıyor ne yapmam gerek lütfen yardim edin. Bugün de cok halsiz duruyordu daldarı verdim fakat her şeyden çok az yiyor ne yapmaliyim?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Çok güzel bir yavru maşallah 🥰🧿 büyük bir kovanın içine yemi dökün, kuşu da içine koyun, üzerine de ızgara koyun ilgilenecek bir şey olmadığı için sadece yemlerle ilgilenip kendi yemeyi öğrenecektir 🙃

cerenavci

Aktif Üye
Bir de babasının ve annesinin ayakları beyaz olmasına rağmen bu kuşumun ayakları kara oldu bu normal mi yoksa morarmış olabilir mi?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bir de babasının ve annesinin ayakları beyaz olmasına rağmen bu kuşumun ayakları kara oldu bu normal mi yoksa morarmış olabilir mi?
Morarma gibi bir görüntü yok bence, atalarından gelen bir şey olabilir

AlicanG

Paylaşımcı
Kafese güzel bir dal darı bırakın ebeveynleri yerken ilgisini çekip yem kırmasını öğrensin.Yemi aspur ve ak darı karışımı yada aspur ağırlıklı olsun.Günlük takip edin beslenmesini yetersiz gördüğünüzde elle besleme maması hazırlayın.Enjektör iğne kısmı çıkarıp mamayı çekin sonra gagasının arasında azar azar verin.Dikkat edin mamayı ağzına çok dordurmadan kuşa tadımlık şekilde o yedikçe az daha verecen.Yada direk aparatıyla kullanacaksın acemiysen o daha riskli.Netde videoları varsa bakabilirsin.

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Daldari verin sade kanarya yemi verin daha rahat kırar az da olsa yem yiyorsa toparlanacaktir

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Benim yöntemi deneyin eğer önerilere rağmen olmadıysa

1- ayrı kafese alın yere ekstra bir kaba yem koyunn . İlk başta yerde yiyebilir .
2- anne baba ile yanyana kafesler olsun yemlikler yanyana dursun onlar yedik e taklitle yemeye çalışacaktır .
3- aç kaldığından şüpheleniyorsanız kontrollü anne yada baba ( hangisi ilgiliyse benim baba doyuruyordu ) yanına ara ara koyup eski yerine alın .
4- yemleri biraz kırmaya başlayınca beli bir süre sonra normal yemle karıştırıp ona da alışmaları o saglayabilirsiniz
Hadi inşallah 🙏

cerenavci

Aktif Üye
Sadece daldarı yiyor kafes tabanına tüylerini kabartarak oturuyor genelde babası ve kardeşinin peşinde ne yapacagım bilmiyorum şırıngayla beslemeye calıstım cok zor kabul etti

süslümaviş

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 40-50 günlük yavru muhabbet kuşum var. Ağırlığı kardeşine göre cok daha az ve sürekli babasından ya da kardeşinden ağzına yem kusmasını bekliyor yem yiyor ama cok az yiyor şırıngayla mama yapıp yedirmeye çalıştım fakat yemiyor. Kırılmış yem verdim ama yemiyor sürekli kardeşinin ya da babasının ağzına yem kusması icin peşlerinden ayrılmıyor ne yapmam gerek lütfen yardim edin. Bugün de cok halsiz duruyordu daldarı verdim fakat her şeyden çok az yiyor ne yapmaliyim?
Onların aparatı var google yaz muhabbet kuşu mama verme aparatı şırıngası yaz bendede var yemediği zaman onunla veriyorum midesine. benim zamanımda 40 tl birşeydi

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Son durum nedir? Kuş resimlerde kabarık, sanki bir rahatsızlığı var gibi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yetersiz beslenme var.. bir süre destekleyin yani kursaktan besleyin bu arada aspur ve daldari birde karışımlı yem verin kendisi daha çok yemeğe başlayınca daha iyi olacaktır 👍

Üst Alt