• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru muhabbet kuşum düzgün ucamiyor ve vücut tüyleri çok seyrek

Gökhangkn

Yeni Üye
Yavru muhabbet kuşum düzgün ucamiyor sürekli bir yerlere çarpıyor ilk ucurdugumuzda kanadı düştü ve titriyor du iyilesmedi o şekilde kaldı bir hafta sonra tekrar ucurmayi denedik ayağı kırıldı on gün kadar ayağı düzelsin diye kremlerle masaj yapıp bekledik düzeldi basabiliyordu dün tekrar çıkardık kafesin üzerine bıraktık uçmak isterim diye ve yine çarpıp düştü şuan ayağını hiç basamiyor daha kötü oldu boyin kısmı göğüs kısmı ve sırtındaki tüylerin aşırı az olduğunu farkettim kanatlari normal uzunlukta kuyruğu uzamaya başladı kuşumun neyi var geldiği günden beri sorun yaşıyor ve çok üzülüyorum ne yapmalıyım (neden uçamiyor ve tüyleri neden yok)

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yavru muhabbet kuşum düzgün ucamiyor sürekli bir yerlere çarpıyor ilk ucurdugumuzda kanadı düştü ve titriyor du iyilesmedi o şekilde kaldı bir hafta sonra tekrar ucurmayi denedik ayağı kırıldı on gün kadar ayağı düzelsin diye kremlerle masaj yapıp bekledik düzeldi basabiliyordu dün tekrar çıkardık kafesin üzerine bıraktık uçmak isterim diye ve yine çarpıp düştü şuan ayağını hiç basamiyor daha kötü oldu boyin kısmı göğüs kısmı ve sırtındaki tüylerin aşırı az olduğunu farkettim kanatlari normal uzunlukta kuyruğu uzamaya başladı kuşumun neyi var geldiği günden beri sorun yaşıyor ve çok üzülüyorum ne yapmalıyım (neden uçamiyor ve tüyleri neden yok)
Öncelikle merhabalar, kuşunuzu acilen kanatlı uzmanına götürüp röntgen çekilmesi lazım, siz her çıkardığınızda her defasında uçamadığı için darbe alacak. Kuşunuzun tüy problemi olabilir. Kanadındaki tüylerin eksikliğinden kaynaklı uçmasında sorun çıkabilir ya da kuşunuzun kanadına kırık olabilir. Ama siz yine de foroğraf atarsanız üstadlar da görmüş olur

EnesGenç

Eski Forumcu
Darbeden dolayı travma geçirmiş olabikir

Üst Alt