• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! YAVRU MUHABBET KUŞUM 2 AYDIR İSHAL

fnkkus

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
İshal, kuru yem kusma, kabarık, çok fazla uyuma
Hastalık Belirti Tarihi
21 Şub 2022
Kullanılan İlaç
Baytril, Zolax100, Sulphamazetin
Yavru muhabbet kuşumun kuşçu tavsiyesiyle suluğuna 1 damla elma sirkesi koyuyordum. Kuşum ishal oldu ve ağzından kuru yem çıkardı. Veterinere götürdüm elma sirkesi verdiğiniz için kursak mantarı olmaz dedi üşütmüş dedi baytril ile b vitamini verdi. Baytrili verdiğim 3. gün daha kötü oldu başka bir veterinere gittim anbiyotiği değiştirdi. 1 hafta kullandı iyileşmedi hep sulu ishal yapıyordu. Ağzından kuru yem çıkıyor salyalı değil, kötü bir koku da yok. Başka bir veterinere götürdüm. Açıkçası hiçbiri kuştan anlamıyor uzmanlıkları kedi, köpek sadece. Kuşta mantar olduğunu antibiyotiğin onu daha kötü yaptığını söyledi. Fungimix gibi bir şey tavsiye etti ama o ilacı hiçbir yerde bulamadım. İnternette de kalmamıştı. Tekrar veterinere sordum yerine zolax100 verdi 5'e bölüp bir gün arayla yarım suluğa koydum. İshali yine devam etti. bir türlü düzelmedi. Düzelince de ishali dışkısından sindirilmemiş yem çıkıyordu. Son çare gruplara sordum. Sulphamazetin tavsiye ettiler. Onu da aldım. 3 gün kullandım. Hafif ishali düzeldi ama yine de iyileşmedi yine kuru yem kusuyor ve kabarık duruyor. Sadece iştahı çok iyi ne kadar hasta da olsa da iştahı azalmadı. Her ilaçtan sonra probiyotik verdim 3 gün. Artık ne yapacağımı şaşırdım. Neden iyileşmiyor. Hastalandıktan sonra sirke vermiyorum. Acaba o mu hasta etti dedim. Zaten kafesin temizliğine çok dikkat ediyordum. Her gün kağıdını değiştirip haftada iki kere kafesi yıkıyordum. Yavru muhabbet kuşu yemi dal darı, aspur, kuru muhabbet kuşu maması dışında hiçbir şey yemedi. Evdeki gıdalardan daha küçük olduğu için yemeyi bilmiyor.

Son düzenleme:

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşa iç parazit tedavisi yap öncelikle

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kuşunuzun kafesinde kuş kumu yoksa kuş kumu alıp koyun kafesine, yediklerini sindirebilmesi için. Bu arada ishali geciremiyorsaniz da iç parazit uygulaması da yaptıysanız, suyuna pirinç suyu koyun az miktarda, ve yem yeme durumu nedir kursak boş kalmasın yemiyorsa besleme maması ve aparatı şart

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Sulphamezatin değil levomisol içerikli bir ürün kullan.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşa fazla ilaç verilmiş ben daha fazla ilaç önermiyorum karaciğer koruma ve doğal beslenme öneriyorum 👍 probiyotik ve vitamin dönüşümlü olarak verin ve kursaktan besleme yapın bir süre toparlaninca iç parazit yapılabilir ama şuan hiçbir ilaç iyi gelmez aksine daha kötü yapar kanatlı uzmanı olmayınca veterinerler sadece ilaç verir ve gönderir..

süslümaviş

Yeni Üye
Yavru muhabbet kuşumun kuşçu tavsiyesiyle suluğuna 1 damla elma sirkesi koyuyordum. Kuşum ishal oldu ve ağzından kuru yem çıkardı. Veterinere götürdüm elma sirkesi verdiğiniz için kursak mantarı olmaz dedi üşütmüş dedi baytril ile b vitamini verdi. Baytrili verdiğim 3. gün daha kötü oldu başka bir veterinere gittim anbiyotiği değiştirdi. 1 hafta kullandı iyileşmedi hep sulu ishal yapıyordu. Ağzından kuru yem çıkıyor salyalı değil, kötü bir koku da yok. Başka bir veterinere götürdüm. Açıkçası hiçbiri kuştan anlamıyor uzmanlıkları kedi, köpek sadece. Kuşta mantar olduğunu antibiyotiğin onu daha kötü yaptığını söyledi. Fungimix gibi bir şey tavsiye etti ama o ilacı hiçbir yerde bulamadım. İnternette de kalmamıştı. Tekrar veterinere sordum yerine zolax100 verdi 5'e bölüp bir gün arayla yarım suluğa koydum. İshali yine devam etti. bir türlü düzelmedi. Düzelince de ishali dışkısından sindirilmemiş yem çıkıyordu. Son çare gruplara sordum. Sulphamazetin tavsiye ettiler. Onu da aldım. 3 gün kullandım. Hafif ishali düzeldi ama yine de iyileşmedi yine kuru yem kusuyor ve kabarık duruyor. Sadece iştahı çok iyi ne kadar hasta da olsa da iştahı azalmadı. Her ilaçtan sonra probiyotik verdim 3 gün. Artık ne yapacağımı şaşırdım. Neden iyileşmiyor. Hastalandıktan sonra sirke vermiyorum. Acaba o mu hasta etti dedim. Zaten kafesin temizliğine çok dikkat ediyordum. Her gün kağıdını değiştirip haftada iki kere kafesi yıkıyordum. Yavru muhabbet kuşu yemi dal darı, aspur, kuru muhabbet kuşu maması dışında hiçbir şey yemedi. Evdeki gıdalardan daha küçük olduğu için yemeyi bilmiyor.
kafanıza göre ilaç kullanmasaydınız keşke probiyotik alsaydınız bağışıklığı güçlendirir hayvan kendisi atlatırdı

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşun son durumu nedir?

ozlmyldz

Aktif Üye
Elma sirkesi vermeniz doğru değil. Bazı veterinerler bilmiyor fakat kuş uzmanı olan ve bu alanda araştırmalar yapanlar bilir ki elma sirkesi bağırsak florasında hasar meydana getirebilecek bir şey. Çok zararlı maalesef. Vermemeniz daha doğru olur.

ozlmyldz

Aktif Üye
Size katılıyorum birden fazla kanatlı uzmanı takip ediyorum
Özellikle sirke konusuna değiniyorlar
Ve yabancı uretimhanesi olan bir kaç kişiyi takıp ediyorum
Biz her şeyi ya sirkeli suyla yıkıyoruz yada limonlu su veriyoruz
Ben kuşlarıma bakım dumunu değiştirmiş bulunmaktayım
Limonlu su da zararlıymış. Vefat eden kuşumun suyuna ya limon ya sirke damlatıyordum ben de maalesef. Sebzeleri de ya sade suyla iyice yıkamak ya da karbonatlı suyla yıkayıp arındırmak yeterli temizliği sağlıyormuş.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Dozunu kacirirsaniz limonlu su zararlı olur. Az miktarda konulmada zararı yok.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Her türlü asitin fazlası zararlıdır hiçbir zaman sade vermeyin suyuna damla şeklinde verin

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
. Hocam kesinlikle limon suyu ve sirkeli suyu zararlı bulan kanatlı uzmanlar var ve yabancı üretim yapan bir kaç kişi de bunu kesinlikle onaylanmiyor
Aslında limonu 15 günde bir sularına ben veriyorum hiçbir zararını görmedim hatta Daniel lutolf da veriyor ama sirkeyi hiçbir zaman tavsiye etmedim ve vermedim çok etkili ve bağırsaklara zararlı

Üst Alt