- Hastalık Belirtileri
- İshal, kuru yem kusma, kabarık, çok fazla uyuma
- Hastalık Belirti Tarihi
- 21 Şub 2022
- Kullanılan İlaç
- Baytril, Zolax100, Sulphamazetin
Yavru muhabbet kuşumun kuşçu tavsiyesiyle suluğuna 1 damla elma sirkesi koyuyordum. Kuşum ishal oldu ve ağzından kuru yem çıkardı. Veterinere götürdüm elma sirkesi verdiğiniz için kursak mantarı olmaz dedi üşütmüş dedi baytril ile b vitamini verdi. Baytrili verdiğim 3. gün daha kötü oldu başka bir veterinere gittim anbiyotiği değiştirdi. 1 hafta kullandı iyileşmedi hep sulu ishal yapıyordu. Ağzından kuru yem çıkıyor salyalı değil, kötü bir koku da yok. Başka bir veterinere götürdüm. Açıkçası hiçbiri kuştan anlamıyor uzmanlıkları kedi, köpek sadece. Kuşta mantar olduğunu antibiyotiğin onu daha kötü yaptığını söyledi. Fungimix gibi bir şey tavsiye etti ama o ilacı hiçbir yerde bulamadım. İnternette de kalmamıştı. Tekrar veterinere sordum yerine zolax100 verdi 5'e bölüp bir gün arayla yarım suluğa koydum. İshali yine devam etti. bir türlü düzelmedi. Düzelince de ishali dışkısından sindirilmemiş yem çıkıyordu. Son çare gruplara sordum. Sulphamazetin tavsiye ettiler. Onu da aldım. 3 gün kullandım. Hafif ishali düzeldi ama yine de iyileşmedi yine kuru yem kusuyor ve kabarık duruyor. Sadece iştahı çok iyi ne kadar hasta da olsa da iştahı azalmadı. Her ilaçtan sonra probiyotik verdim 3 gün. Artık ne yapacağımı şaşırdım. Neden iyileşmiyor. Hastalandıktan sonra sirke vermiyorum. Acaba o mu hasta etti dedim. Zaten kafesin temizliğine çok dikkat ediyordum. Her gün kağıdını değiştirip haftada iki kere kafesi yıkıyordum. Yavru muhabbet kuşu yemi dal darı, aspur, kuru muhabbet kuşu maması dışında hiçbir şey yemedi. Evdeki gıdalardan daha küçük olduğu için yemeyi bilmiyor.
Son düzenleme: