• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru muhabbet kuşu

Esmeray

Yeni Üye
Merhaba dün yeni bir muhabbet kuşu aldık yavru sahibi bize çabuk alışsın site bir kaç tüyünü kopardı eve gelince de kardeşim direk dışarı çıkardı durması gerekiyor biliyorum ama dinlemedi kuş da kendini kapıya falan, vurdu sonra bir kanadındaki en uzun tüyü koptu o kanadını sürekli açıyor ve o kanadı titriyo neden? Diğer sorum da kuş sürekli köşelere karanlık yerlere giriyor ve geldiğinden beri hiç ötmedi doğru düzgün yem de yemiyor

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhabalar foruma hoşgeldiniz. Öncelikle şunu belirtmek isterim çabuk alışsın diye tüy koparılmaz. Bizim kolumuz bacağımız kırıldı yada kesildi misali hiçbir fark yok aslında. Çünkü ilgiye sevgiye hiçbir canlı tepkisiz kalmaz. Önce kafes içi eğitimi vermelisiz. Tüyü koptuysa birkaç haftaya tekrardan çıkar lakin travma yaşamış olabilir. Siz kuşunuzun net olacak şekilde streamable.com dan videosunu ekleyip linkini burada paylaşır mısınız. Kopan yerin de fotosunu net olacak şekilde ekleyin bakalım. Karanlık köşelere de gitmesi yavruysa normaldir içgüdüsel olarak yapabilirler onu.

Esmeray

Yeni Üye
Merhabalar foruma hoşgeldiniz. Öncelikle şunu belirtmek isterim çabuk alışsın diye tüy koparılmaz. Bizim kolumuz bacağımız kırıldı yada kesildi misali hiçbir fark yok aslında. Çünkü ilgiye sevgiye hiçbir canlı tepkisiz kalmaz. Önce kafes içi eğitimi vermelisiz. Tüyü koptuysa birkaç haftaya tekrardan çıkar lakin travma yaşamış olabilir. Siz kuşunuzun net olacak şekilde streamable.com dan videosunu ekleyip linkini burada paylaşır mısınız. Kopan yerin de fotosunu net olacak şekilde ekleyin bakalım. Karanlık köşelere de gitmesi yavruysa normaldir içgüdüsel olarak yapabilirler onu.

Esmeray

Yeni Üye
Streamable Video
Ekledim durmadığı elime bile saklanmaya çalıştığı için net foto çekemedim

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Sadece tüy için değil bir sıkıntı var kanadında belliki kapatamiyor 🥺 . Aslı arkadaşımızın dediği gibi alışsın diye kusa zarar veren yere de gitmeyin onlardanda olmayın .

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Titrettiği kanadının iç tarafında darbe,kızarıklık vs mı acaba

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşu veterinere götürün kanatta kırık olabilir

Esmeray

Yeni Üye
Sadece tüy için değil bir sıkıntı var kanadında belliki kapatamiyor 🥺 . Aslı arkadaşımızın dediği gibi alışsın diye kusa zarar veren yere de gitmeyin onlardanda olmayın .
İlk defa yavru aldığım için bilmiyordum bir bildiği vardır dedim

Esmeray

Yeni Üye
Belli bir müddet kafesten çıkarmayınız, B vitamini takviyesi yapınız kanadını yarına kadar düzeltmezse kanatlı uzmanına gidiniz, aldığınız kişi yavru diyerek ve kuşun tüylerini çekerek hata yapmış bilginiz olsun yetişkin dişi bir kuş
Ben normalde farklı bir kuş alacaktım bence onu alın dedi daha iyi anlaşırsınız belkide bilerek verdi

Bahar Y.

Müdavim
Belli bir müddet kafesten çıkarmayınız, B vitamini takviyesi yapınız kanadını yarına kadar düzeltmezse kanatlı uzmanına gidiniz, aldığınız kişi yavru diyerek ve kuşun tüylerini çekerek hata yapmış bilginiz olsun yetişkin dişi bir kuş
Bilgim olmasa böyle kesin konuşmazdım zaten yeni konuya gerek yoktu 👍🏻

Üst Alt