• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru muhabbet kuşu beslenme

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Evet şimdi verdim hareketlenmeye başladı maşallah, ama ağzına açmıyor bayağı bir zorlandım, şimdi yine işe gidiyorum akşam çıktığımda tekrar beslicem ,
İnşallah inanıyorum sağlıklı şekilde büyüyecek çok sevindim yemesine aynen böyle devam 😊

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
İnşallah inanıyorum sağlıklı şekilde büyüyecek çok sevindim yemesine aynen böyle devam 😊
Şırınga ile olmaz aşağıdaki videoyu izleyin lütfen. Tahta çay karıştırma çubukları iyi oluyor beslerken. Anne babanın Suluğuna 3 gün entrobac koyun

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Şırınga ile olmaz aşağıdaki videoyu izleyin lütfen. Tahta çay karıştırma çubukları iyi oluyor beslerken. Anne babanın Suluğuna 3 gün entrobac koyun

Evet haklısınız diğer en büyük yavru şırınga ile beslenebilir ama en küçüğü 11 günlük olmuş oluyor 4-5 gün kadar bu şekil beslenmesi iyi olacaktır

Brcbrtny

Aktif Üye
Elinize emeğinize sağlık 🤲🤗🦜Alıştıkça ağzını açacaktır. 🤗
İnşallah yeter ki iyi olsun , her yemek molamda eve gidip besleyeceğim, normalde gitmiyorum eve sırf onun için gidicem inşallah büyür 🧿😇 yarım saat uğraştım beslemek için en son hareketlenmeye başladı yavrum 🙏🏻

Brcbrtny

Aktif Üye

Aynen tahta karıştırcı ile besledim öyle bile zor yedirdim , dün gervit koymuştum bugün temiz su sorum olmaz dimi arka arkaya entrobac

Brcbrtny

Aktif Üye

Çok teşekkür ederim ben de böyle yaptım ama bu yavru hareketli maşallah benimki güçsüz düşmüş beslendi ama ağzını birkaç kere açtı yine de doldu kursağı

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye

Merhaba duygu hanım Şiringa ile 1-3-5günlük Kanarya yavruları beslemiştim.anneleri bırakmış bakmıyordu. Ağızlarını açtıkları içşn çok rahat besledim. Lamba ile ısıttım yuvalık üstü açık olduğu için. Çok sağlıklı lar. Bu yüzden şiringayı önerdim.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhaba duygu hanım Şiringa ile 1-3-5günlük Kanarya yavruları beslemiştim.anneleri bırakmış bakmıyordu. Ağızlarını açtıkları içşn çok rahat besledim. Lamba ile ısıttım yuvalık üstü açık olduğu için. Çok sağlıklı lar. Bu yüzden şiringayı önerdim.
Demet hanım merhaba, kanarya yavruları otomatik ağızlarını açıp beklerler zaten. Çoğu düz gagalı, küçük kuş yapar ama kıvrık gagalılar maalesef yapmaz. Gagası da şırınganın ağzının girmesi için çok çok küçük daha.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Çok teşekkür ederim ben de böyle yaptım ama bu yavru hareketli maşallah benimki güçsüz düşmüş beslendi ama ağzını birkaç kere açtı yine de doldu kursağı
Evde olduğunuzda 2-3 saatte bir besleyin mutlaka boşsa kursağı.

Arka arkaya entrobac vermek sorun olmaz, faydası olur. Entrobac sindirim düzenleyici faydalı bakteriler içerir. Günlük taze hazırlayın, şişe su kullanın. İnşallah iyi haberlerinizi alırız.

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Demet hanım merhaba, kanarya yavruları otomatik ağızlarını açıp beklerler zaten. Çoğu düz gagalı, küçük kuş yapar ama kıvrık gagalılar maalesef yapmaz. Gagası da şırınganın ağzının girmesi için çok çok küçük daha.
Haklısınız bu yüzden açıklama yaptım duygu hanım. İşlem doğru kullanılan alet yanlış🤗☺

Brcbrtny

Aktif Üye
Evde olduğunuzda 2-3 saatte bir besleyin mutlaka boşsa kursağı.

Arka arkaya entrobac vermek sorun olmaz, faydası olur. Entrobac sindirim düzenleyici faydalı bakteriler içerir. Günlük taze hazırlayın, şişe su kullanın. İnşallah iyi haberlerinizi alırız.
Aynen dediğiniz gibi yapacağım çok teşekkür ederim

Brcbrtny

Aktif Üye

Yardımınız için çok teşekkür ederim , yavrum kendine geldi ikinciye besledim biraz önce daha iyi beslendi ağzınıda açmaya başladı minik minik 3 4 saat sonra tekrar besleyeceğim inşallah kurtulur 😇

Brcbrtny

Aktif Üye

Merhaba , Sizi çok yordum ama , sabah 10.30 entrobac koydum suluklara 8 saat sonra yani 18.30 da tekrar taze entrobac lı su mu koyayım yoksa temiz su koyup yarın sabah entrobac 8 saat sonra temiz su şeklinde devam ederek mi 3 gün olsun ?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba , Sizi çok yordum ama , sabah 10.30 entrobac koydum suluklara 8 saat sonra yani 18.30 da tekrar taze entrobac lı su mu koyayım yoksa temiz su koyup yarın sabah entrobac 8 saat sonra temiz su şeklinde devam ederek mi 3 gün olsun ?
Merhaba 8 saat sonra taze su olmalı. Suluğu temizleyin. Eğerki hocalarım 3 dediyse 8 saat entrobac gün sonuna kadar taze su. Sabah yine entrobac devamı taze su olacak🦜👍bebiş nasıl🤗🤲

Brcbrtny

Aktif Üye
Merhaba 8 saat sonra taze su olmalı. Suluğu temizleyin. Eğerki hocalarım 3 dediyse 8 saat entrobac gün sonuna kadar taze su. Sabah yine entrobac devamı taze su olacak🦜👍bebiş nasıl🤗🤲
Teşekkür ederim 🩷🩷 maşallah sabah yine besledim yuvasına bırakınca ayaklandı , hareket ediyor kontrol edicem 1 2 saat sonra duruma göre yine besleyeceğim ☺

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Teşekkür ederim 🩷🩷 maşallah sabah yine besledim yuvasına bırakınca ayaklandı , hareket ediyor kontrol edicem 1 2 saat sonra duruma göre yine besleyeceğim ☺
Maşallah kırkbinkere maşallah Rabbım e emanet büyüsün maşallah 🤗🤲👍🦜💓

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Daha iyi olmasına sevindim. 🌸