• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru kuşun hareketliliği

burakdalbudak

Paylaşımcı
Merhaba,

Konu başlığına ne yazacağımı bulamadım. Sorunum 8 9 aylık dişi muhabbet kuşum var 1 aylık olduğundan itibaren odamda benimle yaşamakta. İçeride de 1 çiftim var şu an kuluçka da ilk kuluçkasından çıkar 30 günlük yavrular dişi kuşumu hep dövüyordu açıkçası yeni çıkacak yavrulardan erkek olanını alıp dişi kuşumla beraber yaşamasını istiyorum. Ama kafeste imkanı yok dişi kuşuma rahat vermiyorlar. Dişi kuş tünekteyken yavru üstüne atlayıp aşağı düşürüyor. Dışarı çıkardığım da dişi kuşum uçamadığından dolayı yere inip yerde kovalıyor sürekli kaçacak yer bulamıyor artık. Nasıl bir yol izlemem lazım yeni çıkacak yavruları mecbur aynı kafese koymak zorundayım dişimle sahiplendirene kadar ve 1 tane erkeğide yanına koymak istiyorum. Eğer ki bu yavrularda da aynı sorun olursa dişime rahat vermezse alıştırma sürecim nasıl olmalı?
Dişi kuşumda fotoğraftaki gibi yavrulardan daha cılız tüy sorunu olduğu için maalesef.

burakdalbudak

Paylaşımcı
Kafes yeteri kadar büyük aslında yem veya oyuncak içinde kavga etmiyolar. Yavrunun tek hedefi sadece dişinin üzerine çıkmak 😂😂 büyüdü de benim mi haberim yok dicemde çokta masum onunda videosunu atayım 😂

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Maşallah ikiside çok tatlı.
Tüy sorunu olan bir kuşla eşlerseniz doğacak yavrularda tüy sorunu olmaz mı?

burakdalbudak

Paylaşımcı
Maşallah ikiside çok tatlı.
Tüy sorunu olan bir kuşla eşlerseniz doğacak yavrularda tüy sorunu olmaz mı?
Bende öyle düşünüyorum. Hani çok ileride olursa eğer 1 kere denemek istiyorum yavrular nasıl çıkar diye onun dışında yuvalığı takmam takılırlan omzunda vs. Maksat canı sıkılmasın her kuştan korkar oldu sultan papağanım yüzünden 😂

burakdalbudak

Paylaşımcı
Maşallah çok sevimli :love: ayrı kafes varsa biraz birbirlerine görecek şekilde ayrı dursunlar. Beğenebilir daha sonra. Bir ihtimal tüyleri eksik olduğu için kuşlar genelde sürüde hastaları istemezler o psikoloji ile atıyor olabilir ya da sizin sevginizi kıskanıyor olabilir
Yavru bunu hisseder mi bilmiyorum hastalık konusunda ama internetten baktığım zaman tüy hastalıkları genelde daha kötü oluyor limonun ki yine çıkıyor ama düzensiz çıkıyor. Veterinere götüreceğim test, muayene amaçlı bakalım. Bu akşam size videosunu yollarım ikisinide birleştirip.

burakdalbudak

Paylaşımcı
Maşallah çok sevimli :love: ayrı kafes varsa biraz birbirlerine görecek şekilde ayrı dursunlar. Beğenebilir daha sonra. Bir ihtimal tüyleri eksik olduğu için kuşlar genelde sürüde hastaları istemezler o psikoloji ile atıyor olabilir ya da sizin sevginizi kıskanıyor olabilir
Bu şekilde kovalıyorlar abi. Oda dağınık 7/24 evden çalıştığım için toplamıyorum artık kusura bakmayın 😂

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Bu şekilde kovalıyorlar abi. Oda dağınık 7/24 evden çalıştığım için toplamıyorum artık kusura bakmayın 😂

Ah ah yemin ederim daha beterini yaşıyorum yavrularım babalarının peşinde aynen böyle ve bir saniye rahat vermiyorlar . Aynı anda çıkarmak istemiyorum o yüzden . Kolik yavru bunlar hep 🙄🙄

burakdalbudak

Paylaşımcı
Gerçi yavru 15 günlükkende kovalıyordu bu yine kaçıyordu. Yerden pıt pıt çok zevkli oluyor aslında koşmalarına bayılıyorum 😂🤣

Üst Alt