• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Yavru Kusumuz Yumurtadan Çıktı

AhmetDRN41

Aktif Üye
Merhaba 4 Yumurtamız dan malesef ilk 2 yumurta da öldü yavrular 3. Yumurtadan yavrunun çıktığını geç farkettik anne beslememiş bizimde besleme fırsatımız olmadan öldü malesef.. Bu Sabah 4 ve Son yumurtadan da yavrumuz çıktı anne yine beslemiyor biz kendimiz besliyoruz..

Un, Mısır Unu ve Yarım damla kadar vitamin den yaptık mamasını..
Önerileriniz varmı acemiyiz bu konuda yavruyu hayatta tutmak istiyoruz..

Ekli dosyayı görüntüle 5472

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Aynı olay benimde başıma gelmişti. yavru 1 günlük olsa dahi mısır ununu sıcak su(normal sıcaklık) ile kıvam aldırıp(kuru kalmasın) kürdan yardımı ile gagasına dokunduruyordum. Yavaş yavaş kursağına geçiyordu. Tespih tanesinden biraz az kadar dolduğunda bırakıyordum. Yalaşık 5-6 gün bu şekilde devam etti daha sonra yavrunun sesinin şiddeti ile annenin beslemeye başladığını gördüm. Sizde bu şekilde ilerleyin olmaz ise 1 haftalığı geçtikten sonra elle besleme mamaları ile devam edebilirsiniz.

AhmetDRN41

Aktif Üye
Aynı olay benimde başıma gelmişti. yavru 1 günlük olsa dahi mısır ununu sıcak su(normal sıcaklık) ile kıvam aldırıp(kuru kalmasın) kürdan yardımı ile gagasına dokunduruyordum. Yavaş yavaş kursağına geçiyordu. Tespih tanesinden biraz az kadar dolduğunda bırakıyordum. Yalaşık 5-6 gün bu şekilde devam etti daha sonra yavrunun sesinin şiddeti ile annenin beslemeye başladığını gördüm. Sizde bu şekilde ilerleyin olmaz ise 1 haftalığı geçtikten sonra elle besleme mamaları ile devam edebilirsiniz.
2 saatte bir besliyoruz süre normalmi 2 saat ?

AhmetDRN41

Aktif Üye
Saat olarak değilde ne zaman azalmaya başladığını görürseniz o zaman besleyin. Boş kalmasın. :)
Hocam birde tekrar çiftleşmeye başladı napıcaz bunlarla bilemedim :D sık sık değil ama bi kaç kez deneme yaptıklarını gördüm. sakıncası varmıdır ?

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Zaten beslemediği ve tek yavru olduğu için sorun değil şuan. Çifleşmesi yuvaya girmesini, yavru ile vakit geçirmesini sağlar en azından. Gerekli şartlar sağlansa bile karakter yapısına bağlı olarak da beslememezlik yapabiliyorlar. Merak ettiğim dişi kuşun ilk kuluçkası mı? ve rvcil olup olmadığı :)

AhmetDRN41

Aktif Üye
Zaten beslemediği ve tek yavru olduğu için sorun değil şuan. Çifleşmesi yuvaya girmesini, yavru ile vakit geçirmesini sağlar en azından. Gerekli şartlar sağlansa bile karakter yapısına bağlı olarak da beslememezlik yapabiliyorlar. Merak ettiğim dişi kuşun ilk kuluçkası mı? ve rvcil olup olmadığı :)
Evcil değil.. bizimle ilk yumurtlaması 4 yumurta yaptı sadece muhtemelen ilk kuluçlası olabilir..
Ayrıca yuvadan çıkmıyor hep yavrunun yanında zaten o konuda sıkıntı görünmüyor şuan..

rose76

Aktif Üye
elle besleme mamasını kalitelisinden alın beautiful food yada versela laga öneririrm. ben en ucuz kiloluk mama aldım . ağzı da açık geldi mamayı verince öldü hepsi :( yukarıda yazan arkadaşın dediği doğru üçüncü gün anne beslemeye başlıyor. ilk kuluçka olunca kuş bilemiyor beslemeyi. ben şimdi paraya kıydım versela laga aldım candan kıymetli değil. öleceklerini bilsem 500 bile olsa alırdım :(

AhmetDRN41

Aktif Üye
elle besleme mamasını kalitelisinden alın beautiful food yada versela laga öneririrm. ben en ucuz kiloluk mama aldım . ağzı da açık geldi mamayı verince öldü hepsi :( yukarıda yazan arkadaşın dediği doğru üçüncü gün anne beslemeye başlıyor. ilk kuluçka olunca kuş bilemiyor beslemeyi. ben şimdi paraya kıydım versela laga aldım candan kıymetli değil. öleceklerini bilsem 500 bile olsa alırdım :(
Tabi alalım hemen ne gerekiyorsa candan önemli olamaz asla rakamlar..

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yavru çok küçükmüş umarım kurtulur 🙏peki anne ve babaya nasıl mama veriyorsunuz?

Üst Alt