• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru kuşum yem kıramıyor

burakdalbudak

Paylaşımcı
Merhaba,

Yaklaşık 40 günlük yavrum 10 gün önce annesiylr babasından ayırdım fakat hala yem kıramıyor. Sadece daldarı yiyor. Yemliğine sadece aspur koydum diğerlerini kıramıyor diye onuda yemiyor sabahtan akşama kadar duruyor öylece ama daldarıyı bir gösteriyorum 2 fakikada silip süpürüyor. Normal yem yemesini nasıl alıştırabilirim acaba 😁

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Merhaba,

Yaklaşık 40 günlük yavrum 10 gün önce annesiylr babasından ayırdım fakat hala yem kıramıyor. Sadece daldarı yiyor. Yemliğine sadece aspur koydum diğerlerini kıramıyor diye onuda yemiyor sabahtan akşama kadar duruyor öylece ama daldarıyı bir gösteriyorum 2 fakikada silip süpürüyor. Normal yem yemesini nasıl alıştırabilirim acaba 😁
Benim 33 günlük yavrularda kıramıyor daha ama ben hep normal yemden verdim biraz biraz öğrendi gibi bence sizde normal yem vermeye devam edin.

burakdalbudak

Paylaşımcı
Aslında öyle yapmak istiyorum çalıştığımdan ne olur ne olmaz bilemediğim için korkuyorum. Dün akşam geldiğimde kafesin altında kanatları açık kafayı koymuş öldü sandım kslbime inecekti güvenemiyorum açıkçası.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Aslında öyle yapmak istiyorum çalıştığımdan ne olur ne olmaz bilemediğim için korkuyorum. Dün akşam geldiğimde kafesin altında kanatları açık kafayı koymuş öldü sandım kslbime inecekti güvenemiyorum açıkçası.
Ya da kabuksuz yem vericeksiniz ama alışırsa normal yemi kıramaz

EnesGenç

Eski Forumcu
Yavru kuşu annesi ve babasıyla birleştir. Önlerine dalları koy onlar ogretir

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşun yem kirabiliyor. Sadece kademeli şekilde öğrenecek dal darı aspur gibi tohumlar daha yumuşak olduğu için onlara yöneliyor. Zamanla hepsini yer

burakdalbudak

Paylaşımcı
Yavru kuşu annesi ve babasıyla birleştir. Önlerine dalları koy onlar ogretir
Birleştirirsem 10 dakikaya ölüsü çıkar diye tahmin ediyorum. Dişi çok sert bu konuda baba besliyor fakat tekrar kuluçkaya yattı 3 yumurtası var şu anda o yüzden 15 gün daha daldarı iler besleyeceğim sadece daha sonra birdaha deneyeceğim.

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Daldarı tanelerinde kabuk yok değilmi? Anlayamıyorum.

burakdalbudak

Paylaşımcı
Var ama küçük taneler olduğu için hiç zorlanmıyor onda aspuruda kırıyor ama içini yemiyor dışarı atıyor 😁

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Yarın iş yok mu dostum? 😁