• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru Bakımı yavru kuşum hasta

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
tamamdır hocam, o zaman aynı yemden devam ama günlere bölerek havuc pirinc muz katıyorum dimi
Evet sabah katarsan metabolizma çalıştığında güzel sindirim olur, bu gece muz ile olur
Havucun suyu verilecek aparattan geçmez yada içirebilirsiniz 1-2 damla

mentquik

Aktif Üye
Evet sabah katarsan metabolizma çalıştığında güzel sindirim olur, bu gece muz ile olur
Havucun suyu verilecek aparattan geçmez yada içirebilirsiniz 1-2 damla
tamamdır hocam teşekkür ederim, son bir şey daha sorup bebeğe mama hazırlamaya gidiyorum😅 Hocam mamayı aldigim adam bunu bitir sonra kirik yem verirsin sonra dari yem yemeye baslar dedi ama bu mama 300g, bu kus 300g bitene kadar mama mı yiyecek? Yetersiz gelmez mi mama bir süre sonra? Bana yanlış geldigi icin size sormak istedim

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
tamamdır hocam teşekkür ederim, son bir şey daha sorup bebeğe mama hazırlamaya gidiyorum😅 Hocam mamayı aldigim adam bunu bitir sonra kirik yem verirsin sonra dari yem yemeye baslar dedi ama bu mama 300g, bu kus 300g bitene kadar mama mı yiyecek? Yetersiz gelmez mi mama bir süre sonra? Bana yanlış geldigi icin size sormak istedim
Olmaz o mama 1 ay gider, bazı kuşlar mamaya alışınca yeme düşürmek çok zor olur, önceliğimiz sağlığı, düzelsin 2 günde alıştıracağız 😊🤲

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
abla gece sıkıntı çekiyorum sıcaklık konusunda, yanımda yatırıyorum ama uykuda ezerim diye korkuyorum. Gece nasıl sıcak tutabilirim. Gündüz hep benim ısımla ısınıyor
Sıcak su torbası var mı yada pet şişe, kaynar suyu doldur kafesin yanına koy ve üzerine battaniye ört bir taraf açık kalsın 7-8 cm

mentquik

Aktif Üye
Sıcak su torbası var mı yada pet şişe, kafesin yanına koy ve üzerine battaniye ört bir taraf açık kalsın 7-8 cm
sıcak su torbası var abla, dün akşam öyle yapmıştım. üstünü battaniye ile örttüm sadece ön taraf açıktı, ön tarafın alt tarafinada kafese sıcak su torbasi dayamistim dis taraftan ama ayaklari genelde soguk oldugu icin ısınmıyor sanıyorum.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Eğer hiç bişey yoksa minik bir yuvalık almalısın içine granül serp gece seninle yatsın üzerine de tülbent kapat hava alsın sıcak olur

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
sıcak su torbası var abla, dün akşam öyle yapmıştım. üstünü battaniye ile örttüm sadece ön taraf açıktı, ön tarafın alt tarafinada kafese sıcak su torbasi dayamistim dis taraftan ama ayaklari genelde soguk oldugu icin ısınmıyor sanıyorum.
Nerede ikamet ediyorsun

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
yuvalıkta var, sıcak su torbası da var, pet şişede var. Hangisini daha uygun bulursan kullanırım abla
Sıcak su torbasını yuvalığın arkasına yasla üzerine tülbent ört çıkmasın iyce sıkıştır sonra sıcacık uyusun, ön kısım tülbent olsun hava alsın

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
Hocam ben bişi sormak istiyorum sultan papağanım var video da gördüm ayaklarina burun kenarlarına gagasina tatlı badem yağı sürüyorlar di zararlı olur mu bende sursem mi
Yok olmaz hindistan cevizi yağı da sürebilirsiniz çok burnunun deliklerine kaçmasın dikkat edin ona onun dışında sıkıntı olmaz.